SUMMER SALE ⛱ 30% ОТСТЪПКА НА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ

Производител

КОЗМЕТИКА

Грижа за ръце

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 2 от общо 2 (1 страници)

Описание

Каква козметика за ръце да изберем?

Кремът за ръце е козметика, използвана широко от хора от всички възрасти и полове – деца, възрастни, жени и мъже. Всеки крем се различава не само по своите активни съставки във формулата си, но и като ефект, който има върху кожата. Преди да се спрете на определена козметика, хубаво е да помислите от какво има нужда Вашата кожа – защита, подхранване, успокояване, хидратация?
Кожата на ръцете се нуждае от специална козметика и поддръжка, защото системно е подлагана на пагубно влияние на перилни и измиващи препарати, непрекъснато замърсяване и вредното въздействие на околната среда. Поради тази причина кожата в областта на ръцете губи своята еластичност, сияйност и мекота и става чувствиетелна, суха и груба.
Помислете за типа на кожата си и нейните специални нужди, за да изберете възможно най-подходящия крем като текстура, качества и ефект.
 • Ако кожата Ви е много суха, че дори и напукана, трябва Ви концентриран крем с течна структура, който ще се погрижи и за по-сериозни увреждания.
 • Естествено хората, които имат мазна кожа, трябва да подберат козметика с лека текстура, която хидратира достатъчно, но без да омазнява допълнително. Тук най-подходяща е козметика, която е на принципа на млякото за тяло, абсорбирайки се много по-бързо от кожата.
 • Ако кожата Ви е не само суха и напукана, но е и особено чувствителна – разраняваща се, изберете козметика с концентрирана формула, в който не присъстват никакви химични съставки и парфюми, които допълнително биха я раздразнили. Така ще осигурите на кожата си нужната влага, без да я подлагате на възможен риск от алергична реакция.
 • Ако вече сте на по-зряла възраст, помислете за козметика за ръце, целево създадени, за да се борят със следите на времето, редуцирайки появата на първите малки бръчици
 • Има и варианти на козметика, специално предпазваща от вредното влияние на UV лъчите.
 • Решения за проблемна кожа определяна като контактен дерматит може да се открият в медицинската козметика

Как да се грижим за кожата на ръцете си през зимата?

През студените месеци на зимата много хора могат да забележат, че кожата им е загрубяла и се е напукала. Този проблем допълнително се влошава и с разликите в температурите навън и в домовете ни, което може още повече да изсуши кожата на ръцете. Има много и най-различни методи, с помощта на които да се справите с този проблем. Някои от тях, които може да приложите са:

 • Винаги, когато излизате навън, носете ръкавици - Студеният въздух през зимата може силно да изсуши кожата ви. Най-лесният начин да ги предпазите през този сезон е винаги да носите ръкавици, когато излизате навън.
 • Използвайте гумени ръкавици, когато миете чинии - Химикалите, които се съдържат в препаратите за миене на чинии и топлата вода могат да изсушат и раздразнят кожата на ръцете. Затова е и препоръчително да носите гумени ръкавици, когато миете чинии или работите с препарати.
 • Овлажнете въздуха в дома си - Използването на овлажнител за въздух или дори поставянето на купичка с вода близо до устройствата, които използвате за отопление може да спомогне за овлажняване на въздуха. Към водата може да добавите и някое свое любимо етерично масло, като масло от роза например, което ще ви накара да се почувствате още по-добре.
 • Ексфолирайте кожата си - Кожата на нашето тяло регенерира и образува нови клетки непрекъснато, но понякога мъртвите клетки при изсушаване на кожата не се отлющват, за да дадат път на новите клетки. Вие може да подпомогнете този процес с редовна ексфолиация. Не прекалявайте обаче с тази процедура – един път седмично е напълно достатъчно.
 • Често овлажнявайте кожата си  - През зимата е изключително важно поне няколко пъти дневно да си слагате крем. Така ще поддържате кожата мека и хидратирана. Избирайте натурални кремове с по-малко съдържание на вредни химикали.
 • Не се къпете с прекалено топла вода - Дългите душове с много топла вода могат да доведат до силно изсушаване на кожата на тялото ви. Къпете се с колкото се може по-хладка вода. За тези малки промени кожата ви ще ви бъде много благодарна.
 • Избягвайте да миете прекалено често пръстите си - При честото миене на с вода и сапун има голяма вероятност да изсушите кожата си. Това не означава въобще да не се миете. За да намалите риска от изсушаване използвайте сапуни с добавени масла и глицерин.

Защо да се доверим на My Organica?

Балсамът за ръце на My organica е нежна и предпазна грижа, особено за студеното време. Идеален е за хидратиране, подхранване и успокояване на сухата кожа. Обогатен със супер семена и масла той е специално разработен за копринено гладка и стегната кожа. Този продукт е направен изцяло от висококачествени натурални съставки. Витамин Е се извлича от NON- GMO природен слънчоглед. Продуктът спазва последните изисквания на ЕС и има външна професионална оценка за неговата безопасност и ефективност.