ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Лечебни гъби

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 16 (2 страници)

Описание

Лечебни гъби

Гъбите, освен извънредно вкусна и питателна храна, могат да предоставят уникални ползи за здравето ни и защита срещу едни от най-опасните болести, известни на човечеството. 

От векове тайната на мистичните им свойства за справяне с автоимунни и ракови заболявания, опасни инфекции и вируси, които атакуват тялото, се проучват детайлно в традиционната източна медицина. Там достъп до тях имали само високопоставен лица. Вярвало се, че лечебните гъби  са еликсир за младост и ключ към спиране на стареенето, както и панацея срещу злосторните паразити и бактерии, които разстройват храносмилането, мозъка и физическия ни тонус. 

След откритието на пеницилина в началото на миналия век, свойствата на виталните лечебни гъби стават приоритет за изследване в научните среди по света. В резултат се доказва, че микотерапията (или фунготерапия - прием на лечебни гъби) е сред най-ефективните начини за възстановяване на естествените защитни сили на нашата имунна система, независимо дали е атакувана от множащи се ракови клетки или разстроена от коварни болести и инфекции, които унищожават метаболизма и микробиома на организма ни.

Виталните видове, които носят здраве и “хранят” имунитета ни, невинаги са ядливи. Някои от тях могат да се приемат само чрез екстракт или стрити на прах в определена формула. Наричат се медицински заради силните лечебни свойства, базирани на уникален биохимичен състав и начин на захранване от почвата. Точно защото не принадлежат нито към растителните, нито към животинските видове като способ за набавяне на хранителни вещества и контакт с околната среда, лечебните гъби чрез мицела си отглеждат богатство от полизахариди и протеини в своето тяло, произвеждат ценни ензими и аминокиселини, чрез които успешно неутрализира и най-опасните за хората микроорганизми. 

Ефектите и функциите им в полза на нашето здраве продължават активно да се изследват и периметърът на полезното им действие се разширява непрекъснато. Чудесата от Азия могат да предпазват от ракови заболявания и тяхното развитие, да третират успешно диабет и съпътстващите го несгоди, да ни спасят от дегенеративни заболявания на нервната система, да ни помогнат да дишаме по-лесно, да оптимизират физическото състояния и работата на сърцето ни, да гарантират здравето на храносмилателния тракт и да ускорят лечението от опасни инфекции. 

В портфолиото на Биотика гордо място заемат едни от най-мощните лечебни гъби, известни на медицинската практика. За да бъдат по-бързо и лесно усвоими за организма, те се предлагат под формата на тунктури, които значително превъзхождат по качество растителните капсули с екстракт, които масово се предлагат на пазара за хранителни добавки.

Въпрос на избор е дали ще се доверите на:

  • Рейши - гъбата на дълголетието, която лекува белите дробове, спира възпаленията и се грижи за черния дроб; 
  • Шийтаке - естественият източен антибиотик с противоракови и антивирусни свойства;
  • Лъвска грива, която спасява от язви и гастрит. Тя е звезда в грижата за мозъка - действа както превантивно, така и лечебно при Паркинсон, деменция и Алцхаймер;
  • Кордицепс - за гарантирано здраво либидо, повече енергия, издръжливост и концентрация в ежедневието; 
  • Майтаке - сигурният избор сред лечебните гъби при проблем с кръвната захар, омазнен черен дроб, хормонален дисбаланс и затлъстяване;
  • Агарикус Блазей - за трайно отслабване, здрава кръвоносна система и силен стомах;
  • Чага - защита за онкоболни, силно сърце, добро храносмилане и бързо възстановяване след вирусни и бактериални инфекции. 

Запомнете - лечебните гъби от Изтока са незаменим източник на комплекс от вещества, които захранват и каляват организма за битка с най-сериозните онкологични, автоимунни и дегенеративни заболявания. Онлайн магазинът Biotica.bg предлага различните видове медицинските чудеса от Изтока на конкурентни цени в максимално биоактивна форма, която гарантира бърз ефект за нашето здраве.