ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Хранителни добавки за сън

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 7 от общо 7 (1 страници)

Описание

Колко часа сън ни е необходим на ден?

Колко сън ни е нужен, за да се чувстваме отпочинали и енергични? Няма еднозначен отговор на този въпрос. Някои хора имат нужда от 8 часа, други – от 7, а има и такива, които се чувстват свежи и след 6-часова дрямка.
Сънят е от съществено значение за възстановяването не само на тялото и мускулите, но най-вече на мозъка. Докато спим, той се насища с кислород.
Ако човек отделя за пълноценната си почивка по-малко от 6 часа на денонощие, то това има своите странични ефекти: по-трудна концентрация, по-слаба способност за запомняне, по-лесна раздразнителност, по-ниска работоспособност. Повече от 8 часа сън за продължителен период от време обаче също не са подходящо решение. Подобна продължителност на почивката често води до ленивост, риск от високо кръвно налягане и други странични ефекти.

Как можем да подсилим съня си по натурален път?

Има различни фактори, които оказват влияние върху здравия нощен сън. Сред тях са времето, по което си лягаме, въздухът и температурата в стаята, доколко удобно се чувстваме в леглото, дали възглавницата е подходяща и т.н. От най-съществено значение е обаче доколко спокойна е нервната ни система. Когато ежедневието ни е твърде напрегнато и стресирано, сънят ни е неспокоен. Как да променим това?
  • Спорт. Физическата активност тушира психическото напрежение;
  • Медитация. Важно е да изградим умение за постигане на душевен баланс;
  • Режим. Лягането и ставането по едно и също време приучава организма да усеща умора в съответния час;
  • Оптимална температура. В спалнята не бива да е нито много топло, нито твърде студено. Добре е често да проветрявате помещението;
  • Комфорт. Заложете на умерено твърд матрак и удобна възглавница;
  • Без електронни устройства късно вечер. Ако до късно работите на лаптопа си или гледате телефона си, нервната ви система се заблуждава, че изкуствената светлина, която излъчват те, е естествена, и се обърква дали да се подготвя за вечерна почивка или за дневна активност;
  • Билкови чайове. Чаят от някои растения действа успокояващо на нервната система;
  • Хранителни добавки. Действат по същия начин като чая, но са създадени като комбинация от най-подходящите билки с цел освобождаване на нервното напрежение.

Как Biotica ни помага в избора?

Продуктите, които предлага Biorica под формата на капки и хапчета, не са лекарство и нямат странични ефекти. Те са натурални хранителни добавки, които оказват благотворно влияние при стрес и психически натоварвания, действат антидепресивно, намаляват възбудимостта на нервната система.
Формулите са разработени съгласно всички нормативни изисквания на ЕС с грижа за околната среда, а цените ни са достъпни.