10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД BONUS10

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки при задържане на вода

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 25 (3 страници)

Описание

Нездравословният начин на живот би могъл да доведе до редица неприятни състояния, като задържане на течности, разширени вени, затлъстяване, висок холестерол и още много други проблеми. Като отговорни и добре информирани хора трябва да направим всичко възможно, за да не се стига до подобни заболявания, които впоследствие могат да се окажат и доста трудни за лекуване. 
Пълноценното хранене, редовното движение и приемът на качествени хранителни добавки ще ни осигурят добро здраве, прогонвайки неприятните симптоми далеч от нас. Доверете се на онлайн магазин Биотика и купете добавки на изгодни цени. 

Каква е причината за задържане на вода в организма

Задържането на вода в тялото е доста често срещан проблем сред хората в активна възраст и по-старото поколение. То поражда нуждата от своевременно отводняване, което не бива да бъде отлагано. Причините, които водят до това неприятно състояние, са често пъти следните:
 • Неправилна диета и консумация на много сол;
 • Системен стрес;
 • Хормонални нарушения/колебания;
 • Липса на достатъчно движение;
 • Прием на лекарства и др.
Няма как да сбъркате симптомите, които са свързани със задържането на вода в организма. Те са неприятни и недвусмислени, а Вие на свой ред е желателно да вземете нужните мерки за отводняване възможно най-скоро. 

Какви са симптомите

Не сте сигурни, че се налага прием на хранителни добавки или лекарствени препарати за отводняване на организма? Ето и някои категорични знаци, че е редно да се заемете с това без да губите излишно време:
 • Видимо подуване в областта на корема и крайниците;
 • Подпухнало лице и пръсти;
 • Затруднено отслабване;
 • Кожни вдлъбнатини и др.
За да разберете с точност на какво се дължи подуването, можете да притиснете крака си и да видите дали не се е получила вдлъбнатина. При наличието на такава, то значи е налице необходимост да преминете към отводняване, спазвайки стриктен хранителен режим и приемайки натурални добавки с високо качество.Поръчайте ги от Biotica.

С какво ще ви помогнат хранителните добавки

Водното задържане може да споходи всекиго. Повечето хора са се сблъсквали с нея поне веднъж в живота си, а някои дори страдат и от системни нарушения в отводняването. Хранителните добавки ще облекчат значително това състояние, подобрявайки метаболизма и осигурявайки добра детоксикация на организма. Контролът на апетита и увеличаването на енергията са също част от полезните свойства на предложенията за отводняване от Биотика. 

Какви хранителни добавки за отводняване да приемате, когато задържате вода

Имайте предвид, че натрият предизвиква задържането на вода, а той се натрупва в организма, когато приемате прекалено много сол. За да преодолеете нежеланите отоци, трябва задължително да ограничите приема на сол, от което несъмнено ще се почувствате по-добре и по-леки.
След като уточнихме как влияе “бялата отрова” на тялото, е време да Ви споделим за няколко вида витамини и хранителни добавки, които ще Ви помогнат в борбата с подуването:
 • Витамин B6 - витамините от този тип, спомагат за образуването на червени кръвни клетки и служат за много други функции в организма. Те предотвратяват натрупването на телесни мазнини и са благоприятни за нервната система;
 • Магнезий - той е един от най-важните минерали, свързани с отводняването, защото участва в множество ензимни реакции, които поддържат функционирането на тялото. Доказано е, че значително намалява задържането на вода;
 • Калий - тази добавка балансира натрия в тялото на човек и също е изключително полезен. Важно е да знаете обаче, че не трябва да прекалявате с калия, защото прекаленото му натрупване в кръвта води до сърдечни пристъпи и аритмии.
В Биотика ще откриете голямо разнообразие от добавки, които ще Ви помогнат за отводняването и ще Ви накарат да се чувствате в добра форма отново.
Онлайн магазинът ни Ви предлага органични продукти и то на ниски цени.

Натурални начини да се справите със задържането на вода

Освен чрез добавки, можете да се справите с проблемите с подпухналостта бързо и лесно с помощта на натурални продукти и храни:
 • Краставиците са добра алтернатива за отводняване, защото помагат на течностите и киселините да излязат от бъбреците възможно най-бързо. Те съдържат голямо количество вода и това допринася за справянето с бъбречните проблеми, а също и имат почти нулева калоричност, което ги прави страхотна опция, ако се придържате към хранителен режим и не искате да приемате висококалорични храни;
 • Динята също е с ниско съдържание на въглехидрати и е пълна с витамини и минерали, които ще Ви накарат да се почувствате като нови за нула време;
 • Зеленият чай и чаят от глухарче са природни диуретици и са много ефикасни при задържането на вода в тялото, защото стимулират отводняването.

Пиенето на достатъчно вода е сигурен начин, че ще предизвикате отводняване и ще предразположите организма си да нормализира собствените си процеси, които най- често биват нарушени от стрес и от неправилно хранене.

С помощта на органични продукти от природата можете да се борите и с хормонални проблеми.
Не се колебайте и дайте повод на тялото си да Ви обича с натуралните продукти от Biotica.