▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

От коя страна се намира апендикса

2022-05-12
19242
0
Biotica

Вижте разположението на възпаления апендикс, за да реагирате навреме

Всички знаем, че възпаленият апендикс боли остро и изисква бърза лекарска намеса (апендектомия). Но достатъчно подготвени ли сме да разпознаем симптомите навреме? Знаем ли точно разположението му, мястото на болката?

Бързата реакция при острия апендицит е от ключово значение за лесното му отстраняване без усложнения. Поне в 1 от 4 случая обаче проблемът не се диагностицира правилно и не се “хваща” в първите 24 часа. Това е така, защото състоянието манифестира много вариативно и лесно се бърка с проблеми в пикочно-половата система, стомаха или бъбреците. Само точното разположение на болката при апендицит може да помогне бързо да осъзнаем какво става.
Апендицитът започва да боли обичайно от средата на корема (областта около пъпа), след което се премества надолу вдясно. Разположението на болката е обусловено от позицията на апендикса - малко образувание с форма на тръба. То е позиционирано в началото на дебелото черво (в сляпо завършващо торба, наричана сляпо черво). 
Промените, които настъпват в апендикса, зависят от възрастта и развитието на всеки индивидуален организъм. Най-често от остър апендицит страдат децата (от 3 до 12 години), малко по-рядко младежите до 30 години и в много редки случаи - възрастни хора. 
Теории какво предизвиква проблемния апендицит има много и различни. Предвид разположението му в дебелото черво се счита, че се случва заради натрупване на микроорганизми и патогени в тялото. Те предизвикват гниене и възпалителни процеси в червата. Хранителният режим и начинът на живот имат пряко отношение - твърдата храна и животинските продукти спомагат за натрупването на токсини в червата, където влизат до 15 кг отрови!
Разположението на острия апендицит е особено важно, за да може пострадалият да отсее болката на специфичната локация от другите спазми в тази зона и да проумее какво се случва с тялото му. 

Ето как най-често се проявява проблемът с апендицита:

  • Усеща се тъпа болка в центъра на корема, която постепенно пада долу, от дясно и става остра, а на моменти - дори непоносима.
  • Коремът е твърд, а при натиск не поддава и боли.
  • Болката е особено остра при движение, отслабва само в легнало положение след кратък период на покой. 
  • Апетитът намалява или напълно изчезва.
  • Изхождането става болезнено, трудно, почти невъзможно. 
  • При много пациенти се появява гадене, повръщане и замайване. 
  • След първите 24 часа лекарската намеса става спешна! Затова е важно е да се реагира бързо и да се разпознае точното разположение на болката, макар симптомите леко да наподобяват стомашни (язва, гастрит, ентероколит) или женски проблеми (цистит, киста на яйчниците). 
Острият апендицит се случва на много хора в детска или активна възраст. Ако съдим по най-честите причини за появата му, трябва да обърнем особено внимание на превенцията на възпалителителните процеси в червата. На помощ идват натуралните добавки на Биотика. В онлайн магазина Biotica.bg на промоционални цени можете да намерите цяла програма с 4 вида продукти за детокс на организма. 
С програмата за изхвърляне на токсини от тялото, ще се отървете от паразитите, гъбичните инфекции и възпалителните процеси в тънкото и дебелото черво, ще се погрижите за здравето на черния дроб и бъбреците. 
ЗАПОМНЕТЕ! Точното разположение на болката в областта на корема може от рано да издаде, че страдате от остър апендицит. Важно е да го знаете и да го сте нащрек, за да реагирате бързо. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Научете как лекуват и заместват хапчета и сиропи Есента е вече тук, а с нея започват неизбежните ..

2023-09-29 09:32:34

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56