Podagrofix - За нормални нива на пикочната киселина

ПОДАГРОФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които съдейства при:
 • Разграждане на кристалите, образувани вследствие на повишена пикочна киселина;
 • Поддържане на опорно-двигателната система;
 • Подпомагане при хора, оплакващи се от скованост;=

 

▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 • ДЕЙСТВИЕ НА ПРОДУКТА

  • Възпрепятстване на кристализацията на пикочната киселина в тялото чрез подобряване на киселинно-алкалното равновесие;
  • Подпомагане отвеждането на пикочната киселина от бъбреците чрез урикозоричното си действие;
  • Подпомагане разтварянето на отложените кристали мононатриев урат в ставите;
  • Поддържане в норма на ензима ксантин оксидаза отговорен за синтеза на пикочна киселина;
  • Поддържане на опорно-двигателния апарат;
  • Благотворното действие върху ставите и мускулите;

  ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ ПОДАГРОФИКС?

  Хора, предразположени и страдащи от:
  • Задържане на пикочна киселина в организма;
  • Болки в ставите, кръста и костите;
  • Ограничена подвижност и скованост в ставите;
  • Отоци;
  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50-100 мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Мечо грозде /Arctostaphylos uva-ursi/ 90mg
  Екстракт от Глухарче, корен /Taraxacum officinale/ 90mg
  Екстракт от Троскот, корен /Cynodon dactylon/ 33mg
  Екстракт от Куркума, корен /Curcuma longa/ 33mg
  Екстракт от Синя тинтява /Gentiana cruciata/ 90mg
  Екстракт от Бреза, лист /Betula Pendula/ 33mg
  Екстракт от Мента /Mentha Piperita/ 33mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
 • ЕКСТРАКТ СИНЯ ТИНТЯВА, СТРЪК

  Синята тинтява се среща по тревистите места и в горите на всички наши планини. Притежава противоспазматично действие, усилва секрецията на стомашните жлези и жлъчката, засилва апетита. Усилва съкращенията на сърдечния мускул и увеличава белите и червените кръвни клетки. Билколечителите ги използват при хепатит, пясък в бъбреците и пикочния мехур, подагра, анемия и др.
   

  ЕКСТРАКТ ТРОСКОТ, КОРЕН

  Диуретично и слабително средство, противовъзпалително, пикочогонно. Притежава хипотензивен ефект. Прилага се при наличие на бъбречни и жлъчни камъни, отлично повлиява ревматизъм, подагра, отоци и някои кожни болести.
   

  ЕКСТРАКТ МЕНТА, СТРЪК

  Истински дар от природата. Действието й е cпaзмoлитичнo (пpeбopвa ĸopeмнитe cпaзми, мycĸyлни ĸoнтpaĸции, eфиĸacнa пpи жлъчни, xeпaтитни, чpeвни ĸoлиĸи), използва от съвременнота фито терапия също така пpoтив пoвpъщaнe, действа гaзoгoннo (oтcтpaнявa гaзoвeтe, пpeбopвa ce c флaтyлeнциятa, ĸopeмния мeтeopизъм). Народната медицина казва,че притежава лeĸo oбeзбoлявaщo действие, xoлepитичнo, yлecнявa изxвъpлянeтo нa жлъчния coĸ, aнтидиapийнo; лeтливoтo мacлo и нeгoвитe cъcтaвĸи имaт cпaзмoлитичнo, дeĸoнгecтивнo, aнтивъзпaлитeлнo, aнтиceптичнo, бaĸтepиocтaтичнo дeйcтвиe (eфиĸacнo пpи гacтpo-чpeвни и дихателни инфeĸции), oтxpaчвaщo (пoмaгa пpи изxвъpлянeтo нa бpoнxитнитe ceĸpeти), блaгoпpиятcтвa мeнcтpyaциятa, cтимyлиpa мaтoчнитe ĸoнтpaĸции, действа диypeтичнo, cpeдcтвo е за изпoтявaнe, действа пpeчиcтвaщo, тoнизиpaщo, cъживитeлнo, yвeличaвa cилaтa нa ĸoнцeнтpaцията.
   

  ЕКСТРАКТ ГЛУХАРЧЕ

  Народната медицина твърди, че подобрява функциите на черния дроб, действа жлъчогонно, пикочогонно, противоглистно, възбужда апетита. Лечебният ефект се дължи на съдържащите се в растението горчиви вещества, органични киселини и гликозиди. Усилва действието на подстомашната жлеза - повишава отделянето на инсулин и намалява количеството на холестерола в кръвта. Прилага се при чернодробни заболявания, болести на пикочните пътища, хемороиди, стомашни и чревни смущения, леки форми на захарен диабет и подагра.
   

  ЕКСТРАКТ БРЕЗА

  Експериментално е открито, че  екстрактът от бреза притежава увеличаващо елиминирането (урикозурично) и намаляващо синтеза (урокостатично) на пикочна киселина действие. Има и други доказали ефективността си функции, които го правят широко използвано средство при различни състояния, най-вече свързани с пикочно-половата система. Притежава диуретично, жлъчегонно, противовъзпалително, антимикробно и адстригентно действие. Намалява възпалителните процеси в пикочно-половата система, като потиска развитието на патогенни бактерии. Доказано е, че елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половата система  и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит.
   

  ЕКСТРАКТ МЕЧО ГРОЗДЕ

  Главният акцент при подагра е използването от съвременното фото лечение като подкрепа на бъбречната функция за елиминация на пикочната киселина от организма. Чрез диуретичното си действие, екстрактът от мечо грозде ускорява елиминирането на течности от тялото,  без да нарушава електролитния баланс в организма. Въздействието му върху бъбреците е меко и щадящо, без да ги свръхстимулира (за разлика от химическите диуретици). Диуретичното му действие се дължи на съдържащите се в него флавоноиди, от които с най-голямо значение са хиперозид и мирицитрозид. Изследванията проведени във връзка с диуретичното  действие на екстракта от мечо грозде са показали, че той стимулира и ускорява отделянето с урината на пикочна киселина. Това бързо спомага за намаляване на нивата и в кръвта и оттам значително намалява риска от поява на пристъп на подагра и развитие на бъбречни камъни. Това действие в голяма степен гарантира, че при започнал процес на разтваряне на кристалите мононатриев урат в ставите организма ще елиминира тази отделена от тях пикочна киселина и ставите ще останат чисти и в добро функционално състояние без последващи влошавания с болка и подуване в тях. Този процес касае и съдовете в тялото където също се отлага пикочна киселина (една от причината за намаляване на способността им да се свиват и отпускат). Съдържащият се калиев нитрат едновременно усилва действието на флавоноидите и има алкално действие върху организма, което е основният фактор за предпазване от кристализиране на пикочната киселина и отлагането й в ставите. Друго действие на екстракта от мечо грозде е способността и (заради флавоноидите) да намалява наднорменната активност на ензима (ксантин оксидаза), отговорен за синтеза на пикочна киселина в тялото.
   

  ЕКСТРАКТ КУРКУМА

  Куркумата е може би най-мощната билка на планетата в борбата и в потенциалното обръщане на редица болести. Предпазните и лечебни свойства на куркумата се дължат на активната ѝ съставка куркумин – вещество с толкова разнообразни и мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, че както показват наблюденията, защитава и подобрява здравето на буквално всеки един орган в тялото. Проведените до момента хиляди изследвания върху животни и хора по целия свят сочат, че куркуминът може да се бори с повече от 70 заболявания, включително и с някои от най-големите заплахи за здравето като рака, сърдечните болести, диабет тип 2 и болестта на Алцхаймер, различни артрози. И списъкът продължава да расте.
  Международните проучвания всъщност доказват, че куркуминът, приеман под формата на хранителна добавка, е също толкова ефикасен, колкото и фармацевтичните медикаменти, а в някои случаи дори и по-ефикасен, но без техните странични ефекти. Наскоро с моите колеги от Центъра за ракови изследвания „М. Д. Андерсън“ към Тексаския университет направихме сравнение между куркумина и различни противовъзпалителни, болкоуспокояващи и противоракови лекарства, като тествахме ефикасността им по отношение намаляването на възпалението и спирането на размножаването на раковите клетки. Оказа се, че куркуминът е по-ефикасен за понижаване на възпалението в сравнение с аспирина и ибупрофена и еднакъв по ефикасност със силното лекарство целекоксиб (Celebrex). Доказахме също така, че ефективността му за потискане на растежа на раковите клетки при рак на гърдата е еднаква с тази на медикамента „Тамоксифен“ – широко използван за противодействие на развитието и разпространението на този вид рак. Резултатите са, меко казано, удивителни.
   

  Етанол 62-68 об. %

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Стефан Стефанов
  2022-05-16 18:07:52
  Здравейте, след 3 месеца непрекъснати подагрозни кризи попаднах на Подагрофикс и го купих заедно с Подагро Стоп. На третият ден от ползването и на двата продукта - кризите спряха. Не вярвам да е случайност, защото вече една седмица правя разходки и не спазвам никаква диета. Обикновено след разходка или обилно хранене на другия ден съм в криза. Сега не е така. Няма кризи, няма болки след разходка. Болят ме отшумяващо само мускулите, които се възстановяват след дългото застояване. За мен тези два продукта са действащи. Химията и диетите с нищо не ми помогнаха. При мен е така, дано и на вас да помогнат.
  Тодор
  2020-05-14 23:31:57
  Това е вълшебно лекарство!!! Имах ужасни болки в ставата на палеца на лявата ръка, а също и от години на крака без да разбирам това. Но болката в пръста ми беше все по-трудно поносима. Просто хванах подаграта много навреме. И още от първия (!) прием веднага почувствах леко намаляване на болката. На следващия ден още, после още и бях сигурен, че ще ми мине напълно, ще се излекувам напълно! Така и стана! Горещо препоръчвам! Сега нямам болки никъде там, където имах!
  Светлин
  2020-02-20 17:18:43
  Като цяло имах ограничена подвижност и скованост в ставите. Бях скептичен , че хранителна добавка ще помогне за моя проблем. Но ето , че след месец на прием се чувствам много по-добре. Движенията , които започнах да правя с ръцете не са ограничени както в самото начало преди да взема Подагрофикса. Продължавам с приема на добавката.
  Нина
  2019-12-05 16:49:06
  Мъчеха ме постоянни болки в ставите , кръста и костите. Приемах в продължение на три месеца Подагрофикс. Болките ми изчезнаха. Много съм доволна от хранителната добавка Подагрофикс. Ще продължавам неговия прием.
  Орлин Асенов
  2019-06-25 14:49:04
  Имам подагра и дискова херния Прочетох за продукта и реших да го закупя една опаковка стига точно за 28 дни – та значи пих го точно 100 дни – болките в гърба и от подаграта изчезнаха!

Сходни продукти