ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Хранителни добавки за пикочна киселина

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 10 от общо 10 (1 страници)

Описание

Пиĸoчната киселина е естествен продукт на обмяната на веществата във всеки здрав човешки организъм. Получава се от разграждането на съединения, наречени пурини. Те съдържат азот и се образуват в черния ни дроб при преработката на определени хранителни вещества. 

Пурините нахлуват в тялото ни в големи количества при консумация на нездравословни храни и изделия. Ако се образуват твърде високи стойности, се сдобиваме и с увеличена концентрация на пикочна киселина в организма, която не можем да изведем достатъчно бързо по естествен път (чрез урината). 

При системно повишена пикочна киселина (референтните стойности са различни за мъже, жени, деца и възрастни) ce развиват болести ĸaтo пoдaгpa. Самото увеличение на нивата е известно с термина хиперурикемия.  

Πpaвилнaтa диeтa и peдoвният пpиeм нa нaтypaлни хранителни дoбaвĸи и лечебни билĸи щe ни предпази от трайно висока пикочна киселина и ще предотвратят усложнения като изброените заболявания и други често срещани съпътстващи сърдечно-съдови, урогенитални и ставни проблеми

Симптоми при повишена пикочна киселина 


При висока концентрация на отпадния продукт в тялото се появяват предупредителни сигнали, че организмът се нуждае от пречистване. Те обаче са невинаги ясно изразени в начален стадий и се обострят, едва когато сме вече с развити подагра или хиперурикемия. 
Сред тях са:

  • Постоянни болки и скованост в ставите - чувстваме постоянен дискомфорт и ограничение на свободното движение. Причина са отлаганията на кристали от повишената пикочна киселина в ставите и сухожилията ни. Тези състояния предшестват острите подагрични кризи, при които болезнените спазми протичат бързо, с изгаряща болка и невъзможност за адекватна реакция и раздвижване.

  • Отоци и зачервени стави - невинаги вървят паралелно с описаните болки и скованост, понякога се появяват независимо. Особено ако има подуване и зачервяване на палеца на крака, най-вероятно става дума за вече развит начален стадий на подагра.

  • Болки в бъбреците - именно чрез тях се образува урината, която трябва да отмие увеличената по количества пикочна киселина. Ако това не се случи и високите стойности се запазят, тя може да се отлага и натрупва в самите органи, като става честа причина за развитие на бъбречнокамъчна болест. 

Хранителни добавки (билки и тинктури) при подагра 


Тъй като подаграта се появява вследствие на повишена пикочна киселина, която се отлага в различни системи на нашето тяло, най-добре е потърсим решение в билкови хапчета без странични ефекти и с широк спектър на лечебно действие. 

Такива продукти (под формата на биологични тинктури или капсули) с чисти и високо концентрирани екстракти предлага екипът на Биотика. 

С бестселъри на трайно ниски цени като ПОДАГРО СТОП, УРОКСИН, ПОДАГРО ФИКС, ПОДАГРО ПРОТЕКТ и ПЕ ХА МОДУЛАТОР ще постигнете ефективно намаляване на повишените стойности от пикочна киселина в тялото. 

Натуралните хапчета и разтвори от билки в онлайн магазин Biotica.bg ще подобрят киселинния баланс в тялото и ще се погрижат за активна и естествена детоксикация на органите, които страдат при подагра и хиперурикемия. Те съчетават едни от най-ефективните илачи за целта - мечо грозде, череша, полски хвощ, целина и други. 

Разбира се, приемът на естествени добавки за регулиране на нивата на пикочна киселина ще бъдат по-ефективни, ако ги съчетаем с трайни промени в начина на живот. Обездвижването и затлъстяването са номер 1 рискови фактори за развитие на подагра (неслучайно в Средновековието добива популярност като “болестта на царете”). 

Затова здравословна диета с повече пресни и богати на фибри храни за сметка на тлъстите, мазни, подсладени и пържени изделия, които консумираме често,  ще спомогне за естествен контрол над пикочната киселина и вкарването на количествата й в установените здравни норми. 

Защо да доверим на онлайн магазин Biotica.bg?


Разнообразието от продукти на билкова основа, преминали стриктен контрол за чистота и качество, е визитната картичка на Биотика. Изделията съчетават биологични екстракти от растения с най-широко доказани лечебни свойства и много от комбинациите се базират на рецепти от народната медицина. 

Редом с това получавате едни от най-изгодните цени на пазара за хранителни добавки и може да се възползвате от безплатна консултация с представители на нашия екип.