✅ 30% ОТСТЪПКА НА ВСИЧКИ КАПСУЛИ HERBAFIX ✅

ЗЛАТЕН КОРЕН - При стрес и преумора

Златен корен, е растение, което може да се причисли към супербилките. Наричат го „адаптоген“, тъй като екстрактът от растението подпомага тялото да се приспособи към промените в средата на живот – студ, жега, инфекции, физически стрес, надморски височини.
Хората в Русия и скандинавските страни от векове я използват за терапия на тревожност, умора и депресия. Днес широко се използва като хранителна добавка с  многобройните си ползи за здравето. Проучванията установяват, че може да помогне за засилване реакцията на тялото при физически стресори като упражнения и психологически стресови фактори, като умора и депресия.

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40


 • Златен корен е билка известна още като Арктически корен, Радиола, Розов корен, Вейка на Аарон, а научното и име е Rhodiola rosea.
  Използва се в народната медицина от хилядолетия. Още през 1 век след Христа гръцкият лекар Диоскорид описва в своята книга De Materia Medica лечебните свойства на билката, която нарича rodia riza. Викингите използвали Златен корен  за подобряване на психическото, физическо здраве и издръжливост, а китайските императори изпращали експедиции в Сибир – за да се снабдят с билката. В Централна Азия чаят от Златен корен се счита като едно от най-добрите средства срещу настинка и грип. Лекарите в Монголия я предписват срещу туберкулоза и рак.

  Златен корен /Родиола/ е научно описана за пръв път  през 1961 г. от  руският ботаник Г.В.Крилов. Той отива на експедиция из почти непроходимата тайга на планина Алтай и свързва прочутата билка Златен корен с Rhodiola rosea – подвид на вечнозелените растения Rhodiola. От 1969 г. алкохолният екстракт от Златен корен е включен в официалната руска медицина като стимулиращо средство при хронична умора и намалена работоспособност.
  Корените на билката се считат за адаптогени, което означава, че помагат на тялото да се адаптира към стреса, когато се консумира. Те съдържат повече от 140 активни съставки.

  Хората в Русия и скандинавските страни от векове я използват за терапия на тревожност, умора и депресия. Днес широко се използва като хранителна добавка с  многобройните си ползи за здравето.
  Проучванията установяват, че може да помогне за засилване реакцията на тялото при физически стресори като упражнения и психологически стресови фактори, като умора и депресия.

  Ползи за здравето

  • Оказва влияние срещу стреса

  Билката Златен корен отдавна е известна като адаптоген, естествено вещество, което повишава устойчивостта на тялото към стрес по неспецифични начини.
  Смята се, че консумацията на адаптогени подпомага справянето по време на стресови ситуации. Първоначално билката е популяризирана заради функциите й да намалява стреса и тревожността, но в последвали изследвания доказват още от лечебни и свойства.

  • Бори се с умората

  Стресът, тревожността и недостатъчният сън са само няколко фактора, които могат да допринесат за умората, което може да предизвика чувства на физическа и психическа умора. Поради адаптогенните си свойства се смята, че Златен корен помага за облекчаване на умората. Това го прави популярна добавка за борба с умората и други симптоми, свързани със стреса.

  • Отлично повлиява симптомите на депресия

  Депресията е често срещано, но сериозно състояние, което се отразява негативно на това как човек се чувства и действа. Смята се, че възниква, когато химикалите в мозъка, наречени невротрансмитери, станат небалансирани.
  На база изследвания науката е доказала, че Златен корен подобрява много симптоми на депресия. Подобно на антидепресантите, той може да повлияе положително на невротрансмитерите, които влияят на настроението и емоциите. Спомага за регулиране на хормоните и достигане до баланс в тялото, за да може организма по естествен начин да намалява стреса и да отпуска хормонът на щастието, когато е нужно.
  Много хора предпочитат златния корен като алтернатива на тежките химични лекарства, който много често нанасят повече вреди на здравето, отколкото ползи. 

  • Подобрява мозъчните функции

  Упражненията, правилното хранене и добрия сън са сигурни начини да поддържате мозъка си силен. Изследванията показват, че Златен корен може да окаже благотворно влияние върху много аспекти на когнитивното здраве, включително памет и концентрация. Златен корен може да се превърне в ежедневна терапия за повишаване на паметта, като по този начин запазва функциите на мозъка здрави за по-дълго време. Билката е особено подходяща за възрастните хора и най-вече страдащите от деменция или болестта на Алцхаймер.
  Златен корен допринася за повишава умствената ефективност по време на психически стресови и физически напрегнати моменти

  • По-малко усилия за отслабване

  Последните проучвания показват, че използването на екстракт от Златен корен може да бъде много ефективен за отслабването. Златният корен е напълно естествен продукт, съдържащ основните ензими, които изгарят мазнините. Ускорява изгарянето на мазнините в тялото и когато се комбинира с дори и минимални упражнения, това може сериозно да ускори регулирането на теглото.

  • Подобряване на физическата издържливост

  Златния корен дава добри показатели за подобряване на ефективността при физически упражнения. Билката има потенциал да намали полаганите физически усилия, което може да позволи да се тренира по-дълго.
  Някои от активните съставки, открити в нея, стимулират по-бързата циркулация на кръв и кислород в тялото. Когато органите получават повече кислород, те функционират по-ефективно и засилват метаболизма. В някои страни като Азия и Русия златният корен се счита за азотен бустер и спортистите го предпочитат.

  • Подпомага сърдечното здраве

  Едно от най-опасните вещества за нашето тяло са хормоните на стреса. Чрез намаляване на количеството кортикостероиди и катехоламини, произведени от организма, ние сме способни да намалим ефекта от тези хормони върху всички органи, включително сърцето. Излишните хормони на стрес могат да причинят по-високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и опасни ниски нива на калий. Изследванията показват, че златният корен може да регулира сърдечния ритъм и да елиминира сърдечните аритмии, както и да намали шансовете за атеросклероза, инфаркти и мозъчни удари.

  • Подсилва имунната система

  В допълнение към всички впечатляващи ползи за здравето Златен корен има и разнообразни ефекти върху имунната система. Тази билка може да стимулира производството на клетки в стомаха и далака, като по този начин подобрява имунния отговор и защитава организма от нездравословни атаки.

  • Подобрява сексуалното здраве

  В някои традиционни и модерни приложения билката е предписана и за еректилна дисфункция и преждевременна еякулация. Златният корен също така може да подпомогне и за зачеване като повишава плодовитостта, повишава либидото и води до по-здравословен сексуален живот.

  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50мл.минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Златен Корен /Rhodiola rosea/ 500mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
  • Екстракт от Златен Корен /Rhodiola rosea/; 
  • Етанол 62-68 об. %
  • По 40 капки, разтворени в 50 мл. вода или сок 2 пъти на ден;
  • Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки - източник на 500mg златен корен. 
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  • Бременни и кърмещи да се консултират с лекар преди употреба.
  • Не замества балансираното и разнообразно хранене.
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст.
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство.
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано.
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018


 • Николина Праматарова
  2020-09-13 14:00:19
  Използвам Златен корен за да преодолея депресията, в която съм изпаднала. Имам проблеми с паметта и концентрацията. Смятам, че дава положителни резултати предвид краткото време за което я приемам.

Сходни продукти