Производител

КОЗМЕТИКА

Душ гелове и сапуни

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 14 (2 страници)

Описание

Какви видове душ гелове и сапуни има?

Видове:
 • Добрият душ гел прави кожата чиста, свежа, гладка, нежна и с приятен аромат. Доставя удоволствие и глези сетивата. 
 • За чувствителна кожа, непременно изберете душ гел с хипоалергенна формула. Сухата кожа се нуждае от хидратиране, загрубялата от ексфолиране, отпусната от стягане, уморената от освежаване и т.н. Затова когато избирате душ гел е важно да прецените в какво състояние е кожата ви и да съобразите избора му с нея. Хидратиращ, ексфолиращ, стягащ, освежаващ, подхранващ, душ гелът има специфичен ефект, на който е препоръчително да обърнете внимание.
 • Душ гелът се предлага с различни консистенции – душ гел, душ крем, душ олио, душ пяна. Изберете този, който ви е най-приятно да докосва кожата ви.
 • Заедно с бързото им разнасяне, те успяват да формират и много деликатен защитен слой със съдържание на съставки с овлажняващи и леко омазняващи свойства. Тези съставки осигуряват на кожата по-продължително хидратиране, защото от една страна запазват влагата в порите, а от друга защитават кожата от вредното въздействие на околната среда.
 • Повечето душ гелове притежават органична формула с неутрално pН., което ще рече, че в активните им съставки липсват, както парабени и алкален сапун, така и изкуствени оцветители, и ароматизатори.
Видове:
 • Обикновеният се получава при осапуняване на животински или растителни масла с натриева основа. Полученият продукт е кафеникав на цвят и с неприятна миризма. 
 • За хората с кожни проблеми са предназначени дерматологичните сапуни. В тях се влагат различни успокояващи и хидратиращи кожата натурални съставки, но липсват ароматизатори, оцветители, консерванти и парабени. Те запазват естествения хидролипиден слой на кожата заради неутралното им Ph.
 • Антибактериалните съдържат химически дезинфектанти, които унищожават бактериите по повърхността на човешката кожа. Те дразнят чувствителната кожа и могат да предизвикат алергия, затова се препоръчват само за хора, в чиито професии се изисква максимална стерилност – хирурзи, медицински сестри, готвачи, сладкари.
 • Друг вид медицински са катранените, бораксовите и серните. Катранените действат добре при пърхот, прекомерно омазняване на кожата, екземи и псориазис. Той не дразни кожата, но е добре да се ползва само два пъти седмично. Серният  действа добре основно при акне и пърхот и също не дразни кожата. Бораксовият има антисептично и успокояващо действие, избелващ и пилинг ефект. Препоръчва се при хиперпигментация на кожата – лунички, тъмни петна.
 • Крем-сапуните съдържат подхранващи масла – зехтин, какаово, бадемово масло, и различни растителни екстракти – лайка, смрадлика и др., които предпазват кожата от изсушаване и я правят мека. 
 • В бебешките освен масла се добавят и други съставки – например пантенол и витамин Е. По правило в детските  не се допуска наличие на парабени и оцветители.

как да изберем козметика за чувствителна кожа?

Хората, които имат чувствителна кожа усещат неприятни симптоми придружени или не от еритема (зачервявания). Тези симптоми могат да се проявят като боцкане, усещане за опънатост, за топлина, даже за изгаряне и по-рядко като сърбеж. Много често тези хора понасят много малко козметични продукти. Чувствителната и нетолерантна кожа реагира всъщност на фактори, които нямат ефект върху други типове кожа. 

Чувствителната кожа изисква внимателен избор на козметика. Избягвайте козметиката, която съдържа алкохол, изкуствени аромати и други потенциално дразнещи вещества. Антиоксидантите и натуралните масла могат да помогнат за подхранване и възстановяване на кожата в добро състояние. Изследванията показват, че голям брой активни съставки, които са до голяма степен извлечени от природата, са в състояние доказано да намалят чувствителността на кожата. Те се предлагат в продуктите за грижа за кожата, което прави възможно да се следва редовен режим за почистване и овлажняване, като същевременно се защитава кожата. При избора на защита от слънцето е важно да се избягват продукти, които включват дразнители като някои парфюми.

Защо да се доверим на My Organica?

Продуктите на My Organica са направени изцяло от висококачествени натурални съставки. Витамин Е се извлича от NON- GMO природен слънчоглед. Спазени са последните изисквания на ЕС и имат външна професионална оценка за тяхната безопасност и ефективност.
Продуктите са без химикали, без консерванти, без синтетика, без ГМО, без петрол, без алергени.