Подарък при поръчки над 150 лв.

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Хранителни добавки за черен дроб

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 25 (3 страници)

Описание

Защо е важно да се грижим за здравето на черния дроб

Здравият черен дроб играе роля на главен филтър в нашето тяло. Чрез кръвните си клетки - хепатоцитите, той поема  хранителните вещества от нашата плазма и ги разпределя. От доброто му функциониране зависи какво ще се усвои от тялото, какво ще се изхвърли, колко енергия ще се генерира за нуждите на организма, както и дали токсичните вещества ще бъдат “обезвредени” и изведени чрез урината.

Нашият черен дроб е главен мениджър на всички важни метаболитни процеси. Контролира голяма част от хормоните и ензимите, които спомагат за доброто храносмилане на веществата. Без доброто му функциониране е невъзможно да сме здрави и работоспособни, защото организмът не би имал контрол както върху полезните, така върху вредните субстанции, които влизат в него.

Паралелно органът е ценен склад на витамини и минерали, които пази при натрупване на излишък в тялото и освобождава, когато настъпи нужда от тяхното оползотворяване. Чрез жлъчния сок, който генерира нашия черен дроб, се транспортират специални ензими до тънките черва, където спомагат за разграждане на сложните хранителни съединения.

При чернодробно здраве количеството мазнини в тялото се контролира успешно. Ако се наруши балансът обаче (вследствие на вредни навици, злоупотреба с медикаменти и други субстанции), органът се омазнява (натрупва се опасно количество мастни клетки в него) и възпалява. В резултат се развиват не само заболявания на черния дроб, но като домино ефектът засяга и целия организъм.

Заболявания, произтичащи от тези инфекции са:

 • Цироза;
 • Инфаркт и инсулт (омазняването отприщва натрупването на лош холестерол и образуване на кръвни плаки);
 • Онкологични заболявания (заради токсични отпадъци и техните продукти);
 • Захарен диабет (органът изпълнява и важна роля в контрола на глюкозата);
 • Хепатит и други понякога фатални диагнози. 
Както вече споменахме, основна причина за омазнения черен дроб е  неспазването на елементарни здравословни навици. Неправилната диета (злоупотреба с тлъсти, мазни, пържени и изкуствено подсладени храни), повишената консумация на алкохол, тютюневи изделия и някои групи лекарства за хронични заболявания са честите причинители на възпалителните процеси в човешкия черен дроб. До затлъстяване на органа се стига обаче и от генетична предразположеност, както и при инсулинова резистентност. Нерядко източник на омазняването са чревни бактерии и паразити, както и нередовното хранене.

Кои са първите симптоми за възпаления и омазняване

Притеснителен е фактът, че за омазнен черен дроб най-често научаваме, когато процесите са вече ескалирали в сериозно заболяване. Ранни симптоми на затлъстяването има, но те често минават незабелязано или биват преписвани на хранителни неразположения. 

 • Чувство на тежест в стомаха;
 • Необяснимо подуване;
 • Повишена киселинност;
 • Нередовно и често - много трудно изхождане;
 • Повишена хронична умора, липса на тонус и апетит, гадене, повръщане;
 • Рязко отслабване или напълняване;
 • Разширени вени;
 • Съмнително жълтеникава кожа;
 • Аномалии в кръвното налягане, повишен холестерол и т.н. 
Както се вижда, групата от сигнали за нередност с черния дроб е твърде широка и трудно се свързва пряко с филтъра на организма. 

Как се прави прочистване на черен дроб

Независимо дали стартирал или не, процесът на омазняване подлежи на контрол с промяна на навиците ни на живот и помощта на натурални хранителни добавки с биологичен произход. При съмнения или категорични данни за омазняване веднага трябва да откажем алкохола и цигарите и да преминем към здравословен режим на хранене с много фибри. 


Кои хранителни добавки и билки са подходящи за детоксикацията му

За лечение пък можем да се доверим на потентни екстракти от билки като артишок и бял трън (доказани в цял свят като ефективни за чернодробен детокс), лечебни гъби и билкови чайове (изобилие и от трите групи продукти са налични на трайно ниски цени в онлайн магазин Biotica.bg), които спомагат за пречистване и детоксикация както на увредения черен дроб, така и на цялото тяло.


Защо да се доверим на Biotica.bg

Натуралните продукти на Биотика в помощ на нашия черен дроб съдържат най-качествените екстракти от лечебни растения и са с доказана ефективност при необходимост от детокс на жизненоважния орган. Работят с натрупване в организма, без странични ефекти и въздействат върху реалните причини за опасните възпалителни процеси. Редовният им прием спира развитието и трансформацията им в опасни за живота ни заболявания.