ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки за памет

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 12 (1 страници)

Описание

Знаем, че паметта и концентрацията се влошават с годините, но има ли начин да забавим този процес? Вижте!


Как да подобрим паметта и концентрацията си?

С течение на времето се затрудняват всички функции на организма, които преди това органите са извършвали с лекота. Мозъкът не прави изключение. Способността му да складира, обработва и връща информация с годините се влошава. Ето какво може да направите, за да подобрите паметта си:
  • Тренировки за тялото. Движението е в основата не само на физическото, но и на психическото здраве. Когато водите активен начин на живот, до мозъка достига повече кислород и функциите му се подобряват. Не е необходимо да се захващате с твърде натоварващ спорт – разходките или карането на колело също са подходящи;
  • Тренировки за ума. Редица проучвания сочат, че ученето на текстове наизуст, решаването на кръстословици, играта на шах, научаването на нови знания (включително на чужди езици) – дейности, при които се активизира мисловният процес, действат като превенция срещу загубата на памет;
  • Здравословна диета. Балансираното меню доставя на мозъка нужните му минерали, витамин В, антиоксиданти и омега мастни киселини. Важно е в храненето си да включвате храни от всички групи, включително риба, ядки, зеленчуци и други;
  • Сън. Почивката е жизнено важна за мозъка, тъй като по време на сън той се презарежда и храни с кислород. Създайте си режим на лягане и ставане – така ще улесните тялото си.

Защо паметта се влошава с годините?

Първите симптоми на леки проблеми с паметта често се забелязват още около 50-та година и се засилват с времето. Причината е, че със стареенето на мозъка, броят на активните неврони в него намалява. При около 10% от хората на 65-годишна възраст се отчита леко когнитивно разстройство. Сред 80-годишните делът им вече е 25%.
Когнитивното разстройство от своя страна може да се развие в деменция. Сред ранните ѝ признаци са: задаване на едни и също въпроси много пъти, загуба на ориентация, честа смяна на настроенията, влошаване на краткосрочната памет, трудно поемане на нова информация, лесна загуба на концентрация.

Защо Biotica е правилния избор за вас?

Без значение дали ползвате или не лекарства за подобряване на състоянието си, висококачествените хранителни добавки винаги са от полза. В състава на разработените от Biotica натурални капсули и тинктури са включени разнообразни витамини, пречистени екстракти от билки и природни масла, които помагат за цялостното подсилване на организма, стимулират естествения процес на регенерация на клетките. Предложените в раздела добавки работят за оросяването на мозъка, подобряват концентрацията и цялостното състояние на организма. Поръчайте онлайн на преференциални цени!