LymphaFix - Билкова добавка за лимфен застой

ЛИМФАФИКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ЛИМФАФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:
 • Действа за поддържане в норма на вискозитета на лимфата;
 • Поддържа дренажната функция на лимфата и лимфните тъкани; 
 • Неутрализира вредните свободни радикали в междуклетъчните пространства;
 • Обогатява лимфата с кислород и вещества с антиоксидантно действие;
 • Съдейства за предотвратяване на задържането на слуз и млечна киселина – причина за лимфния застой и отвежда задържаните течности;

 

▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца 
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 •  

  83% от токсините се трупат в лимфата

   

  Лимфната ни система е една от най-омаловажаваните, въпреки огромната й важност по отношение на здравето. Предвид, че 83% от токсините в тялото ни се трупат именно в лимфната система, само по себе си подсказва колко е важна детоксикацията й. Извеждането на всички отрови от нашето тяло, особено гъбички, паразити, бактерии, вируси се осъществява чрез лимфната система. Правилно функциониращата лимфна система осигурява и правилната работа на имунната система.
  Лимфните съдове преминават през цялото тяло и действат като сложна мрежа, която включва в себе си и лимфните възли, тимуса, далака, аденоидите и сливиците. Ако тази система е задръстена, следва застой и задържане на болестотворни организми в тялото ни и възникване на болести. 

  Първите симптоми за нарушена функция на лимфата са чувство на скованост сутрин преди ставане, постоянна умора, суха кожа, задържане на течности, подути лимфни възли, наддаване на тегло, целулит, възпаления в дихателната система, студени крайници и др.

  Лекарите препоръчват, както за превенция, така и при диагностицирани различни болести, да се провежда задължително пречистване на лимфата. Здравословния хранителен режим и повишената физическа активност подпомагат движението и очистването на лимфната система. Но това не е достатъчно. Научно е доказано, че има растения, които действат изключително пречистващо на лимфата. 

  Хранителната додбавка ЛИМФАФИКС е разработена на база научни изследвания за пречистване на лимфната и кръвоносната система. Продуктът съдържа бионалични екстракти, подпомагащи по естествен начин пречистването от токсините и свободните радикали и съдействащи за редуциране на лепкавостта на лимфата.

  • ЛИМФАФИКС стимулира отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата и оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества.
  • ЛИМФАФИКС работи за поддържане в норма на нивото на добрия холестерол в кръвта и има силно потогонно действие. Нормализира липидния профил и подкрепя имунната система.

   

  ЛИМФАФИКС допринася за подобряване работата на лимфната система и нейното изчистване.

   

  ПРИ КАКВИ ОПЛАКВАНИЯ Е ПОДХОДЯЩ ЗА УПОТРЕБА?

  • При нередовен и неправилен режим на хранене.
  • При продължителни състояния на интоксикация.
  • При застой на течности, лимфа и жлъчка.
  • При склонност към образуването на тромби.
  • При заболявания на сърдечно-съдовата система.
  • При наднормено тегло и метаболитни разстройства.
  • При диабет.
  • При чести инциденти на грип, простуда, възпаления на дихателните пътища и кожата.
  • При тежки автоимунни и онкологични заболявания вследствие на нарушена имунна функция на далака, слаб имунитет, хронични възпаления.
  • При лоша миризма на потта.

  ДЕЙСТВИЕ

  • Подобряване на вискозитета на лимфата;
  • Подобряване дренажната функция на лимфата и лимфните тъкани;
  • Обогатяване лимфата с кислород и вещества с антиоксидантно действие;
  • Поддържане нивото на добрия холестерол в кръвта;
  • Изчистване кръвоносните съдове от натрупани шлаки и мазнини;
  • Предотвратяване задържането на слуз и млечна киселина – причина за лимфния застой
    
  Произход на съставките:
  извън ЕС и ЕС
  Други съставки
  Антислепващи агенти, магнезиев стеарат, силициев диоксид
  Капсула желатин, оцветител (калциев карбонат)
  Дозировка
  Дневна доза 2 капсули дневно, след хранене.
  Съдържание в опаковка 60 твърди желатинови капсули от 450mg/ 30 дневни дози
  Съставки на база дневен прием
  *Хранителната стойност не е установена.
  Екстракт от Котешки нокът /Uncaria Tometosa/ * 200mg
  Екстракт от Джинджифил /Zingiber officinale/* 200mg
  Екстракт от Резене /Foeniculum vulgare/* 100mg
  Екстракт от Домат /Lycopersicum esculentum/* 100mg
  Екстракт от Червена детелина /Trifolium Pratense/* 100mg
  Екстракт от Коприва / Urtica Dioica/* 100mg
  Екстракт от Живовляк, теснолист /Plantago lanceolata/ 100 mg
  Съхранение
  На сухо, при температура под 30°С.
 • ЕКСТРАКТ ДЖИНДЖИФИЛ

  Джинджифилът, наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността. В Европа се разпространява през 13 век благодарение на Марко Поло. Първоначално се използвал предимно в медицината. В състава на Джинджифила намираме високо съдържание на калий, манган и минерали. Богат е на смоли, полизахариди, флавоноиди и етеричното масло зингиберон, на което се дължи лютият му вкус. Има остро изразено антибактериално действие, подпомагащо извеждането на токсините от организма. Помага при лечение на болести на кръвоносната система – пречиства кръвта като стимулира производството на жлъчка, увеличава отделянето на урина и слуз, тонизира гладката мускулатура на кръвоносните съдове, балансира нивото на хемоглобина и броя на кръвните плочици.
   

  ЕКСТРАКТ КОПРИВА

  Копривата е изключително богата на полезни вещества като протеини и захари, голяма част от които принадлежат на незаменимите аминокиселини. Съдържа също така А, В, D, Е и К, минерални соли (калций, манган, желязо, калий, цинк, магнезий и мед), ферменти, хлорофил и багрилни вещества. Екстрактът от Коприва подпомага процесите на кръвообразуване и кръвообращение. Препоръчва се от народната медицина за изтощен организъм, за хора, претърпели тежки операции или страдащи от анемия, както и за възрастни хора. Екстрактът от коприва действа пречистващо на лимфата.
   

  ЕКСТРАКТ ДОМАТ

  Представлява мощен биофлавоноид с широкоспектърни ползи за здравето. Основното му предимство е, че има силно изразени антиоксидантни свойства. Екстрактът от домат е утвърдено лекарствено средство срещу хеморагии от различен произход – за намаляване пропускливостта и чупливостта на капилярите. Предлага се също и за лечение и профилактика на кръвоизливи, при хипертония, бъбречни заболявания, хеморагична диатеза, ревматизъм, а и при капилярни кръвоизливи от токсичен произход.
   

  ЕКСТРАКТ КОТЕШКИ НОКЪТ

  В химическия състав на растението Котешки нокът влизат 17 различни алкалоида, танини, флавоноиди, стероли и други вещества. Котешкият нокът съдържа оксиндол-алкалоиди, които имат доказана биологична активност. Съвременните клинични проучвания недвусмислено установяват, че екстрактът от Котешки нокът стимулира процесите на възстановяване на увредената ДНК, което може да намери приложение в периода след прилагане на химиотерапия и лъчетерапия. Повишава активността на имунната система и потиска възпалението. Освен на алкалоиди, Котешкия нокът е богат и на флавоноиди, на които се дължат биологичните ефекти на растението – мощно антиоксидантно, противовъзпалително, антисептично, хепатопротективно диуретично и детоксикиращо деиствие. Котешкият нокът притежава свойството да прочиства токсините от червата и кръвта, което го превръща в ефикасен лек при болести на дебелото черво и храносмилателната система. Особено ефективен в комплексното лечение на артрити, заболявания на дихателните пътища, простатит, възпалителни заболявания на женската полова система, нарушения на менструалния цикъл и др.
   

  ЕКСТРАКТ РЕЗЕНЕ

  Конвенционалната медицина често използва средства, които включват резене. Те са доказали, че са добри в следните случаи: за лечение на заболявания на дихателните пътища; за подобряване на храносмилането; за лечение на сърцето и съдови заболявания. Резенето действа добре при газове в стомаха, по време на менструална болка, възпалителни процеси на окото, за лечение на черния дроб и заболявания на жлъчните пътища, както и антиспастичното му свойство за лечение на астматични пристъпи и магарешка кашлица, главоболие.
   

  ЕКСТРАКТ ЖИВОВЛЯК

  Според съвременната фитотерапия Живовлякът унищожава вредните бактерии в дихателните пътища. Това се дължи на танините и растителният клей в листата на билката, които защитават от микроорганизми, а силициевата киселина, която се съдържа с тях пък е необходима за изграждане на лигавиците. Живовлякът успокоява кашлицата, която често съпровожда продължителното тютюнопушене, смекчава раздразнените тъкани, редуцира възпаления в горния отдел на дихателния път, в гърлото и в устна кухина, разрежда бронхиалния секрет и облекчава неговата естествена евакуация чрез изкашляне. 
   

  ЕКСТРАКТ ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА

  Червената детелина помага при лечение на болести на кръвоносната система – пречиства кръвта като стимулира производството на жлъчка, увеличава отделянето на урина и слуз, тонизира гладката мускулатура на кръвоносните съдове, балансира нивото на хемоглобина и броя на кръвните плочици. Използва се от народната медицина при болести на пикочната система (подпомага пречистващата функция на бъбреците), мускулната система (при ставни проблеми), черния дроб (при жълтеница, подпомага детоксикацията, стимулира секрецията на жлъчка), нервната система (успокоява нервите, при изтощение), кожата (при обриви, кожни проблеми, акне, екзема, псориазис), дихателната система – има антиспазмично действие при настинка, пресипналост, бронхит, астма, кашлица при деца, хриптене, магарешка кашлица.
   
  Други съставки: 
  Антислепващи агенти, магнезиев стеарат, силициев диоксид  
  Капсула желатин, оцветител (калциев карбонат)
  • 2 капсули дневно, след хранене с достатъчно количество вода;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Не съдържа оцветители, глутен, лактоза, захар, мая.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Галина Куртева
  2024-04-20 11:37:58
  Здравейте. Синът ми е с подути лимфни възли на врата от чести фарингити тонзилити и искам да му взема нещо за прочистване на лимфата. Той на 14 год. Видях че не се препоръчва при лица под 18 год но ако давам х1 капс вместо 2 капс. Мога ли да му взема? Отговор Биотика 1961: Моля, свържете се с консултант на тел.: 0877 72 10 40
  Петър Вълков
  2024-04-12 15:16:56
  Здравейте, Имам гастрит. Ще повлияе ли продукта на стомаха. Също така отслабнах няколко килограма. Откриха ми уголемени но безболезнени лимфни възли. Сигурно имам и други проблеми, но мисля да пробвам с Лимфафикс. Иначе кръвните ми тестове са без отклонения и все още не се знае какво ми е. Предстои ми колоноскопия. Моля дайте менение. Отговор Биотика: Здравейте, единствено екстракта от джиндижифил би подразнил леко във вашия случай, той се съдържа в Лимфафикс. Затова препоръчваме да го вземате по време на хранене или след хранене, за да не дразни на стомаха. За гастрит ползвайте - Гастроксин. При други въпроси може да се свържете и директно с нас на тел.: 0877721040
  Зоя Христова
  2023-04-22 21:59:54
  вземам го вече втора година и не мога да се азделя с него
  Biotica.BG
  2022-08-28 20:20:07
  Здравейте, няма проблем да се комбинират, но препоръчваме да приемате само 1 продукт. Ако е в комбинация ЛимфаФикс и Сел Клийнър, приемайте само по 1 капсула на ден от двата продукта.
  Мая Бо
  2022-08-22 12:02:42
  Може ли да се ползва едновременно със Cell cleaner и по каква схема?
  Денчева
  2020-03-10 15:36:53
  Много билкови продукти съм изпила, но за съжаление без резултат. Започнах с недоверие приема на Лимфафикс. Бях много приятно изненадана, когато още от третата седмица на приема се проявиха резултати. Раните, които при мен зарастват много бавно, вече се заличаваха.Чувствам се по бодра и отпочинала. Препоръчвам!!!
  Виктория Евтимова
  2020-02-21 17:07:36
  При мен много често се наблюдават хронични възпаления и по-конкретно на дихателните пътища. Препоръчан ми бе Ливфафикса, за което съм много благодарна. Взимам от добавката вече трети месец и имам голямо облекчение. След почивка от няколко седмици отново ще започна с приема.
  Geri
  2019-10-06 12:42:06
  Аз съчетавам приема на Лимфафикс с Колон Клийнър и Хепа Клийнър. Комбинацията е ударна. Трябва да пробвате, за да разберете ефекта. За месец свалям 10 години от възрастта си, дори и отслабвам по 5, 6 кг без да правя диета.
  Живка Енчева
  2019-09-04 12:43:56
  Безспорно работи. И при мен първите дни потта мирише и имам пъти, но след това все едно летя. Пълна съм с енергия и не ме хващат никакви вируси.
  Таня Стоева
  2019-05-26 16:46:45
  Всеки средно интелигентен човек знае колко е важно лимфата да се "движи". Хубаво е да се павят топли и студени душове, масажи, но и задължително да се приема нещо за пречистване на лимфата. Така както детоксикираме тялото, кръвта, така трябва и лимфата да се пречиства, дори първо се почва от нея. Аз съм много доволна от продукта. Винаги първите дни на прием ми излизат пъпки, потта ми мирише, което е явен признак, че изхвърлям отровите от тялото си. Не бих го сменила с друг този продкт.

Сходни продукти