Производител

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

книга за билките

ДЕПРЕСИЯ

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 3 от общо 3 (1 страници)

Описание

Какво представлява депресията и на какво се дължи?

Депресията е състояние, което се характеризира с ниско настроение и нежелание за активност, имащи негативен ефект върху мислите, поведението, чувствата, светогледа и физическото благосъстояние на даден индивид. Депресираните хора могат да изпитват тъга, тревожност, празнота, безнадеждност, безпомощност, вина, безполезност, раздразнителност, безпокойство и други.
Депресивното настроение не представлява задължително психично разстройство. Това може да бъде нормална реакция на някои събития в живота, придружаващ симптом при някои заболявания, страничен ефект на някои видове терапия и други. От клинична гледна точка, депресия като заболяване се наблюдава в рамките на биполярното афективно разстройство и рецидивиращото депресивно разстройство.

Какви са симптомите?

  • Депресията се характеризира с понижено настроение,придружено от ниска самооценка
  • Липса на настроение или чувство на тъга, тревожност и притеснение продължително време
  • Чувство на безнадеждност и безпомощност
  • Ниско самочувствие
  • Непрестанно чувство за вина или безполезност
  • Загуба на мотивация, на интерес или удоволствие от дейности, които някога са носили радост
  • Депресивното разстройство може да наруши социалния или семейния живот на пациента, училищните постижения при ученици и студенти, съня и хранителните навици, както и общото състояние на индивида. Тежката депресия може да бъде съпроводена от помисли и опити за самоубийство.

Как да се справим?

Разговаряйте с човек, на когото вярвате и не се затваряйте

Важно е да не се затворите в себе си, за да не задълбочите проблема. Говорете за това, което ви тревожи, с човек, на когото вярвате. Той би могъл да ви каже какво вероятно ви кара да се чувствате по този начин, така че вие сами да се опитате да разберете къде е проблемът.

Правете неща, които ви карат да се чувствате добре

Уверете се, че въпреки лошото настроение, продължавате да излизате, да прекарвате време с приятелите и семейството и да правите любимите си неща. Те ви помагат да релаксирате, като в същото време ви презареждат.

Излагайте се често на слънчева светлина

Слънчевата светлина може да ви помогне да увеличите нивата на серотонин в организма и да подобрите настроението си. Когато е възможно, излезте навън през деня и се излагайте на слънце поне 15 минути на ден

Защо Biotica е правилния избор за вас?

Продуктите са изцяло базирани на концентрирани формули с растителни екстракти, позволяващи пълно усвояване на клетъчно ниво. Всяка формула е с максимална концентрация на активни компоненти и с доказан произход на екологично чисти съставки.  Формулите се базират на чисти концентрирани извлеци от прецизно селектирани билки и растения от сертифицирани производители. Те притежават сертификати за произход и качество. Произведени са в съответствие с най-високите европейски стандарти за производство на хранителни добавки. За капсулите на продуктите се доверяваме на професионализма на фармацевтичния гигант - заводите Capsugel в Colmar, Франция.