ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Хранителни добавки за диабет

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 8 от общо 8 (1 страници)

Описание

ДИАБЕТЪТ Е ЕДНО ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯТА, КОИТО ВЕДНЪЖ ПОЯВИЛИ СЕ, ОСТАВАТ ДО ЖИВОТ. КАК ОБАЧЕ ДА БЪДЕ ПО-ЛЕСЕН ЖИВОТЪТ ВЪПРЕКИ БОЛЕСТТА?

Какво е диабетът?

Инсулинът е хормон, който се произвежда от панкреаса. Този хормон помага на клетките да усвояват глюкозата и да я превръщат в енергия, нужна за функционирането им. Когато обаче клетките не успяват да абсорбират глюкозата, тя се отлага в кръвта. При надвишаването на определени нива на кръвна захар (глюкозата), се достига до състояние хипергликемия. Диабетът е заболяване, при което захарта в организма е в с прекомерно високи стойности. То може да доведе до пагубни последици за редица системи в тялото (нервна, сърдечно-съдова и т.н.).

Колко вида диабет има?

  • Захарен диабет тип 1 – това е инсулинозависимият тип. При него тялото е загубило способността си да произвежда хормона. Може да е наследствен и да се прояви при деца и млади хора;
  • Тип 2 – Тук клетките в организма губят възможността си да реагират на инсулина (също може да се наблюдава и ниското му производство). Обикновено се появява при възрастни хора. Свързан е с начина на живот, с хранителните навици и с теглото. Затлъстяването, високият холестерол и заседналият начин на живот са предпоставки за него;
  • Гестационен. Този тип диабет се проявява при някои майки по време на бременността. Обикновено признаците започват след 24-та седмица. След раждането може да изчезне от само себе си. Самата бременност обаче се наблюдава като рискова, тъй като това състояние може да даде негативно отражение върху здравето на майката и бебето.

Какви са признаците?

Сред най-често срещаните симптоми, които ни дават знак, че може да има проблеми с нивата на захар в кръвта, са: често уриниране, силна жажда, увеличен апетит, умора.
При пациентите с изявена клинична картина се наблюдават също замъглено зрение, трудно зарастване на рани, често възникващи инфекции.

Как да облекчим състоянието?

За страдащите от диабет е силно препоръчително да спазват диета. В нея трябва напълно да отсъстват бързо усвоимите захари, а като цяло да са ограничени въглехидратните храни. Животинските мазнини също трябва да са в умерено количество. Набляга се на пълнозърнестите храни (заради бавноусвоимите въглехидрати), на зеленчуците и плодовете. При дългосрочно спазване на диета и активен двигателен режим се наблюдава явно подобрение.

Защо Biotica е правилният избор за вас?

Наблюденията над заболяването сочат, че някои вещества в природата оказват видимо позитивно влияние върху състоянието на пациентите. Сред тях са куркума, женшен, канела, черна боровинка и други. Именно на основата на екстракти от различните билки са създадени хранителните добавки на Biotica, а цените им са достъпни и конкурентни. Натуралните формули могат да се приемат като превенция, а демонстрираните резултати са отлични.