❄ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ ❄

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки при подагра

Сортирай по:
Лимит:
Чай PODAGRO - При подагра промо
10.90 лв
7.90 лв
-28%
Показване от 1 до 12 от общо 12 (1 страници)

Описание

Какво е подаграта? Как да се предпазим от нея, и ако веднъж се е появила, има ли възможност да се излекуваме? Вижте!

Какви са симптомите на подаграта

Подаграта е разновидност на артрита и се характеризира със силни ставни болки, усещащи се на пристъпи. Обикновено е засегната ставата в основата на палеца на крака (метатарзофалангеалната става). Тя е силно чувствителна, зачервена, с усещане за горяща болка.
Проявление на подаграта могат да бъдат и песъчинки или камъни в бъбреците. Причината за това е, че болестта се дължи на по-високи от нормата нива на пикочна киселина в кръвта, което води до кристализиране на тази киселина и отлагане на кристалчетата в ставите и обграждащите ги тъкани. Затова и болка се усеща както при движение, така и при дори съвсем лек допир на кожата. Може да е придружено с подуване и зачервяване на участъка.
Дори при наличие на симптоми, важно е тя да бъде диагностицирана с измерване на нивата на пикочна киселина в кръвта и отчитането на кристалчетата в течността на ставите.

Има ли лечение за подагра

Болезнените пристъпи на подаграта могат да бъдат облекчени с противовъзпалителни нестероидни и стероидни медикаменти. Действието на подобно лечение обаче третира само симптомите. То не премахва самите кристали на пикочната киселина и те продължават да действат за износването на ставите.
За да се понижат нивата на този тип киселинни кристалчета, важно е да се въведе цялостна промяна в режима на хранене и живот. В миналото това заболяване е било известно като „болест на благородниците“, тъй като до него често води прекаляването с месо, алкохол, напитки със съдържание на захар. Съответно за облекчаване на състоянието способстват диета с намаляване на консумацията на изброените храни и напитки. В замяна трябва да има увеличаване на количествата на приеманите зеленчуци, плодове (особено с високо съдържание на витамин С) и млечни продукти. Изключително благоприятно влияят и хранителни добавки за понижаване нивата на пикочна киселина.

Как Biotica може да помогне

Каталогът с хранителните добавки на Биотика включва натурални медикаменти, които действат по естествен път както за облекчаване на болките при криза, така и способстват за уплътняването на ставния хрущял и намаляване на нивата на пикочна киселина в кръвта. Това става чрез мощни природни екстракти. Сред продуктите на Biotica ще откриете хранителни добавки за:
  • облекчение на ставни болки и възпаления;
  • облекчение на подагрични кризи;
  • контрол на пикочната киселина;
  • пречистване на организма;
  • комплекси, подобряващи цялостното състояние на опорно-двигателния апарат.
Всички тинктури Ви очакват в нашия онлайн магазин на преференциални цени.