ВЗЕМИ СЕГА ▶ 20 ЛВ ОТСТЪПКА ЗА ТРИАКТАЛ

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

Артрит

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 7 от общо 7 (1 страници)

Описание

Сковаността в ставите и трудната подвижност са един от честите „бонуси“, идващи с напредването на възрастта. Задължително ли е обаче артритът да се появи? Вижте как можем да го лекуваме.


Какви видове артрит има?

  • Остеоартрит е най-срещаният вид. Дегенеративна ставна болест, при която се наблюдава постепенна загуба на ставния хрущял. Може да е наследствен, свързан с метаболизма, с натоварването на ставите, със затлъстяване;
  • Ревматоиден. Този тип артрит е възпалително заболяване на ставите. Може да е генетично и да се прояви под влияние на различни вируси и бактерии. Най-често засяга пръстите на ръцете и краката;
  • Подагрозен (или подагрен). Болният от подагра усеща силни болки в палеца на крака, особено през нощта. Цялото стъпало отича и е болезнено. Причините за появата са натрупването на кристали мононатриев урат около ставите;
  • Реактивен артрит (синдром на Райтер). Проявява се след инфекция на чревните или урогениталните пътища. Засяга ставите на долни крайници, а може да е съпроводен и с дермални прояви;
  • Псориатичен. Тук артритът е съпроводен с псориазис и заболяването засяга както ставата, така и кожата около нея.

Какви са симптомите?

В зависимост от типа артрит, симптомите може да са различни - придружени с остра болка при подагрения или с кожни проблеми при псориазисния. Но общото при всички видове е изтъняването на ставния хрущял. Особено видимо е при ревматоидния, тъй като води до деформация на формата на пръстите. Понякога има поява и отшумяване на симптомите при активизиране и ремисия на състоянието. При ревматоидния вид болката е по-силна нощем и при покой, докато при остеоартрита по-болезнени са движенията.

Как да се справим с артрита?

Решението за артрита може да включва противовъзпалителни нестероидни препарати. Те помагат да намалее болезнеността, но не оказват влияние на процеса, който разрушава хрущяла.
Антиревматичните средства се ползват дългосрочно и след няколко месечно лечение оказват забавящ ефект върху процеса на разрушаване на хрущяла.
Кортикостероиди. С много мощно действие. Използват се при кризи за туширане на болезнените симптоми.
Хирургично лечение. При тежките случаи с хирургични интервенции се сменят стави и се поставят ортези за превенция на ставната деформация.
Наред с медикаментите е важен е и начинът на живот. Лекарите препоръчват здравословна диета за контрол на теглото, както и умерен двигателен режим. В много от случаите физиотерапия и рехабилитация дават положителен ефект.

Защо да се доверим на Biotica?

Ние от Biotica знаем, че в природата има подходяща билка за всеки проблем. Използвайки естествени екстракти от полски хвощ, босвелия, котешки нокът, гъба чага и други съставки, ние предлагаме разнообразни медикаменти, действащи укрепващо на ставите, туширащи болката в тях и помагащи за подвижността им. Сред хранителните ни добавки има и формула, помагаща за контрол на пикочната киселина (подобрява състоянието на болни от подагра).
Поръчайте онлайн на изгодни цени и усетете подобрение още след първата седмица на прием!