50% ОТСТЪПКА ⚡ ANDROFIX - ЗА ЗДРАВЕТО НА ПРОСТАТАТА ⚡

Meno Protect-ПО ВРЕМЕ И СЛЕД МЕНОПАУЗА

МЕНО ПРОТЕКТ е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. МЕНО ПРОТЕКТ е букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:

 • Отлага периода на настъпване на менопауза;
 • Подходящ е за прилагане по време и след периода на менопауза; 
 • Помага за безсимптомно преминаване през периода на менопауза;
 • Доставя необходимите елементи и вещества за поддържане на опорно двигателния апарат, които рязко намаляват в периода на и след менопауза и са предпоставка; за проблеми с опорно-двигателната система;


ВЗЕМИ ТРИ ПРОДУКТА ПО ИЗБОР И ЩЕ ТИ ПОДАРИМ КНИЖКА "ЛЕЧЕБНИТЕ БИЛКИ НА БЪЛГАРИЯ"{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40

 • МЕНОПАУЗА И ПРЕДМЕНОПАУЗА

  Менопаузата е необратимото прекратяване на функционирането на яйчниците – окончателно прекратяване на менструирането и настъпването на невъзможност за забременяване. Тя не е болест, а е част от процес на стареене при жените. Активността на яйчниците е свързана с отделянето на зрели яйцеклетки, както и на някои важни хормони като естроген. Този хормон играе важна роля за предпазване на костите, ето защо през менопаузата може да се развие остеопороза (изтъняване на костите).
  Остаряването е свързано и с промени в половата система. Намаляват способностите на яйчниците да произвеждат хормони и да отделят годни за оплождане яйцеклетки. Това в крайна сметка води до невъзможност за зачеване и раждане. Жената престава да менструира.
  За да се потвърди настъпването на менопаузата, при жената трябва да липсва менструация в продължение на 12 последователни месеца при липса на други причини: бременност, прием на лекарства или др. Средната възраст на настъпване на менопауза е 50-51 години.
  Този процес започва с вариации в продължителността и силата на менструалния цикъл, които водят до спирането му. Преходният период обикновено се обозначава като перименопауза и често се означава като климактериум. Тя започва години преди настъпването на менопаузата и по дефиниция завършва 1 година след последната менструация. Перименопаузата може да продължи 6 и повече години. Определени болестни състояние и хирургически интервенции могат да ускорят настъпването й. Такива са оперативното отстраняване на яйчниците или матката, химиотерапия и др. Перименопаузалните симптоми са предизвикани от променящите се нива на хормони отделяни от яйчниците, какъвто е естрогенът. По време на този преход нивата на естрогените постепенно намаляват. Появяват се симптоми, като нередовен цикъл, горещи вълни, нарушения на съня, промени в настроението. Настъпват и неприятни симптоми от пикочно-половата система – болка при полов контакт, сухота на влагалището, ниско либидо. По време на перименопаузата жените могат да заченат, въпреки че вероятността е много по-ниска.

  МЕНОПАУЗА - СИМПТОМИ

  По време на перименопаузата, в резултат на намаляване на естрогените, могат да се появят различни оплаквания. При част от жените (около 20%) оплаквания могат да липсват и те преминават през менопаузата изключително лесно, без никакви усложнения или неприятни симптоми, но при повечето има различни по тежест симптоми – леки, умерени или тежки.
  Степента и тежестта на симптомите на климактериума варира значително сред жените. Оплакванията могат да продължат от 6 месеца до около 10 години. Също така е важно да се знае, че симптомите могат да се появяват и да изчезват в течение на продължителен период от време за някои жени. Те са свързани предимно с по-ниското производство на естроген и прогестерон и варират в широки граници, тъй като има много ефекти, които естрогенът може да окаже върху женското тяло.
  Естрогенът регулира менструалния цикъл, оказва въздействие върху репродуктивната система, пикочните пътища, сърцето и кръвоносните съдове, костите, гърдите, кожата, косата, лигавиците, тазовите мускули и мозъка. В резултат на това жените могат да изпитват симптомите на менопаузата през цялото си тяло.

  МЕНОПАУЗА, ПРИЗНАЦИ ЗА НЕЙНОТО НАСТЪПВАНЕ

  • Нередовен месечен цикъл – промяна в продължителността и силата на кървене. Нередовно менструално кървене може да се появи по време на менопаузата и може да е първият симптом на перименопаузата. Някои жени имат минимални проблеми с анормално кървене по време на перименопаузата, докато други имат непредвидимо, прекомерно кървене. Менструалното кървене може да се появява по-често (което означава, че цикълът се скъсява по продължителност) или може да е по-рядко (цикълът се удължава по продължителност), преди да спре.
  • Горещата вълна е усещане за затопляне или парене, което се разпространява по тялото и често е най-силно изразено в главата и гърдите. Понякога горещата вълна е свързана със зачервяване и в някои случаи последвана от изпотяване. Възможно е появата на горещите вълни да се провокира от тютюнопушене, топли напитки, определени храни, алкохол и евентуално кофеин. Вълните са по-чести и по-тежки през нощта. Горещите вълни обикновено продължават от 30 секунди до 10 минути и се появяват с различна честота – на всеки час, на всеки няколко дни. Средната продължителност е 2-3 минути. Интензивността на горещите вълни може да варира от лека до много силна, като дори може да събуди жената от сън. Въпреки че точната причина за горещите вълни не е напълно изяснена, те вероятно се дължат на комбинация от хормонални и биохимични флуктуации, предизвикани от намаляването на нивата на естроген.
  • Нощно изпотяване. Понякога горещите вълни са придружени от нощни изпотявания. Това може да доведе до събуждане и затруднено заспиване отново, което от своя страна води до неободряващ и неотпочиващ сън и умора през деня.
  • Вагинални симптоми – сухота на влагалището, сърбежи, болка при сексуален контакт. Появяват се като резултат от промени на лигавицата на вагината поради понижаване на нивата на половите хормони естроген и прогестерон – изтъняване, изсушаване и намаляване на еластичността.
  • По-често уриниране, инфекции на пикочните пътища, инконтиненция. Усещането за постоянна нужда от уриниране се появява дори и без пълен пикочен мехур. Жените могат да изпитат дори болезненост при уриниране. Инконтиненция може да бъде резултат от силен, внезапен порив за уриниране или може да възникне по време на напъване при кашляне, смях или вдигане на тежки предмети.
  • Намалено либидо – жените проявяват по-малък интерес към извършване на полов акт или изпитват затруднения да получат възбуда.
  • Емоционални симптоми – умора, проблеми с паметта, раздразнителност, тревожност, нервност, резки промени в настроението
  • Промени в структурата на тялото. При много жени се наблюдава увеличаване на теглото и натрупване на мастна тъкан в областта на бедрата, задните части и корема. Възможно е да се развият промени в структурата на кожата, включително бръчки, заедно с влошаване на възрастово акне при тези, които са засегнати от това състояние.
  • Повишен растеж на косми - Тъй като тялото продължава да произвежда малки нива на мъжкия хормон тестостерон, някои жени могат да изпитат повишен растеж на косми по брадичката, горната устна, гърдите или корема. Намалено производство на естроген може да допринесе за развитие на косопад или да направи косата по-суха и чуплива.
  Менопаузата е нормален етап от човешкия живот, който не подлежи на лечение. Такова е необходимо само в случаите на прекомерно изразени симптоми. Налага се приемът на хормонални препарати, съдържащи естроген и прогестерон. В някои тежки случаи се препоръчва и приемът на антидепресанти.

  МЕНО ПРОТЕКТ - КАТО НОВА АЛТЕРНАТИВА 

  Алтернативната медицина също има какво да предложи за по-лесно справяне с менопаузата. Особено полезни са фитоестрогените в растенията. Фитоестрогените са вещества от растителен произход, представляващи аналог на женските полови хормони. Попадайки в организма на жената, фитоестрогените са способни да регулират синтеза и да компенсират липсата на естрогени до нивото, от което зависи външния вид и здравето на жената. Те нямат хранителни свойства, защото липсата на прием не води до дефицит. МЕНО ПРОТЕКТ е неоценим продукт за всяка жена. Съставен е от 100% натурални продукти. Съдействащи за регулиране хормоналния баланс по естествен начин и осигуряване на самочувствие и спокойствие на дамите. Подпомагат за безсимптомно преминаване през периода на менопауза. 

  МЕНО ПРОТЕКТ ПРЕДИМСТВА

  • Изцяло естествен продукт, с отлични резултати при жени с нарушен хормонален баланс;
  • Съдейства за отлагане периода на настъпване на менопауза;
  • Подходящ е за прилагане по време и след периода на менопауза;
  • Подпомага за безсимптомно преминаване през периода на менопауза;
  • Доставя необходимите елементи и вещества за поддържане на опорно двигателния апарат, които рязко намаляват в периода на и след менопауза и са предпоставка за проблеми с опорно-двигателната система;

  МЕНО ПРОТЕКТ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ:

  • Нередовна менструация
  • Настъпил период на менопауза
  • Спазми на гладката мускулатура
  • Чувството на потиснатост
  • Ускорен пулс
  • Апатия
  • Емоционална лабилност
  • Намалено либидо
  • Нервност и безпокойство
  • Горещи вълни и нощни изпотявания
  Дозировка
  Дневна доза по 2 капсули дневно, след хранене.
  Съдържание в опаковка 60 твърди желатинови капсули от 420mg/ 30 дневни дози
  Съставки на база дневен прием
  Други съставки: желатин, магнезиев стеарат, аерозил.
  *Хранителната стойност не е установена.
  Екстракт от Джинджифил,корен/Zingiber officinale / 5%gingerol UV 200mg*
  Глюкозамин 2KCL 199,6mg*
  Екстракт от Грифония /Griffonia simplicifolia/ 98% 5-HTP 40mg *
  Фолиева киселина – 400mcg* (100% от дневната доза) 400mcg*
  ** Основана на дневен прием от 2000 калории
  Екстракт от Червена детелина /Trifolium Pratense/* 200 mg*
  Съхранение
  На сухо, при температура под 30°С.
 • ЕКСТРАКТ ДЖИНДЖИФИЛ, КОРЕН

  Използването на джинджифил за лечебни цели е известно от поне 2000 години в култури от целия свят. Макар че произхожда от Азия, джинджифилът се цени високо в Индия, Средния изток, Африка, Карибите и други региони. Подобрява когнитивната функция при жените на средна възраст, спомага за преработването и усвояването на мазнините, обещаващо средство е в борбата с рака и диабета, спомага за предотвратяването на токсичния ефект от приемането на много вещества, лекува стомашни разстройства.

  ЕКСТРАКТ ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА, КОРЕН

  Спорд народната медицина Червената детелина е лечебно растение с удивителни ползи за здравето. Благодарение на високото си съдържание на изофлавони тази билка поддържа хормоналния баланс и нормалното функциониране на женската полова система. Изофлавоните са вещества от групата на растителните естрогени, наречени фитоестрогени. Те имат действие подобно на това на женските полови хормони, като по този начин спомагат за поддържането на хормоналния баланс. Оказва благоприятен ефект върху предментруалните симтоми и симптомите при менопауза като потене, топли и студени вълни, раздразнителност, тревожност. Червената детелина играе важна роля в профилактиката на сърдечно-съдови заболявания.

  ВИТАМИН С

  Нуждата на човешкия организъм от витамин С (аскорбинова киселина) е безспорна. Той представлява водоразтворим витамин, който изпълнява множество важни функции в човешкия организъм. Той увеличава значително усвояването на желязо, участва в образуването на костите, зъбите и тъканите. Витамин С подпомага заздравяването на рани, поддържа еластичността на кожата, подобрява устойчивостта към инфекции, помага при високо кръвно налягане, атеросклероза и рак. За съжаление, за разлика от повечето бозайници, човешкият организъм не може свободно да синтезира витамин С, поради което е нужно набавянето му чрез храната или хранителни добавки.

  ГЛЮКОЗАМИН 2KCL

  Глюкозаминът е вещество, често използвано от активно спортуващите с цел превенция на артрити. Ако спортувате отскоро, а сте в зряла възраст, ако спортувате интензивно, а все още растете, или ако просто искате да се погрижите за ставите си – запознайте се с това вещество! Глюкозаминът е естествено вещества за човешкото тяло и неговите най-високи концентрации са съсредоточени в хрущялите и ставите. Макар и по-трудно, глюкозаминът може да се набавя от хранителни източници. Повечето природни източници са животински. Глюкозамин се съдържа в някои морски дарове, като най-високи са концентрациите в черупките на ракообразните, но това е и най-честият източник на алергични реакции при прием на глюкозамин. Високи концентрации на глюкозамин се октриват още в животинските кокали, а най-богатият неживотински източник са някои гъби, сред които е и Aspergillus Niger.

  ЕКСТРАКТ ГРИФОНИЯ 5 – HTP

  Според новите изследвания африканското растение грифония не отстъпва по качества на едни от най-силните антидепресанти. Уникално е, защото единствено в него се съдържа толкова висока концентрация на веществото 5-хидрокситриптофан (5-НТР). Аминокиселина, която е в основата на образуването на така важния серотонин и която е отговорна съответно за доброто настроение, балансирането на емоциите и спокойния сън. Веднъж попадне ли в мозъка, 5-HTP се превръща в мозъчния химикал серотонин. Той се синтезира главно в мозъка и играе много голяма роля в овладяването на агресия, гняв телесна температура, настроение, сън и така нататък. Ниските нива на този така важен хормон предразполагат към повишена агресия и затруден контрол върху емоциите ни. Серотонинът играе изключително важна роля при контролирането на гнева, агресията, телесната температура, настроението, съня, апетита, както и сексуалността! Тази аминокиселина е препоръчителна за хора, страдащи от проблеми с напрежението и излишния стрес.

  ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА

  Значението й за организма е изключително голямо. Тя отговара за ДНК синтеза и запазване целостта на клетките. Участва в куп жизненоважни процеси в човешкото тяло и по-специално в синтеза на червените кръвни клетки, белите кръвни клетки, тромбоцитите, аминокиселините и РНК синтеза. Помага за пълноценното усвояване на протеините. Насърчава отделянето на серотонин. Важна е за сърцето, черния дроб, костите, очите, съзъбието и нервната система.

  Други съставки: желатин, магнезиев стеарат, аерозил.
  • 2 капсули дневно, след хранене с достатъчно количество вода
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано.
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар.
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст.
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство.
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Не съдържа оцветители, глутен, лактоза, захар, мая.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018


 • Кирилка Панова
  2020-02-19 17:00:24
  Много съм доволна от Мено Протекта - нощните изпотявания, безпокойството и нервното напрежение отшумяха. Препоръчвам на хора с моите проблеми. Наистина комфорта с тази хранителна добавка е налице.
  Росица Атанасова
  2020-01-01 11:41:18
  Страхотен продукт.Поръчах го по някаква случайност ,но не съжалявам .Само за 1 седмица прием видях голяма полза и се чуствам прекрасно.
  Алексиева
  2019-08-01 20:31:12
  Приемам продукта вече четири месеца. Мога да кажа, че още от първата седмица на прием топлите и студените вълни изчезнаха, нощното недоспиване също. Много по-спокойна съм, нямам подпухналост сутрин, не задържам м.вода и.... желанието за секс се върна отново.... мъжът ми е много щастлив! Страхотен продукт.
  Сирма Темелкова
  2019-07-31 16:36:14
  Търсех какво да пия при менопауза в интернет, какво е най-доброто и хубаво лекарство. Изпробвах доста билкови препарати за климакс, също и най-действащите медикаменти на билкова основа за отлагане на симптомите, нека да ви разкажа за тях и кое как действа. От лекаря си, при който ходя, имах вече някакви лекарства, но чувствах, че те ми дават и доста странични ефекти, затова исках постепенно да ги компенсирам с билки. Наложи се да пия по една шепа хапчета на ден. Взимах едно за топлите и студените вълни. Друго приемах, за да мога вечер да спя спокойно. Приемах допълнително калций, желязо, магнезий и какво ли не. Оказа се, че положението не се подобрява, а напротив. Станах нервна, непрекъснато крещях на децата и съпруга ми. В резултат на което те гледаха да не се прибират и да избягват присъствието ми. Това съвсем ме обърка и потънах в депресия. Един ден, споделяйки на моя близка колежка, тя ми спомена за фитопродукт, който заменил всичките шепи лекарсква, които пиела за менопаузата. Каза, че усетила веднага ефекта и успяла в рамките на три месеца да си върне нормалното състояние. Още на същия ден го закупих от една аптека и започнах приема по две капсули на ден. Първата седмица не открих никаква разлика, но знаех, че трябва да съм постоянна. Неусетно в рамките на месец сънят ми се нормализира, изчезнаха топлите и студени вълни, отново бях една спокойна, уравновесена жена и любяща майка. Имах желание да приготвя вкусна вечеря и да събера всички около масата. Отново се върнаха смеха и светлината в нашия дом. Продуктът се казва Менопротект, а силната му ефективност се дължи на съединение, извлечено от Екстракт на грифония. Съдържа още няколко фитоекстакта, които работят за безсимптомно преминаване през периода на менопауза. Не на последно място в продукта е включен глюкозамин сулфат, който изгражда костната плътност и заздравява ставите. Така освен, че премахва неприятните симптоми на менопаузата, Менопротект действа и като превенция срещу бъдещи костни и ставни болести. Наистина мога да ви разказвам с часове за продукта, толкова много предимства намерих за себе си, че сега съм жива реклама. Но съм сигурна, че всяка жена, която преминава през този тежък период ще ме разбере. Пиша това писмо, за да може повече дами да узнаят, че решение на проблема има и то е напълно естествено без страничните ефекти на лекарствата и абсолютно ефективно.
  Ваня, Пловдив
  2019-07-29 16:35:24
  Топлите и студени вълни изчезнаха сякаш с магическа пръчка. Много по-спокойна съм и нощем спя като бебе.
  Атанасов
  2019-07-28 20:44:46
  Виждам, че само дами коментират и е разбираемо. Но в моя случай аз го купих на жена ми след като един приятел ми каза, че неговата го пие и е станала отново нормална и спокойна и се чувства добре. Занесох го в къщи, жената ми се навика едно хубаво, после прочете за продукта и каза, че щяла да пробва. Още след два дни ми благодареше и кажа, че е нов човек. ако съм знаел щях 10 да й купа. но сега тя сама си го поръчва.
  Нелина Дончева
  2019-07-22 20:33:14
  Този продукт ми го изписа гинекологът ми. Благодарна съм защото направо се родих, спрях да тормозя семейството си, отново съм усмехната, няма ги топлите вълни, няма я студената пот.... изобщо всичко си е нормално както си бях преди. Ще го пия още няколко месеца докато изцяло премина периода на менопауза.
  Сиси
  2019-07-07 20:38:45
  Момичета, не се и замисляйте да го пробвате. Аз съм опитала какво ли не, толкова тежък период на менопауза сигурно друга жена не е имала. Само това ми помогна. Не съм по рекламирането, но се чувствам длъжна да напиша за продукта защото тези хора ми върнаха нормалния живот с този продукт. Струва си всяка изхарчена стотинка.
  Фани Хинова
  2019-06-14 20:42:00
  Благодаря ви от сърце. много съм доволна. ефектът е на лице
  Clara Mar
  2019-06-12 12:50:56
  Много е добър и аз го пия и от всички който съм взимал до сега той е най добрия
  ryy
  2019-05-28 20:41:05
  При мен ефектът дойде със закъснение. Може би го пих почти месец преди да видя резултат, но пък изведнъж се случи като чудо - просто един ден се събудих и нямаше и следа от всичките неразположения. Забравих да кажа, че на мен доктора ми го изписа и ми каза, че ще се родя с този Мено протект защото всички жени му благодаряли която го е започнала да го пие.

Сходни продукти