Великденски намаления | ДО -60% ОТСТЪПКА

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки при менопауза

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 8 от общо 8 (1 страници)

Описание

„Менопауза“ е термин, навяващ неприятни асоциации за всяка жена. Този период от живота обаче е неизбежен и единственото, което може да направите, ако усещате, че настъпването ѝ е близо, е да полагате оптимални грижи за здравето си и да се постараете да туширате симптомите ѝ.


Кога протича менопаузата?

При всяка жена климактериумът започва на различна възраст, но ориентировъчните рамки са между 45 и 55 години, като най-често настъпва около 50-та година. Фактори като наследственост оказват влияние, а начинът на живот също има значение. Пушенето може да ускори настъпването на менопаузата.

С какво се характеризира?

Менопауза е периодът, настъпващ с напредването на възрастта на жените, в който нивото на женския хормон естроген в организма намалява. Поради тази причина спира овулацията, а от там - и менструалният цикъл. Когато цикълът отсъства в продължение на 12 поредни месеца, се смята, че е настъпила менопауза.
За климактериен период приемаме самата менопауза, както и няколко години преди и след нея. Често около 3-4 години преди спирането на овулацията в тялото започват промени, индикиращи, че производството на естроген намалява. Близо 80% от жените имат разнообразни оплаквания.

Какви съпътстващи симптоми се наблюдават?

  • Горещи вълни. Най-често срещаният симптом. Описва се като рязко усещане за затопляне плюс изпотяване, зачервяване, сърцебиене и чувство на безпокойство. При повечето жени топлите вълни се появяват по няколко пъти на ден в продължение на първата година на менопаузата. При по-малък процент те продължават и през следващите няколко години;
  • Дисфункционално маточно кървене;
  • Удължен менструален цикъл;
  • Промяна в сексуалната функция. Може да се усеща болка при сексуален акт. Дължи се на намаляването на еластичността на влагалището;
  • Повишен риск от инфекции. Причината е промяната на pH-то.
  • Какви билкови продукти се приемат
  • За редуциране и облекчаване на признаците на климактериума много жени се доверяват на познатите от традиционната медицина билки. С помощта на черния кохош намаляват топлите вълни и изпотяването. Американският жен-шен повишава либидото, тушира умората и помага при депресия. Червената детелина подобрява плътността на костите и понижава риска от проблеми със сърдечно-съдовата система. Коренът от мака забавя стареенето и понижава стреса. Жълтият кантарион допринася за спокоен сън и намалява тревожността.

Как Biotica ни помага?

Продуктите на Biotica са хранителни добавки от природата. В техните формули сме включили екстракти от ценни билки и натурални масла, с помощта на които процесът се регулира естествено. Те нямат странични ефекти и могат да се приемат като допълнителна ранна терапия още от първите признаци.