Производител

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

womanixin

Грижа за лице

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 6 от общо 6 (1 страници)

Описание

Коя е най-качествената козметика за лице?

Избора на правилните козметични продукти за грижа за лицето винаги е било проблем за една жена. Поради липсата на достатъчна козметична култура и информация, обикновено се доверяваме на известна козметична линия, марка или рекламна агитация. Или просто купуваме по-скъп продукт с нагласата, че цената е гаранция за качество. Ето няколко факта и съвети които ще ви помогнат да разрешите проблема с избора на козметика за лице.
Тенденция на връщане към природните продукти започва да се наблюдава от 90-те години на ХХ век, когато и вредните дългосрочни ефекти от употребата на козметиката, разработена на основата на петролни производни вещества започват все по-често да се отчитат - от 50-години хората масово са принудени да използват козметика на основата на химически субстанции. Така например, при употребата на кремове за лице, тези химикали навлизат през кожата в тъканите и попадат в кръвообращението.
Изследване на Herb Research Foundation установява, че 60% от състава на козметичните продукти се абсорбират от кожата, а знаем, че средно статистическата жена започва да използва ежедневно крем за лице от 23-25-годишна възраст, което означава, че за години се получава сериозно натрупване в организма.
Не случайно през последните десетилетия все по-често се споменава и за алергия и непоносимост към козметика.
Вече може да се каже, че цялата общественост - ползващи козметика, дерматолози и научни специалисти в козметиката - настоява в продуктите да се влагат алтернативните натурални съставки вместо производните на петрола.

Как да се грижим за кожата на лицето си?

 • Почиствайте редовно - Независимо колко сте изморени, никога не си лягайте, преди да сте махнали грима от лицето. Редовното почистване на лицето с правилната козметика предотвратява запушването на порите, образуването на черни точки или акне. Освен това прави кожата по-нежна на допир. Винаги мийте лицето с хладка вода – студената или горещата могат да увредят капилярите. 
 • Подхранвайте кожата на лицето- Грижете се за лицето си, като редовно подхранвате кожата в тази област. За целта използвайте козметика, която съдържа витамини А и С, антиоксиданти, минерали, хиалуронова киселина. Зареждайте кожата на лицето с полезни вещества -така я правите по-млада, по-здрава и по-устойчива на климатичните промени. Вечер преди сън нанасяйте крем с витамини, а през деня използвайте хидратантен крем.
 • Хидратирайте - Колкото повече вода пиете, толкова по-добре за кожата на лицето ви. Другият вариант за хидратация на тази зона е с подходяща козметика и природни маски. Като хидратирате лицето, кожата става по-мека и гладка на допир, излъчва особен блясък и притежава по-голяма еластичност.
 • Добави описание - Правете си парни бани. Това е отличен начин за почистване на лицето, отстраняване на черни точки и борба с несъвършенствата. 5-минутна парна баня действа тонизиращо за лицето, а за почистване ви трябват около 10 мин.
 • Ексфолирайте- Ако искате да се радвате на млада и сияеща кожа, трябва редовно да ексфолирате зоната на лицето. По този начин отстранявате мъртвите клетки и отпушвате порите. Важно е обаче да масажирате нежно лицето, тъй като по-силни и груби движения могат да предизвикат зачервявания.
 • Използвайте натурални продукти- Освен козметиката по щандовете, за красиво лице и здрава кожа може да използвате и изцяло натурални продукти, които имат същия ефект..
 • Използвайте слънцезащитна козметика - По този начин не само, че предпазвате кожата на лицето от изгаряне, но в същото време й осигурявате и щит, който предотвратява увреждания, екземи и по-ранна поява на бръчки. Ако все пак получите неприятно зачервяване през слънчевите дни, тогава третирайте кожата на лицето с тоник от лайка.
 • Избягвайте да пипате лицето - През деня се опитайте да не докосвате прекалено често лицето си. Причината е, че кожата на ръцете ви е мазна и покрита с бактерии, които сте получили в градския транспорт например. Докосвайки лицето си, вие пренасяте тези бактерии върху него, които водят до обриви, пъпки и запушени пори. По същата причина трябва поне веднъж седмично да сменяте калъфката на възглавницата, на която спите.

Какво разнообразие ще намерите в Biotica?

Всички продукти от серията My Organica съдържат само сурови и необработени органични масла с безценни билкови екстракти, които не само променят цялостното усещане на тялото и лицето, но и ефективно помагат за поддържането на здрава, млада и неустоимо нежна кожа.
Ние използваме изключително щадяща технология за максимално запазване на естествените качества на суровините. Не използваме висока температура, така че да не се нарушат полезните свойства на влаганите субстанции.
Козметиката за лице MY Organica включва:
 • 28 Days – Крем за лице глобална грижа
 • 28 Days -Околоочен серум
 • 28 Days – Серум  за лице