▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

ПОДАГРО КОМПЛЕКС - За нормални нива на пикочната киселина

ПОДАГРО КОМПЛЕКС е специално разработен пакет от два взаимно допълващи се продукта на натурална основа.

Комбинацията от 10 билкови екстракта подпомага нормализирането на пикочната киселина в организма. 

Пакетът, който включва билкова тинктура и капсули, може да бъде приеман както по време на криза, така и профилактично за контрол на пикочната киселина. Препоръчителния период на прием е 3 месеца.

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 •  

  ПОДАГРО КОМПЛЕКС е специално разработен пакет от два взаимно допълващи се продукта

  ПОДАГРО КОМПЛЕКС включва два продукта - тинктура ПодагроФикс, 100 мл и Подагро СТОП, 30 капсули. Двата продукта съдържат комбинация от 10-те най-ефективни билкови екстракти за контрол на пикочната киселина. 

  Подагрофикс се препоръчва за:

  • Хора, предразположени към задържане на пикочна киселина в организма;
  • Ограничена подвижност и скованост в ставите;
  • Проблеми в ставния апарат и пикочо-половата система;
  • Подходящи са при хора, предразположени към задържане на пикочна киселина в организма.

  ПОДАГРО СТОП благоприятства за:

  • Естественото разтваряне на кристалите на пикочната киселина в ставите и в другите тъкани;
  • Оказва благоприятно влияние върху ставите – на големия пръст на крака, глезените, петите, колената, китките, пръстите и лактите;
  • Подпомага нормалната физиологична функция на ставите;
  • Поддържа в добро състояние околоставните тъкани, междуставните пространства и другите тъкани и органи;

  Действие на продуктите, включени в пакета:

  • Възпрепятстване на кристализацията на пикочната киселина в тялото чрез подобряване на киселинно-алкалното равновесие;
  • Ускоряване отвеждането на пикочната киселина от бъбреците чрез урикозоричното си действие;
  • Разтваряне на отложените кристали мононатриев урат в ставите;
  • Благотворното действие върху ставите и мускулите;
 • ПОДАГРОФИКС 100ml.:

   

  ЕКСТРАКТ СИНЯ ТИНТЯВА, СТРЪК

  Синята тинтява се среща по тревистите места и в горите на всички наши планини. Притежава противоспазматично действие, усилва секрецията на стомашните жлези и жлъчката, засилва апетита. Усилва съкращенията на сърдечния мускул и увеличава белите и червените кръвни клетки. Билколечителите ги използват при хепатит, пясък в бъбреците и пикочния мехур, подагра, анемия и др.
   

  ЕКСТРАКТ ТРОСКОТ, КОРЕН

  Диуретично и слабително средство, пикочогонно. Притежава хипотензивен ефект. Прилага се при наличие на бъбречни и жлъчни камъни, отлично повлиява ревматизъм, подагра, отоци и някои кожни болести.
   

  ЕКСТРАКТ МЕНТА, СТРЪК

  Истински дар от природата. Действието й е cпaзмoлитичнo (пpeбopвa ĸopeмнитe cпaзми, мycĸyлни ĸoнтpaĸции, eфиĸacнa пpи жлъчни, xeпaтитни, чpeвни ĸoлиĸи), използва от съвременнота фито терапия също така пpoтив пoвpъщaнe, действа гaзoгoннo (oтcтpaнявa гaзoвeтe, пpeбopвa ce c флaтyлeнциятa, ĸopeмния мeтeopизъм). Народната медицина казва,че притежава лeĸo oбeзбoлявaщo действие, xoлepитичнo, yлecнявa изxвъpлянeтo нa жлъчния coĸ, aнтидиapийнo; лeтливoтo мacлo и нeгoвитe cъcтaвĸи имaт cпaзмoлитичнo, дeĸoнгecтивнo, aнтивъзпaлитeлнo, aнтиceптичнo, бaĸтepиocтaтичнo дeйcтвиe (eфиĸacнo пpи гacтpo-чpeвни и дихателни инфeĸции), oтxpaчвaщo (пoмaгa пpи изxвъpлянeтo нa бpoнxитнитe ceĸpeти), блaгoпpиятcтвa мeнcтpyaциятa, cтимyлиpa мaтoчнитe ĸoнтpaĸции, действа диypeтичнo, cpeдcтвo е за изпoтявaнe, действа пpeчиcтвaщo, тoнизиpaщo, cъживитeлнo, yвeличaвa cилaтa нa ĸoнцeнтpaцията.
   

  ЕКСТРАКТ ГЛУХАРЧЕ

  Народната медицина твърди, че подобрява функциите на черния дроб, действа жлъчогонно, пикочогонно, противоглистно, възбужда апетита. Лечебният ефект се дължи на съдържащите се в растението горчиви вещества, органични киселини и гликозиди. Усилва действието на подстомашната жлеза - повишава отделянето на инсулин и намалява количеството на холестерола в кръвта. Прилага се при чернодробни заболявания, болести на пикочните пътища, хемороиди, стомашни и чревни смущения, леки форми на захарен диабет и подагра.
   

  ЕКСТРАКТ БРЕЗА

  Експериментално е открито, че  екстрактът от бреза притежава увеличаващо елиминирането (урикозурично) и намаляващо синтеза (урокостатично) на пикочна киселина действие. Има и други доказали ефективността си функции, които го правят широко използвано средство при различни състояния, най-вече свързани с пикочно-половата система. Притежава диуретично, жлъчегонно, антимикробно и адстригентно действие. Доказано е, че елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половата система  и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит.
   

  ЕКСТРАКТ МЕЧО ГРОЗДЕ

  Главният акцент при подагра е използването от съвременното фото лечение като подкрепа на бъбречната функция за елиминация на пикочната киселина от организма. Чрез диуретичното си действие, екстрактът от мечо грозде ускорява елиминирането на течности от тялото,  без да нарушава електролитния баланс в организма. Въздействието му върху бъбреците е меко и щадящо, без да ги свръхстимулира (за разлика от химическите диуретици). Диуретичното му действие се дължи на съдържащите се в него флавоноиди, от които с най-голямо значение са хиперозид и мирицитрозид. Изследванията проведени във връзка с диуретичното  действие на екстракта от мечо грозде са показали, че той стимулира и ускорява отделянето с урината на пикочна киселина. Това бързо спомага за намаляване на нивата и в кръвта и оттам значително намалява риска от поява на пристъп на подагра и развитие на бъбречни камъни. Това действие в голяма степен гарантира, че при започнал процес на разтваряне на кристалите мононатриев урат в ставите организма ще елиминира тази отделена от тях пикочна киселина и ставите ще останат чисти и в добро функционално състояние без последващи влошавания с болка и подуване в тях. Този процес касае и съдовете в тялото където също се отлага пикочна киселина (една от причината за намаляване на способността им да се свиват и отпускат). Съдържащият се калиев нитрат едновременно усилва действието на флавоноидите и има алкално действие върху организма, което е основният фактор за предпазване от кристализиране на пикочната киселина и отлагането й в ставите. Друго действие на екстракта от мечо грозде е способността и (заради флавоноидите) да намалява наднорменната активност на ензима (ксантин оксидаза), отговорен за синтеза на пикочна киселина в тялото.
   

  ЕКСТРАКТ КУРКУМА

  Куркумата е може би най-мощната билка на планетата в борбата и в потенциалното обръщане на редица болести. Предпазните и лечебни свойства на куркумата се дължат на активната ѝ съставка куркумин – вещество с толкова разнообразни и мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, че както показват наблюденията, защитава и подобрява здравето на буквално всеки един орган в тялото. Проведените до момента хиляди изследвания върху животни и хора по целия свят сочат, че куркуминът може да се бори с повече от 70 заболявания, включително и с някои от най-големите заплахи за здравето като рака, сърдечните болести, диабет тип 2 и болестта на Алцхаймер, различни артрози. И списъкът продължава да расте.
  Международните проучвания всъщност доказват, че куркуминът, приеман под формата на хранителна добавка, е също толкова ефикасен, колкото и фармацевтичните медикаменти, а в някои случаи дори и по-ефикасен, но без техните странични ефекти. Наскоро с моите колеги от Центъра за ракови изследвания „М. Д. Андерсън“ към Тексаския университет направихме сравнение между куркумина и различни противовъзпалителни, болкоуспокояващи и противоракови лекарства, като тествахме ефикасността им по отношение намаляването на възпалението и спирането на размножаването на раковите клетки. Оказа се, че куркуминът е по-ефикасен за понижаване на възпалението в сравнение с аспирина и ибупрофена и еднакъв по ефикасност със силното лекарство целекоксиб (Celebrex). Доказахме също така, че ефективността му за потискане на растежа на раковите клетки при рак на гърдата е еднаква с тази на медикамента „Тамоксифен“ – широко използван за противодействие на развитието и разпространението на този вид рак. Резултатите са, меко казано, удивителни.
   

  Етанол 62-68 об. %

   

   

   

  ПОДАГРО СТОП 450mg.:

   

  Екстракт череша, плод

  По време на подагра човек страда от неприятни усещания за болка и от подуване на тъканите в тези места, които са засегнати. Дори най-скъпите и модерни лекарства не са в състояние напълно да облекчат човек от пристъпи на подагра. В случаите, когато лекарствата не помагат да се справят с болестта, човек започва да мисли за лечение с народни средства. Оказва се, че черешите се справят доста ефективно с атаките на това заболяване. Този плод е известен с десетки полезни свойства, които помагат на определено заболяване. Проучвания от експерти показват, че черешите спомагат за намаляване на продължителността, както и на интензивността на атаките, причинени от подагра. Освен това, поради естествените си противовъзпалителни свойства, нивото на пикочна киселина намалява след консумацията на череши. Това е и причината една от трите водещи съставки в ПОДАГРО СТОП да е екстрактът от череша. 
  Екстрактът подсилва костите и ставите и облекчава възпалението, подуването и дискомфорта в ставите, които са характерни при подагра. Черешата съдържа компоненти, които значително намаляват интензивността на подагрозните пристъпи и спомага за изхвърлянето на пикочната киселина от организма. Има силен антиоксидантен ефект и мощно болкоуспокояващо действие, балансира нивата на Ph в организма, от които до голяма степен зависи нормалното състояние на ставите.
   

  Екстракт целина, семе

  Целината ( Apium graveolens ) съдържа много полезни растителни съединения, които се намират главно в семената на растението. Те са изследвани за тяхната роля при възпалението и производството на пикочна киселина, която е движещата сила зад тежестта на пристъпите на подагра. Прекомерната концентрация на пикочна киселина води до по-нататъшната й кристализация върху ставите. За да се оптимизира елиминирането на излишъка от това вещество, целината се използва като компонент на диетата, както и като отделен продукт. Растението има свойствата да  отстранява пикочната киселина, поради излишъка от която ставите и периартикуларните тъкани не могат да функционират нормално. Също така подобрява подвижността на ставите и премахва болката.
   

  Екстракт полски хвощ

  Екстрактът от полски хвощ има силно диуретично средство. Растението помага на тялото да изхвърли ненужните течности и стимулира изхвърлянето на пикочната киселина. Полският хвощ е силен антиоксидант. Антибактериално и антисептично средство. Полският хвощ е мощен аналгетик, подобрява общото състоянието при възпалителни процеси. 
   
  Други съставки: желатин, магнезиев стеарат, аерозил.
   
 • ПОДАГРОФИКС 100ml.:

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.

  ПОДАГРО СТОП 450mg.:

  • 1 капсула дневно, след хранене с достатъчно количество вода;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 16 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.

   

 • Мина Минкова
  2022-02-02 16:41:14
  Имам постоянна болка в кръста. Много лекарства съм приемал , но болката ми не намаляваше. Познат ми каза за билковия пакет и реших да пробвам. Три месеца без прекъсване го взимах , почивка две седвици и отново прием. Болката ми значително намаля, подобри се и подвижността ми.
  Веселка Павлова
  2021-10-11 15:58:53
  Имам подагра от години, при криза дните ми са мъчителни. Приемам пакета от няколко месеца и за сега не съм имала криза
  Петя Йончева
  2021-03-25 14:10:47
  Голямо подобрение наблюдавам след продължителен прием.

Сходни продукти