10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД BONUS10

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Оросяване на мозъка и крайниците

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 5 от общо 5 (1 страници)

Описание

Оросяване наричаме доставянето на хранителни вещества и кислород до тъканите чрез кръвта. Какво се случва, когато то не е достатъчно заради нарушено кръвообращение и как да регулираме процеса?


Какви са симптомите на нарушено оросяване?

 • изтръпнали пръсти на ръцете и краката;
 • чувство за скованост;
 • студени крайници;
 • подути крака;
 • крампи (схващания) на мускулите;
 • обща отпадналост и умора;
 • задух;
 • отслабване на паметта;
 • отслабване на мускулите и понижаване на издръжливостта;
 • косопад;
 • световъртеж.
Симптомите за проблеми с оросяването по-често се наблюдават с напредване на възрастта, но това не е задължително условие. При усещане на някои от признаците, е нужно да се вземат превантивни мерки, тъй като нарушеното кръвообращение може да доведе до по-слабо кръвоснабдяване на мозъка. А притокът на кръв към мозъка е съществен за неговото функциониране и ръководене на жизнените процеси на тялото.

Как да подобрим оросяването по естествен начин?

За подобряване на оросяването, препоръчителен е здравословният начин на живот, включващ здравословно хранене и физическа активност. В менюто е препоръчително да са включени пълнозърнести продукти. Те съдържат висок процент фолиева киселина, която е полезна за мозъка. Полезни за оросяването на крайниците и за мозъка са още рибата, орехите, бадемите и различните малки горски плодчета (къпини, боровинки и др.). Добре е в менюто да присъстват също домати, броколи, авокадо, зеле, патладжани. Млечните продукти и яйцата са силни храни, важни за мозъчната дейност. Здравословната диета е препоръчително да бъде комбинирана с повече движение, тъй като то също стимулира кръвообращението.

Свръхоросяване и слабо недооросяване

Свръхоросяването и слабото недооросяване на мозъка не бива да се бъркат с хипер- и хипо-перфузията. Вторият вид измерва оросяването според моментните нужди на определена тъкан. За разлика от тях, свръх оросяването и недооросяването се свързват със сравнянването на измерваните средни нива на оросяване през всички тъкани на организма на пациента. 

Тъканите, които са свръх оросени, приемат повече кръв, за да се посрещнат метаболитните нужди на клетките във въпросната тъкан. Това е необходимо, особено когато става въпрос за кожата, за да се осъществява терморегулация на организма.
Не доброто оросяване може да причини дори и инсулт. Точно затова е нужно да приемате различни натурални продукти и хранителни добавки, които да служат като превенция.

При разширени вени, изтръпвания в крайниците и завишено кръвно налягане, можете да си правите масаж, който със сигурност ще подобри циркулацията на кръвта (оросяването) и ще спомогне да бъдете здрави и да се чувствате добре.

Как помага гинко билобата за оросяването на мозъка?

Гинко билобата е семенно растение, което се среща в Източен Китай. Тя се използва и в медицината и е позната с действието си да поддържа мозъчната микроциркулация. Ако тя не е в отлично състояние, това би довело до проблеми с правилното функциониране на мозъчните клетки и редица неразположения като: неправилна координация на движенията, невъзможност за концентрация, загуба на памет, затруднено мислене и други. Лесно можем да стигнем до извода, че тези процеси са жизненоважни и е нужно да предприемем мерки, ако усетим засилване на симптомите. 

Екстрактът от гинко билоба разширява кръвоносните съдове (артериите и артериолите). Това води до повишен кръвоток и означава по-голям приток на кръв към клетките, както и по-голям поток на кислород и хранителни вещества. 

Освен всичко останало, тази билка е силен антиоксидант и има свойството да изравнява обема и качеството на междуклетъчната течност. Това е от голямо значение за мозъчната тъкан и ретината, защото предотвратява по-нататъшни проблеми във физиологията на човека.

Какво разнообразие ще намерите в Biotica?

Натуралните продукти на Biotica не са нито синтетични, нито хомеопатия. Нашите продукти са природни хранителни добавки, в които сме концентрирали силата на истинските билки и естествено извлечените витамини.

В този раздел от каталога ни сме събрали препарати, подобряващи показателите на пациенти с нарушено оросяване и други оплаквания. Glykofix регулира нивата на кръвната захар, Multitonic стимулира енергията, силата и концентрацията, ManFix подпомага мъжката полова система, MultiFix цялостно възстановява организма, Cholesterol cleaner помага за освобождаване от лошия холестерол.

В състава на добавките са включени мощни натурални съставки: селен (антиоксидант, противодействащ на свободните радикали и подкрепящ мозъчните функции), индийско орехче, босилек, риган, канела, зелен чай (натурални стимулиращи кръвообращението билки), витамин C (подсилва мозъчните съдове, редуцира кървенето, помага за усвояването на желязо, с което подобрява здравината на съдовете), арония (регулира кръвното налягане).
Всяка от добавките може да поръчате онлайн на изгодна цена.

Защо да изберете Biotica

Биотика е твоят сайт за добро здраве!
Ние предлагаме богат асортимент от продукти и то на достъпни за клиентите цени.
Онлайн магазинът ни разполага със 100% органични добавки, съхранявани под строг контрол.
Предлагаме безплатна доставка за поръчки над 50 лева.
Доставяме бързо и лесно в цялата страна.