Великденски намаления | ДО -60% ОТСТЪПКА

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки при подагра

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 15 (2 страници)

Описание

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПОДАГРАТА

Подаграта е болест, вгорчила живота на едни от най-изявените личности в историята. Неслучайно назад във времето е известна като “болест на кралете”. Днес разпространението й е масово и засяга както хора в активна, така и в напреднала възраст.
Като заболяване подаграта е ревматично явление и представлява разновидност на артрита. Получава се вследствие на натрупване на излишък от пикочна киселина в организма. Наднормените количества се превръщат в кристали, които се отлагат в ставите и меките тъкани около тях. В резултат се получават инфекции и остри пристъпи на болка, които често елиминират възможността за свободно движение. 

КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ НА ПОДАГРА 

Типични симптоми за развитие на болестта са:
  • внезапно появяващи се отоци и зачервявания по телата;
  • нетърпима болка при движение или покой;
  • свръхчувствителност при допир дори на завивката през нощта.
Най-често възпалителният процес тръгва първо от палеца на крака. Той се подува, деформира и зачервява болезнено. Острият дискомфорт се усеща най-вече през нощта, а при прогресия на болестта - и през деня. 
Често пристъпите на подагра за придружени и с други метаболитни нарушения в организма. Съпровождат ги проблеми с бъбреците и кръвната захар. Диабетиците доказано са по-предразположени към развитие на заболяването, което преди е било “запазено” само за презадоволения елит, но днес засяга все по-млади мъже и (макар и по-рядко) жени по света. Има и фамилна предразположеност като фактор за развитие на подагра. 

ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВА ПОДАГРАТА

Натрупването на излишък от пикочна киселина, което води до развитие на подагра, се дължи най-вече на хранителните навици на човека. Ако се консумират в големи количества изделия, богати на пурини (като червеното месо), и се злоупотребява с алкохол и силно подсладени напитки и храни, рискът от развитие на болестта се увеличава. Рисков фактор е и затлъстяването
Малко по-защитени са от нея дамите, благодарение на естрогена, който се произвежда в телата им. Той противодейства на отлагането на пикочна киселина в организма. За сметка на това, веднъж влезли в менопауза, и жените не са застраховани от ада на подаграта.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПРИЕМ НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

В напреднал стадий на заболяването и при наличие на остри кризи най-често лечение се прилага с кортикостероиди и други тежки лекарствени препарати с немалко странични ефекти. 
За щастие, има доказано ефикасни натурални методи за стопиране на инфекциите и дискомфорта. Като лек за подагра действат много витамини, минерали и билки, които са полезни както за контрола на пикочната киселина в организма, така и за ограничаване на вече възникналите огнища на болестта. 

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН Biotica.bg

Биотика предлага широк набор от хранителни добавки (капсули, таблетки и билкови тинктури, които предлагат по-бързо и ефикасно усвояване на полезните съединения) с потентни екстракти от лечебни растения, наложени като стандарт за лечение на подагра в народната медицина.
Приемът им в рамките на поне 3 месеца, съчетан със здравословни промени в досегашните диети, осезаемо подобряват качеството на живот на заболелите, и спират по-нататъшното развитие на болестта. Ако предпочитате да не гълтате хапчета, можете да откриете ефективните билки в пресен вид и да си правите домашни чайове.
В онлайн магазин Biotica.bg натуралните продукти за лечение на подагра са на трайно ниски цени и с вече доказано качество на пазара. При желание може да комбинират таблетки или капсули с билкови тинктури, за да засилите ефекта и да съкратите срока за битка с болестта.
Ако е налице колебание кой продукт да предпочетете за конкретните симптоми, с които се борите, винаги може да се свържете с консултант на Биотика, който да ви насочи към верния избор.