▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

ПРОДУКТ НА МЕСЕЦА

Добавки при висок холестерол

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 17 (2 страници)

Описание

ХОЛЕСТЕРОЛЪТ Е ЛИПИД, КОЙТО СЕ СЪДЪРЖА В МЕМБРАНАТА НА ВСЯКА КЛЕТКА ОТ ТЪКАНИТЕ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО. ТОЙ ИМА МАЗНА СТРУКТУРА И НЕ СЕ РАЗТВАРЯ ВЪВ ВОДА. КАКВА Е РОЛЯТА МУ И ЗАЩО ГО ДЕЛИМ НА „ДОБЪР“ И „ЛОШ“?


Каква е разликата между добрия и лошия холестерол?

Този липид всъщност има ключово значение за функционирането на човешкото тяло. Той е необходим за синтеза на различни хормони. Сред тях тези произвеждани от надбъбречната жлеза (кортизон, кортикостерон), мъжките и женските полови хормони (тестостерон, естроген, прогестерон и др.). Важна е и ролята му при синтеза на витамин C, на жлъчните киселини и на други вещества, участващи в метаболизма. Той се произвежда от черния дроб, а част от него постъпва и с храната. Когато обаче концентрацията му в тялото ни е твърде висока, започва да се отлага по стените на кръвоносните съдове и може да се окаже причина за заболявания на сърдечно-съдовата система.

Нормалните стойности на холестерола?

HDL (High Density Lipoproteins) е наричан от неспециалистите „добър холестерол“, а LDL (Low Density Lipoproteins) – „лош“. Нормите за правилното му съотношение спрямо телесната маса, е 1,3 – 3 грама на литър кръв. 
Друг ориентир за стойността му е съотношението между LDL Cholesterol и HDL Cholesterol. Количеството на първия не бива да надвишава повече от 4 пъти това на втория.

Как можем да контролираме нивата му?

  • Контрол на теглото. Затлъстяването е сред основните рискови фактори за висок холестерол. В рисковата група са хора с индекс на телесната маса над 30, като ключов признак е обиколката на талията. Жени с талия над 90 см и мъже с обиколка над 103 см често имат високи нива;
  • Здравословно меню. Важно е да спазвате балансирана разнообразна диета, включваща достатъчно зеленчуци и пълнозърнести храни. Намалете солта и консумирайте месо умерено. Забравете за транс-мазнините;
  • Спорт. Дори и да не сте активно спортуваща натура, важно е да поддържате добра физическа форма и да се движите достатъчно. Това е сред най-сигурните начини за поддържане на нисък холестерол;
  • „Не“ на цигарите. Пушенето отслабва артериите и ги прави лесно податливи на задържането му.

Какво разнообразие ще намерите в Biotica?

Природните рецепти са винаги добър помощник при решаването на различни здравословни проблеми. Билковите натурални хранителни добавки на Biotica са на ваша страна в мисията за здравословно кръвно налягане, детокс на организма, прочистване на кръвоносната система, освобождаване от лошия холестерол и поддържане на оптимално тегло. Във формулите ни са включени мощни естествени екстракти от растения като джинджифил, куркума, бял трън, зелен чай, глог, пасифлора и много други. Предлагаме широк спектър от добавки на достъпни цени.