▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки при симптоми за възпаления и болки в далака

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 3 от общо 3 (1 страници)

Описание

Слезка (lien) или далак е малкият орган в горната лява част на корема ни, вляво от стомаха под лявото подребрие и в близост до панкреаса. Участва дейно както в имунната, така и в кръвоносната системи. Произвежда и синтезира лимфоцити (бели кръвни клетки) за активиране на имунитета при заплахи от различни вируси. Има ключова роля за лечение на опасни болести като менингит и пневмония. 

Функционира също като филтър за отпадъчни вещества от червените кръвните клетки, както и като склад за кръв - задържа малко количество, което връща в кръвообращението при нужда. 

Слезката не притежава нервни окончания и не може да ни причини болка. Дискомфорт от органа с форма на юмрук или зрънце от кафе и размери на дължина между 7 и 11 см. можем да изпитаме, само ако е налице възпаление и последващо подуване, което притиска съседните органи. Едва тогава си задаваме въпроса какви хапчета за далак съществуват и могат да решат проблема.

Какви са симптомите при възпален далак? 

Макар да е малък орган под влияние на действащо възпаление или аномалия в нивата на червените кръвни клетки, слезката може да нарасне двойно. Състоянието се нарича спленомегалия и обичайно протича без ясни симптоми в ранен етап. 

Признаци за увеличена слезка се появяват при значително нарастване, което заплашва както собствените функции на органа, така и тези на намиращите се в непосредствена близост (панкреас, например). 

Сред сигналите за проблем и нужда от хапчета за далак са:

 • Тежест и подуване в горната лява част на стомаха, като усещането понякога “пълзи” и към лявото рамо;

 • Чувство на ситост дори без хранене;

 • Мъчителна анемия (след спад на количеството червени кръвни клетки);

 • Лесно прокървяване;

 • Чести и упорити инфекции заради понижен общ имунитет;

 • Язви в устата, по ръцете и краката;

 • Постоянна болка, която се усилва при поемане на въздух.

При един или комбинация от изброените симптоми, не търсете сами хапчета за далак, а посетете лекар за диагностика и курс на лечение. 

Имайте предвид, че сред най-честите причини за увеличена слезка са опасни състояния като автоимунни нарушения, чернодробни заболявания, гнойни огнища (абцеси), сериозни бактериални и паразитни инфекции, кисти и тумори.


Хранителни добавки и билки при проблеми с далака

Стандартният курс на лечение включва няколко вида хапчета за далак - антибиотици (за неутрализиране на бактерии, довели до инфекцията, причинител на уголемяването), антисептици (за стопиране на тежки увреждания от инфекцията), противовъзпалителни кортикостероиди, аналгетични (болкоуспокояващи) хапчета за далак, имуномодулатори (при опасно понижена имунна защита), разредители на кръвта, противоракови препарати, лекарства за нарушен метаболизъм и хепапротектори. 

Освен традиционните групи хапчета за далак, има солиден списък от билкови алтернативи за третиране на причините за възпалението и уголемяването на органа. Ето кои лечебни растения могат да спасят слезката и околните органи, без да се стига до спленектомия (отстраняване на далака):

 • Глухарче - с корен от растението от векове и на всички континенти се лекуват поредица заболявания на бъбреци, жлъчка, черен дроб и кръвоносна система. Билето е мощен диуретик и чистач на токсини от телесните течности. Елиминира токсични и патогенни организми, пречиства кръвта и пресича инфекциите в зародиш. Много билкови хапчета за далак от Изтока са базирани именно на биологични екстракти от корен на глухарче.

 • Коприва - тя е истински еликсир за кръвоносната и имунната системи в организма. Това я прави лечебен дар за уголемена и възпалена слезка. В хранителни добавки и билкови хапчета за далак екстрактът от коприва се включва заради способността си да “зарежда” кръвния поток с необходимите елементи, да балансира синтеза на червени кръвни телца, да спомага за добро оросяване на органите и тъканите в целия организъм.

 • Котешки нокът - растението е широко познато като топ природен детоксикатор. Връща мускулния, мозъчния и храносмилателния тонус чрез отстраняване на патогенните организми, които причиняват инфекциите. Действа и като мощен антисептик, което го прави ценна съставка на билковите хапчета за далак, тъй като предотвратява най-тежките възможни усложнения от неговото уголемяване.

 • Червена детелина - растението, което сякаш е създадено, за да балансира състава на нашата кръв. Действа като силен диуретик и стимулира прочистване на всички отпадъчни елементи от тялото, като не позволява да се задържат и причинят възпаление. Помага при полови проблеми (особено при дамите), предотвратява кръвоизливи и връща баланса на червените кръвни телца. Тези свойства я правят важен елемент от  натуралните хапчета за далак. 

Биотика събра тези мощни природни илачи в ефективните билкови хапчета за далак и чиста кръв - СЕЛ КЛИЙНЪР

Защо да изберем онлайн магазин Biotica.bg?

В онлайн магазина на Биотика ще намерите не само разнообразие от естествени лекове за различни болести, но и гаранция за чистота на продуктите, преминали най-стриктен контрол за качество на съставките.  

Голяма част от продуктите са на трайно ниски цени. При колебание в избора може да се свържете с екипа на Биотика, който ще ви даде безплатен съвет съобразно личните ви нужди и проблеми.