ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки за стави и кости

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 19 (2 страници)

Описание

Какво представляват ставите?

Ставите са подвижните връзки между костите. Благодарение на тях ние можем да движим всяка от частите на тялото си. Те пасват перфектно и уплътняват ямките на двете съседни кости. Изградени са от ставен хрущял с гладка еластична повърхност.

Защо имаме болки в тях?

Ставите са едни от най-силно експлоатираните елементи в нашия организъм и с възрастта в доста от случаите тяхната плътност започва да намалява. При някои хора тази слабост на ставните връзки е генетически обусловена. При други се появява в следствие на нарушения в метаболизма, на хормоналния баланс или в следствие на хирургическа операция. Съществен рисков фактор е и наднорменото тегло. Многото килограми натоварват ставите прекомерно. За лошото им състояние може да са причина и заболявания като артрит и подагра.

Как можем да ги облекчим по натурален път?

Винаги е препоръчително вземането на превантивни мерки за здравето, отколкото лекуването на заболяване, след като вече е настъпило. Ето няколко мерки, които може да вземете за превенция на ставните хрущяли:
  • Балансирано хранене. Важно е в диетата да са включени хранителни продукти от всички групи: белтъчини, мазнини, влакнини. Плодовете и зеленчуците трябва да са в изобилие наред с пълнозърнестите продукти и млечните храни;
  • Без пушене. Цигарите ограничават притока на кислород, което пречи на тяхното регенериране;
  • Здравословно тегло. Както споменахме, излишните килограми увеличават натоварването върху хрущялите и затрудняват работата им. Не е изненадващ фактът, че заболявания като артроза се наблюдават по-често при хора с наднормено тегло;
  • Движение. Активният начин на живот поддържа ставите в добро състояние. Затова и не е препоръчително стоенето твърде дълго в една и съща поза. Препоръчителни са умерените натоварвания като разходки. Добре е да избягвате вдигането на твърде тежки товари, както и неравномерното натоварване на различните ръце.

Как Biotica ни помага в избора?

В каталога на натуралните хранителни добавки Biotica съществена роля заемат продуктите, предназначени за подобряване на състоянието на ставите. Интересно е, че в човешкото меню няма храни, които конкретно да водят до изграждане на хрущялна тъкан. Затова и хранителните добавки имат толкова ключова роля. В тях са включени съставки като, куркумин, глюкозамин сулфат и др. Те влияят изключително благотворно при възпаления и болки. Формулите ни заздравяват както най-натоварените раменни и коленни стави, така и всички връзки в тялото. Активират естествените сили за регенерация на организма, а цените им са повече от достъпни.