Производител

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

lip stick

Хранителни добавки за сърце

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 4 от общо 4 (1 страници)

Описание

Кои са най-честите заболявания на сърцето?


Сърцето представлява кух, мускулест орган с възрастови, полови и индивидуални характеристики, който играе ролята на помпа в сърдечно-съдовата система и по този начин поддържа кръвообращението.
Сърдечносъдовите заболявания представляват сериозна опасност за здравето и живота. Всяко едно от тях се характеризира със съществени разлики в зависимост от вида на заболяването и зоната от сърдечносъдовата система, която засяга, заради което и симптомите се различават.
 • Коронарна болест на сърцето 
Запушените артерии често водят до този тип сърдечносъдово заболяване, на което се дължат голям брой смъртни случаи у нас и по света. Плаката се натрупва в главните кръвоносни съдове, предизвиквайки сърдечен застой и намален приток на кръв към сърцето. Това е най-честият сърдечносъдов проблем.
Симптомите включват задух, болка в гърдите или дори инфаркт при ненавременно потърсена лекарска помощ.
Заболявания на клапите на сърцето
Сърцето има 4 главни клапи, които се отварят и затварят, за да контролират притока на кръв към сърцето. Заболяванията, засягащи клапите, са различни в зависимост от спецификата на нарушението на функциите им.
 • Инфаркт
Всяка година от инфаркт умират хиляди хора по света. Един от най-добрите начини за борба с това състояние е превенцията. Сърдечният удар настъпва, когато кръвообращението към сърцето е напълно блокирано, вследствие на стеснение на съд, тромб, запушил съда или заради функционални увреждания на сърдечния мускул.
Симптомите включват силна болка в гърдите, стягане, болка и изтръпване по лявата ръка, болка и скованост във врата или челюстта, замаяност, задух, силна умора, зачервяване на кожата, изпотяване.
 • Аритмия
Сърцето има свой собствен ритъм. При някои хора то бие по-учестено, при други по-бавно. Невинаги това се дължи на сърдечни заболявания. Понякога е просто характерна индивидуална особеност. За норма се счита сърдечния пулс с честота средно между 60 и 90 удара в минута. За ускорен се смята пулсът над 100 удара.
 • Перикардит
Сърцето е обвито в тънка тъканна торбичка, наречена перикард. Когато той се възпали поради някаква инфекция, сърдечна интервенция, белодробна инфекция, инфаркт, рак, автоимунно заболяване или вирусна инфекция, настъпват някои неприятни симптоми.
Към тях спадат гръдна болка, повишена температура, ускорен пулс, задух, тежест в гърдите. Лечението може да включва нестероидни противовъзпалителни средства, стероиди, антибиотици.

Как най-добре да се грижим за неговото здраве?


Здравословното хранене е от изключително значение за здравето на сърцето:

 • Специалистите съветват да се ограничи консумацията на полуфабрикати, които често са богати на захар и мазнини; да се спре консумацията на газирани напитки и натурални сокове и вместо тях да се приема вода или неподсладени сокове.
 • Също така винаги да се избира пресен плод вместо сладкиши и захарни изделия и да не се прекалява с алкохола.
 • Поддържането на нормално ниво на кръвна захар е важен фактор.
 • Физическата активност е важна стъпка за намаляване риска от сърдечносъдови заболявания.
 • Високото кръвно налягане е рисков фактор номер 1 за сърдечносъдовите заболявания и трябва да бъде контролирано.
 • Отказът от тютюнопушене е може би най-важната стъпка, която трябва да предприемете.
 • Холестеролът и индексът на телесна маса трябва да бъдат следени и контролирани.


Защо да се доверим на Biotica?


Благодарение на билките в КАРДИОКСИН има широкоспектърно действие и може да се прилага както профилактично, така и при нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система, мозъчните функции и при някои смущения в ендокринната система. Поради високото съдържание на микроелементи в плодовете на аронията, тинктурата е подходяща и при някои нарушения на функциите на щитовидната жлеза. Високата антиоксидантна и синергична активност на двете билки подпомагат за стимулиране антирадикалната активност в организма и спомагат за забавяне процесите на стареене. Благодарение на билковия си състав, КАРИОКСИН подпомага сърдечната дейност и предпазва сърцето.