БЯЛ ТРЪН - За детокс на черния дроб

Белият трън е една от естествените билки, която има антиоксидантно действие и често се използва за детоксикация и терапия на черния дроб. Подпомага храносмилането - насърчава производството на ензими, увеличава производството на жлъчка, премахва киселини и успокоява стомашната лигавица.
Тази безценна билка подсилва имунната система - източник е на антиоксиданти, наречени силимарин. Силимаринът помага за повишаване на имунитета, борба с генетичните увреждания и развитието на рак.
Белият трън помага за понижаване на нивата на холестерола и има благоприятен ефект върху здравето на сърцето и други.
 
▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца
 

 

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 •  
  Макар, че се смята от някои за изключително агресивен плевел, белият трън се използва повече от 2000 години като лечебно средство. Гръцкият лекар и ботаник Диоскорид е първият, който открива лечебните свойства на това растение около 40 г. пр. Н. Е. 
  Белият  трън елиминира токсините, които могат да причинят редица заболявания, висок холестерол, диабет, камъни в бъбреците, заболяване на жлъчния мехур, странични ефекти от химиотерапията и др. Като антиоксидант може да се сравни с витамин Е или витамин С по своите полезни свойства, които помагат в борбата със свободните радикали и забавят процеса на стареене. Съдържа биофлавоноиди, които повишават имунитета и забавят оксидативния стрес.
  Лечебните свойства на белия трън определят, на първо място, използването му за нормализиране функциите на черния дроб и храносмилателните органи.
  Той е една от естествените билки, която има антиоксидантно и антистимулиращо действие и често се използва за детоксикация и терапия на черния дроб. Подпомага храносмилането - насърчава производството на ензими, увеличава производството на жлъчка, премахва киселини и успокоява стомашната лигавица.
  Съдържанието на силимарин в семената от бял трън, комплекс от биофлавоноиди, определя способността му да предпазва чернодробните клетки от увреждане и проникване на токсични вещества, да премахва съществуващите токсини, да стимулира производството на протеини и да активира работата на ДНК и РНК.
   

  ПОЛЗИ 

  • Детоксикация на черния дроб - Помага за възстановяване на увредените чернодробни клетки, като освобождава тялото от токсини. Белият трън е много ефективен като естествен антиоксидант. Той също така премахва отрицателното въздействие на алкохола върху тялото, елиминира тежките метали в течността, която пием и замърсяването във въздуха, който дишаме!
  • Подсилва имунната система - източник на антиоксиданти, наречени силимарин. Силимаринът помага за повишаване на имунитета, борба с генетичните увреждания и развитието на рак.
  • Помага за понижаване на нивата на холестерола - има благоприятен ефект върху здравето на сърцето и помага за понижаване на високите нива на холестерол, помага за прочистването на кръвта и предотвратява увреждането на артериите.
  • Допринася за контрол върху диабета - Ценният ефект на антиоксидантите, открити в билия трън, според експериментални и клинични проучвания е в състояние да намали кръвната захар при пациенти с диабет. 4-седмично проучване показва, че пациентите, приемащи бял трън, имат по-бърза циркулация и по-високи нива на инсулин в сравнение с групата, приемаща плацебо.
  • Помага за предотвратяване на камъни в жлъчката и бъбреците - Черният дроб е основният храносмилателен орган, той помага за преработката на хранителни вещества токсини, които влизат в нас чрез храна, вода и въздух. Черният дроб и други храносмилателни органи - като жлъчния мехур, панкреаса, червата и бъбреците работят заедно за подобряване на здравето на черния дроб, бял трън може да помогне за предотвратяване на камъни в жлъчката и бъбреците. Белият трън поддържа ендокринната и стомашно-чревната система, помага при производството на жлъчни ензими, а също и при пречистването на кръвта. Белият трън също детоксикира тялото на метаболитни отпадъци, като по този начин регулира функцията на жлъчния мехур.
  • Подобрява състоянието на кожата -  Изследванията показват, че фитохимикалите, като тези, намиращи се в белият трън, са много ефективни за намаляване на отрицателното въздействие на UV лъчите върху кожата. Белият трън силно забавя оксидативния стрес, който причинява кожни заболявания
  • Антиейдж ефект - Тъй като антиоксидантите в белият трън помагат за предотвратяване на увреждането на свободните радикали в тялото и подобряват здравето на храносмилателния тракт, той всъщност може да забави процеса на стареене. Това има положителен ефект както върху кожата, така и върху тялото като цяло. Ползите от бял трън са много широки, благодарение на приема му, можете да намалите риска от най-честите и сериозни заболявания, които се развиват при хората по време на процеса на стареене: сърдечна недостатъчност, рак, диабет, бъбречни и чревни заболявания, свързани с възрастта кожни проблеми и заболявания, свързани със загуба на зрението.
  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Бял трън, семе /Silybum marianum/ 540mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
  Произход на съставките:
  ЕС
  • ЕКСТРАКТ БЯЛ ТРЪН, СЕМЕ
  • ЕТАНОЛ 62-68 ОБ. %
  • По 40 капки, разтворени в 50мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден;
  • Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки - източник на 540mg бял трън;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • Бременни и кърмещи да се консултират с лекар преди употреба;
  • Не замества балансираното и разнообразно хранене;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Inna Ivanova
  2024-02-05 14:55:24
  Moje li da se ispolzva ot 4ovek bez jli4ka Отговор Biotica 1961: Да, може да се приема.
  Биотика
  2022-12-10 10:13:06
  Уважаеми г-н Иванов, на няколко места е упоменато, че количеството тинктура е 100 мл.
  Васил Иванов
  2022-11-17 12:55:59
  Защо никъде не пише за какво количество се иска тази цена?
  Biotica.BG
  2022-10-06 16:53:04
  Здравейте, препоръчваме да изберете един от двата продукта за прием, за да няма предозиране с Бял трън.
  Georgi Vlahov
  2022-09-29 20:12:47
  Можели да се пие с хепатит клинер заедно - белия грън
  Константин Петров
  2021-01-22 17:03:16
  На мен Белия трън ми помогна , като понижи високите нива на холестерола.
  Станимир Вътов
  2020-11-18 16:53:49
  От дълго време ме измъчват стомашни киселини. Приятел ми каза , че е доволен от Белия трън и аз реших да пробвам. Наистина след втория месец имах голямо облекчение. Вече не ми се налага да ставам през ноща. Препоръчвам го на всеки с такъв проблем.
  Л. Богданов
  2020-11-04 21:41:49
  От години имам проблеми с черния дроб. Паралелно с лекарствата, които приемам взимам и Бял трън. Чуствам се много добре. Освен това и стомашните ми киселини изчезнаха.

Сходни продукти