30% ОТСТЪПКА НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ДО 10 АВГУСТ

Производител

КОЗМЕТИКА

Грижа за тяло

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 31 (3 страници)

Описание

Каква козметика за тяло да изберем?

Особеностите на кожата са основният критерий при избора на козметика за тяло. Различните типове кожа и едни от най-често срещаните дерматологични проблеми са водещите критерии при определяне на типа козметика за тяло:

 • Сухата кожа се характеризира с грубовата повърхност, понижена еластичност, жълтеникав оттенък и усещане за опънатост. При по-тежките степени на сухота се наблюдават лющене, сърбеж и напукване. Насочете се към козметика за тяло на водна основа (душ геловете) или сапуните, обогатени с подхранващи съставки за тяло.
 • Мазната кожа изглежда лъскава, порите ѝ са уголемени и в определени участъци, като например гърба и гърдите, често се появяват пъпки. Поради по-голямата ѝ дебелина, кръвоносните съдове не се забелязват. Ориентирайте се към подхранващи козметични продукти за тяло с по-нисък вискозитет (мляко, лосион), които няма да доведат до запушване на порите и допълнително омазняване на кожата.
 • Нормалната кожа не е нито твърде суха, нито прекалено мазна и се отличава със сияен тен, нежна текстура, никакви или незначителни несъвършенства и едва видими пори по тялото. Нормалният тип кожа понася добре широк кръг от козметични продукти за тяло. И все пак, най-препоръчителни са онези от тях, които се грижат за запазването на естествения ѝ хидролипиден баланс.
 • Зряла кожа - С напредването на възрастта естествените процеси, поддържащи кожната еластичност се забавят, което налага употребата на по-специфични козметични средства. Подходящи са, както ексфолиантите, така и козметиката с по-богата текстура, които овлажняват кожата и подпомагат колагеновия синтез.
 • Целулитът е придружен от симптоми като изтръпване и чувство на тежест в краката; оточност; поява на микронодули, придаващи на кожата специфичния вид на портокалова кора. В по-тежък стадий кожата е студена, видимо отпусната и болезнена на допир. Заложете на козметичните средства против целулит, които атакуват причината за проблема. Ще ги разпознаете по съдържанието на активни субстанции с дрениращ, липолитичен и ускоряващ локалното кръвообръщение, ефект.
 • Стриите представляват кожни лезии с червеникав или виолетов цвят и дължина до няколко сантиметра. Появяват се най-често в областта на корема, бедрата, седалището и гърдите след резки промени в ръста (по време на пубертета) и теглото. Доверете се на продуктите, които притежават хидратиращо действие и същевременно стимулират регенерацията на увредените кожата.
След като изберете козметични продукти според потребностите на своята кожа, можете да стесните допълнително избора си, като откриете между тях тези за тялото, които кореспондират с Вашата „житейска философия" – веган, еко, от справедлива търговия, родно производство и т.н. И не на последно място, обърнете внимание на произхода на самата козметика. Добре е да се ориентирате към утвърдените козметични компании, които разполагат със силни изследователски звена и могат да гарантират безопасността, качеството и постоянното усъвършенстване на своите продукти, за лице и тяло.

Какви са предимствата на натуралната козметика за тяло?

Поддържане на добро общо здраве и благосъстояние на кожата, подобрявайки общата й жизнена функция.
 • Регенеририране на кожните клетки бързо и ефективно.
 • Подобряване функциите за възстановяване и бариерна защита от вредното влияние на околната среда.
 • Борба с инфекциите – някои масла убиват потенциално вредни микроби и спират разпространението на инфекцията.
 • Уплътняване и тонизиране тъканта на кожата, придавайки й сила, еластичност и здравина.
 • Функции на омекотяване, изглаждане, почистване, хидратиране и овлажняване, което подобрява цялостното здраве на кожата. Това гарантира един блестящ и здрав тен.
 • Борба със свободните радикали, забавяне на признаците на преждевременно остаряване и запълване на фините линии и бръчки.
От най – дълбока древност натуралните и етерични масла се добиват и използват в козметиката. Ползите и положителното им въздействие за здравето и добрия външен вид  на кожата и косата са неоспорими, а в съвремието все повече производители на козметика включват в състава на своите козметични линии масла с естествен и натурален произход.
Разбира се подхранващите за кожата и косата свойства са на първо място сред ползите от натуралните масла. Когато клетките на кожата са нахранени, те са здрави, жизнени и устойчиви срещу нежеланите въздействия на околната среда. Знаем, че човешката кожа е естествената бариера на тялото и най – големият човешки орган. Тя изисква навременни и постоянни грижи, за да бъде поддържана здрава, еластична, и с добър общ вид.
Тук на помощ идват натуралните масла. По един напълно естествен и припознат от кожните клетки начин, те подхранват кожата и я оздравяват. Дават й добър външен вид, като това безспорно подобрява и стила на живот на човек и неговото тяло.
Ползите от натуралната козметика върху здравето и добрия външен вид на човешката кожа са толкова безспорни, че няма сериозна причина да изберем козметика със синтетичен произход, пред тази, която включва в себе си почти изцяло естествени и натурални съставки за тяло и лице.
На първо място натуралната козметика се припознава отлично от човешката кожа тъй като и като нея има органичен състав. Това е основната причина да имат толкова безспорно и конкретно въздействие върху нея. Те работят!
Синтетичните масла са химически съединения с неорганичен произход. Полагайки ги върху тялото и лицето си, ние ги натоварваме със съставки, които за тях са чужди, доста често агресивни погледнато в дългосрочен план. Обикновено козметичните продукти със синтетичен състав имат кратковременен положителен ефект върху състоянието на кожата, но след дълга употреба водят до нежелани реакции като засушаване и излющване  на повърхностния кожен слой, поява на алергични реакции, нежелана промяна на тена на кожата, дерматитни състояния и други.

Защо My Organica е правилният избор за вас?

Козметиката от серията My Organica съдържат само сурови и необработени органични масла с безценни билкови екстракти, които не само променят цялостното усещане на тялото и лицето, но и ефективно помагат за поддържането на здрава, млада и неустоимо нежна кожа.
Ние използваме изключително щадяща технология за максимално запазване на естествените качества на суровините. Не използваме висока температура, така че да не се нарушат полезните свойства на влаганите субстанции.
И най-важното – ние не добавяме вода, а така изключваме и необходимостта от консерванти. Така, вие можете да бъдете сигурни, че използвате висок клас козметика за цялото тяло, без консерватни и с изцяло натурален произход.