КАЛМОФИКС - Подкрепа за нервната система

КАЛМОФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:
 • Оказва подкрепа на нервната система и нейното правилно функциониране;
 • Повлиява ползотворно при стрес, напрежение, тревожност;
 • Спомага за успокоение и отпускане, с благоприятен ефект при безсъние и трудно заспиване;

 

▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 • НАРУШЕНИЯ НА СЪНЯ, ТРЕВОЖНИ И ДЕПРЕСИВНИ СЪСТОЯНИЯ ... 

  КАЛМОФИКС е разработен на базата на изпитани лечебни растения и билки, обогатени с витамини и биоактивни вещества. Тяхното антиоксидантно действие, допринася за подобряване на паметта и концентрацията, съдейства за преодоляване на отпадналостта и последиците от стреса, подпомага познавателните процеси и умствената дейност като цяло.
  Билките в КАЛМОФИКС притежават тонизиращо-адаптогенна сила и е препоръчително да се използва:
  • в периоди на психическа преумора, влошени памет и концентрация;
  • за по-лесното преживяване на внезапни силни емоции и постоянен стрес;
  • при нужда от укрепване на способността за учене, памет и концентрация при ученици и студенти;
  • за подобряване паметта при по-възрастни хора;
  • при нужда от енергия, яснота и сила на ума;
  • При нарушения със съня;

  ПРЕДИМСТАВА

  • Няма странични ефекти;
  • Не води до пристрастяване;
  • Не повлиява върху съпътстваща лекарствена терапия;
  • Формулата му е изцяло билкова и щади организма;
  • Високоефективен и с видими резултати за кратък период от време;
  • Допринася за оптимизиране на работата на централната и периферната нервна система;
  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50-100 мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Жълт кантарион /Hypericum perforatum/ 33mg
  Екстракт от Маточина /Melissa officinalis/ 33mg
  Екстракт от Мента /Mentha Piperita/ 90mg
  Екстракт от Пасифлора /Passiflora incarnata/ 90mg
  Екстракт от Глог /Crataegus Monogyna/ 90mg
  Екстракт от Салвия /Salvia Officinalis/ 33mg
  Екстракт от Валериан /Valeriana offcinalis/ 33mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
 • ЕКСТРАКТ САЛВИЯ

  Съвременните клинични проучвания недвусмислено установяват възможностите на билката да влияе за адаптирането на организма към променливите условия на средата. Екстрактът от Салвия повишава физическата устойчивост и подтиква преодоляването на физическото и психическо изтощение. Отчита се намаляване на времето на реакция, повишаване на способностите за учене и подобрени памет и концентрация. Увеличава се потенциалът на организма да се справя със стресовите натоварвания. 
   

  ЕКСТРАКТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН

  Съвременната наука проучва с интерес богатия състав на жълтия кантарион и вече до голяма степен са известни механизмите, по които характерните му съставки (витанолиди, стероидни лактони) въздействат на централната нервна система и на организма като цяло. Особено ценни са свойствата на жълтия кантарион да се противопоставя на стреса и да стимулира познавателните (когнитивните) способности. Той е препоръчителен при проявен дефицит на вниманието и за подобряване на паметта.
   

  ЕКСТРАКТ ПАСИФЛОРА

  Тя е известна със свойството си да преминава кръвно-мозъчната бариера и да релаксира мозъка. Според народната медицина под влиянието ѝ умът ви се чувства прояснен, става бърз и остър, емоционалният стрес намалява, когнитивните (познавателните) способности се повишават, усилват се памет и концентрация. Учените вече знаят, че това се дължи на свойството на екстракта от пасифлора значително да увеличава производството на GABA (аминокиселина, съпричастна с оптималната работа на мозъка и централната нервна система), допамина и серотонина (хормоните на щастието).
   

  ЕКСТРАКТ ГЛОГ

  Изключително богат на полифеноли и притежава мощно антиоксидантно действие. Медицината вече е доказала свойствата на комплекса полифеноли в този плод да потиска окисляването на лошия холестерол (LDL – липопротеини с ниска плътност) и да пази от атеросклероза. А чистите кръвоносни съдове са важни както за здравето на сърцето, така и за оптималното състояние на мозъка. Не на последно място, глогът е известен със своите седативни свойста, действайки успокоително на централната нервна система.
   

  ЕКСТРАКТ МЕНТА

  Съвременната фитотерапия твърди,че ментата лекува стреса и подобрява паметта. Действа положително върху психиката, използва се при стресови и депресивни състояния, а освен това помага и при главоболие. Тази ароматна билка подобрява паметта и помага в борбата срещу депресия.
   

  ЕКСТРАКТ ВАЛЕРИАН

  Успокоява централната нервна система и допринася за възстановяването на емоционалния баланс. Според съвременните клинични проучвания намалява психическата и нервна преумора, и насърчава възстановяването на нервната система. Има много добър ефект върху сърдечния пулс, нормализира го при превъзбуда и напрегнати ситуации. Има силно тонизиращ ефект, насърчава усещането за жизненост. Допринася за нормализирането на кръвното налягане, повишено от нервна превъзбуда. Стресът се отразява много неблагоприятно на храносмилането и причинява често повтарящо се главоболие. Екстрактът от Валериа има отлично действие и срещу тези симптоми, нормализира храносмилателната дейност, потиска стомашния дискомфорт и намалява тежестта на силното главоболие. Оказва умерен, но ефикасен сънотворен ефект. Скъсява времето за заспиване и допринася за подобряване качеството на съня. Прави съня дълбок и спокоен.
   

  ЕКСТРАКТ МАТОЧИНА

  Макар съставът на екстракта от маточина да е твърде богат, розмариновата киселина определя основната биологична активност. Розмариновата киселина инхибира ензима GABA-трансаминаза, който води до бързо разграждане на GABA и така увеличава нивата на този невромедиатор като намалява невроналната възбудимост. Установено е, че измежду всички екстракти от различни растения, именно екстрактът от маточина притежава най-високата инхибираща способност по отношение на GABA-трансаминазата. Тези ефекти са причина екстрактът от маточина да допринася за премахване на нервното напрежение, чувството за страх и несигурност и да благоприятства усещането за психичен комфорт и спокойствие при стресови ситуации.
   

  Етанол 62-68 об. %

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Елена Петрова
  2024-04-23 19:42:46
  Искам да попитам действа ли за нерви и стрес постоянно ми е нервно и все съм уморена. Биотика 1961: Това е предназначението на продукта.
  Красимира
  2024-02-20 12:01:53
  Ако го приемам само вечер преди лягане ще подобри ли съня ми и по колко капки да пия? Отговор Biotica 1961: Приемайте го в следобедните часове, за да може да подейства вечерта. Приемайте дозите, както е описано на опаковката, като може да вземете дневната доза еднократно.
  Красимира
  2024-01-03 12:22:32
  Има ли ефект на успиване през деня, може ли да се пие само вечер? Отговор Биотика: Не, продуктът не успива. Може да го приемате както през деня, така и вечерта.
  Петя Сотирова
  2023-02-22 10:48:53
  Може ли да се използва в комбинация с антидепресанти - лирика, тритико, ремирта? Отговор Biotica: Консултирайте се с лекуващ лекар.
  Богдана Бончева
  2021-11-06 15:37:49
  Сутрин ставах с главоболие, отпаднала. Сега се наспивам съвсем нормално и сутрин съм бодра и отпочинала.
  Лидия Лакова
  2020-01-30 11:11:33
  Страдах от непрекъснато безпокойство, стрес и напрежение. Приемам Калмофикс вече в продължение на два месеца и мога категорично да кажа, че безпокойството и стреса ми изчезнаха. Много съм доволна от хранителната добавка. Смятам и след трите месеца на прием да продължа с Калмофикса.
  Симона
  2019-07-21 10:08:28
  На есен ми се родиха близначета и започнах да страдам от пост родилна депресия, а с двете бебета бях изцедена до последната капка енергия. Моя приятелка намери този сайт и ми го прати да пробвам. Попитах лекаря си и той го одобри. Поръчах го веднага и сега 3 месеца по-късно тичам след бебоците все едно имам 4 ръце, от депресията ми слава богу няма следа Добре, че е 100% натурален продукт, че да мога да го пия докато кърмя.
  Недка Сиракова
  2019-07-08 09:46:38
  Ето моя случай-страдах в продължение на една година от много тежка депресия и опитах всякакви варианти на лечение. Сега точно минаха 3те месеца откакто го пия и подобрението ми е очевидно. Който се е борил с депресията знае за какво става въпрос – всички ужасни симптоми се махнаха и живея нормално. Страшно съм благодарна, че го намерих и се реших да го пробвам.
  Петър Ретимов
  2019-07-07 11:57:42
  Преди и аз страдах от безсъние, но открих този продукт, който ускорява заспиването и предотвратява събуждането през ноща Калмофикс. Билков продукт, който не води до зависимост и има успокояващо действие. Препоръчвам.
  Зара
  2019-05-27 13:55:42
  Действа, аз лично съм доста по-спокойна вече, а и е билков и няма зависомост.

Сходни продукти