ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Билкови тинктури

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 31 (3 страници)

Описание

Как билковите тинктури подпомагат естественото оздравяване?

Натуралните билкови тинктури са може би най-старите известни хранителни добавки и лекарства на света. Представляват концентриран разтвор от лечебни растения. За целта се използват алкохол или оцет, спазват се точни пропорции и препоръки за съхранение на отварите. 

След ясно определен период на престой се освобождават на клетъчно ниво всички полезни съединения от използваните билета. Тогава разтворът е достатъчно наситен и готов за консумация.    

Кои са основните билки, използвани в тинктурите и техните лечебни свойства?

Билкови тинктури могат да се произведат от всякакви растения с лечебни ползи, дори от медицински гъби. Едни от най-характерните за нашите географски ширини са:

★ Коприва - тя е полезна за нашите кръв, стомах, черва и уринарен тракт. Бори се с възпаления и инфекции, предизвикани от паразити, бактерии и токсини. Незаменим лечител на анемия и малокръвие. 

★ Котешки нокът - билката, синоним на детокс. Ползва се за битка с всички отпадъци, които задръстват и разболяват нашите организми. Паралелно укрепва трайно нашата имунна система.

★ Гинко билоба - още една от билковите тинктури с многобройни здравословни ползи. Известна е като естествено успокоително за нервната система. Осезаемо подобрява процеса по оросяване на мозъка, подсилва нашите памет и концентрация. Също толкова полезна е обаче за нашите сърце и кръвоносна система. Оптимизира кръвообращението и насища кръвта с кислород, като така спомага за силен имунитет и предпазва от сърдечно-съдови заболявания. 

★ Златна пръчица - тази билка е вълшебство при възпалени бъбреци и уринарни инфекции. От векове с нея се лекува цистит. Полезна е и като превенция на камъни в бъбреците, както и при инфекции на гърлото.

★ Овчарска торбичка - стопира болките и инфекциите в областта на малкия таз, регулира маточните контракции и нормализира менструалното кървене. 

★ Кръвен здравец - една от билковите тинктури, които са безценен тоник за имунитет. Има мощни антивирусни свойства, които гарантират защита в грипни периоди. Изчиства тялото от натрупаните токсини и се справя със свободните радикали.

★ Зелен чай - една от най-широкоспектърните билки. Спомага за тонизиране на тялото и мускулатурата, оптимизира метаболизма и ускорява значително изгарянето на мазнините. Препоръчва се за отслабване и възстановяване на загубената енергия след претоварване или боледуване.

★ Зелено кафе - повишава мозъчната и физическа издръжливост, като паралелно потиска глада и също като зеления чай съдейства бързо да се разделим с мазнините. Отличен избор за активно спортуващи хора.

★ Невен - едно от най-лечебните растения и една от най-търсените билкови тинктури по нашите ширини. Успокоява болката, спира възпаления по кожата и вътрешните органи, ускорява зарастването на раните, потиска главоболието и тонизира стомашно-чревната мускулатура. Препоръчва се при разстройства на храносмилателната система.

★ Глухарче - разтворът от глухарче твори чудеса за ефективен детокс на черен дроб и жлъчка. В грижата за тях мощен сътрудник винаги е и разтворът от бял трън.

Как да ги използваме на за максимален здравословен ефект?

Билкови тинктури се приемат всеки ден по еднакво количество, разтворени във вода или сок. Обичайно това става преди хранене, за да се усвоят по-бързо полезните вещества. 

За да постигнем максимални здравословни ползи от техния прием, е важно да ги приготвим по правилния начин (концентрация, съотношение между билки и алкохол) и да ги оставим да престоят достатъчно време на тъмно и проветриво място, далеч от слънчева светлина. Рецепти за приготвяне на билкови тинктури от десетки лечебни растения (техните листа, корени, цветчета или стебла) са свободно достъпни в книги и интернет страници.

Каква е разликата между билковите тинктури и другите билкови продукти на пазара?

В разтвора на билковите тинктури освободените от растенията полезни вещества са във възможно най-лесно усвоимата за нашите тела форма. Концентрацията от ценни съединения е по-висока. Приемът им позволява много по-бързо настъпващи здравословни ползи за нашето здраве. Тинктурите са обичайно и по-практичен вариант, тъй като разфасовките позволяват по-дълъг прием. 

Защо да се доверим на Biotica.bg?

Сред всички хранителни добавки с марка Biotica 1961 билковите тинктури от златните билки на България заемат особено място. Екипът на Биотика специално подбира и използва само изпитани народни рецепти и био компоненти от лечебните растения. Всеки продукт е съпроводен със стандарт за качество, като не съдържа химикали и парабени. 

Био разтворите от златните билки, както и концентрати от още много лечебни растения от целия свят, са налични на трайно намалени цени целогодишно в онлайн магазин Biotica.bg. Консултантите на Биотика също са на разположение по всяко време за въпроси и напътствия при избор на точния продукт за вашето здраве.