▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Хранителни добавки за дебелото черво

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 22 (2 страници)

Описание

КАК ДА ПРОЧИСТИМ ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО 


Нашето дебело черво трябва да изведе от тялото целия натрупан запас от токсини и отпадъци, както и да абсорбира неразградените до момента хранителни вещества, соли и вода. Ако процесът по придвижване и изхвърляне от организма на “боклука” се провали, развиваме тежки неразположения и десетки потенциално опасни заболявания.

Днес е все по-голямо предизвикателство да се храним и живеем по разписаните здравословни стандарти. Бързото хранене, намаленото движение, консумацията на много захар, сол, алкохол, цигари, тлъсти и тестени изделия затруднява задачата на отделителната ни система. А колкото повече неразградени вещества остават, толкова повече отрови започваме да съхраняваме в своя организъм. Това налага да възприемем режими на хранене и движение, чрез които да прочистим дебелото черво, за да може то да върши жизненоважната си работа.

КОИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ И СИМПТОМИ, СВЪРЗАНИ С НЕГО


Непрочистеният отделителен канал на тялото и задържането на отпадъци и отрови в организма водят до тежки заболявания като:
  • рак на дебело черво;
  • рак на стомах;
  • инфекции на нашия храносмилателен тракт;
  • болест на Крон;
  • бактериални и паразитни възпалителни процеси;
  • колит;
  • хемороиди;
  • анални фисури и чревни полипи;
  • гастрит и още много. 
 

Симптоми, които могат да сигнализират за спешна нужда на детокс на дебелото ни черво, са: 


▶ опасни аномалии в изпражненията - фекалиите са с особен остър мирис, имат нетипична консистенция и цвят;
▶ системно затруднено изхождане - редуване или постоянно повторение на периоди на остра диария и упорита констипация; 
▶ болки при изхождане;
▶ болезнено подут и твърд корем;
▶ повишена киселинност, придружена с гадене и повръщане; нарушено храносмилане;
▶ хормонален дисбаланс;
▶ наличие на сериозна чревна дисбиоза, както и на паразитни колонии в стомаха и храносмилателния тракт;
▶ рязко напълняване или отслабване;
▶ трайна загуба на апетит;
▶ слабост, замайване, главоболие, липса на тонус.

Ако страдате от няколко групи подобни симптоми, дебелото черво се нуждае от прочистване и лечение.

Разбира се, стъпка номер 1 е решителната промяна в житейските навици. Повишаване на физическата активност например (тренировки или ходене пеша поне 30 минути дневно), със сигурност ще подпомогне чревната перисталтика и ще подобри храносмилането. Редно е да се нанесат и промени в храненето. Менюто ни трябва да е “заредено” с повече фибри и антиоксиданти, които подпомагат лесното изхождане и поддържат чревния тонус. Според спецификата на проблемите (битка с паразитни организми, траен запек, киселини или болезнена дефекация) могат да се направят специфични диети за трайно отстраняване на болезнените симптоми и оздравяване на дебелото черво.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПОМОЩТА НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И БИЛКИ


Не очаквайте проблемите да изчезнат с прахчета или слабителни хапчета от аптеката. За ефективно прочистване на дебелото черво преминете към дългосрочна стратегия, като комбинирате здравословни прийоми в ежедневието с мъдрости от народната медицина.
През вековете както у нас, така и по света са известни десетки билки с доказан потенциал за прочистване на шлаките от дебелото черво и разправа с опасните свободни радикали, които са в пряка зависимост от тези проблеми.
Тиквено семе, сена, астрагал, артишок, карамфил, псилиум, бял трън, джинджифил и още много природни лечители идват в помощ на чревните проблеми. 

КАКВО ПРЕДЛАГА БИОТИКА  


На пазара за хранителни добавки Биотика е сред лидерите при продуктите за здраво дебело черво. Натуралните хранителни добавки с доказано чисти биологични екстракти от най-потентните лечебни растения за чревно прочистване са налични на трайно ниски цени в онлайн магазин Biotica.bg. Те не дават опасни странични ефекти, годни са за трайна употреба и значително ускоряват процеса по детоксикация. Комбинирани с ограничаваща вредните храни и напитки диета, както и с по-интензивно физическо натоварване, натуралните продукти ще оздравят отделителната система и ще неутрализират опасните възпалителни процеси.