Билките в състава на ПОДАГРО ПРОТЕКТ:

 • Съдействат за естественото разтваряне на кристалите на пикочната киселина в ставите и в другите тъкани;
 • Оказват благоприятно влияние върху костно-ставния апарат;
 • Подпомагат нормалната физиологична функция на костно-ставния апарат;
 • Поддържат в добро състояние околоставните тъкани, междуставните пространства и другите тъкани и органи;
 • Подпомагат свързването на пикочната киселина във водноразтворимо съединение, което се отделя по естествен начин от организма;


ВЗЕМИ ТРИ ПРОДУКТА ПО ИЗБОР И ЩЕ ТИ ПОДАРИМ КНИЖКА "ЛЕЧЕБНИТЕ БИЛКИ НА БЪЛГАРИЯ"


Podagro Protect-ПОМОЩНИК ЗА КОНТРОЛ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40

 • КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ЗА ПОДАГРА?

  Подаграта е заболяване, което се характеризира с натрупване на кристали на пикочната киселина в ставите. Първите симптоми за нея са подуване, остра болка и зачервяване на кожата при ставите. Най-често оплакванията започват да се проявяват в основата на палеца на крака, но също така може да се появят при глезените, коленете, лактите, китките и пръстите. През вековете подаграта е била известна като „болестта на кралете”.
  Подаграта е най-често срещаният вид възпалителен артрит. Нездравословният начин на живот е основният й причинител. Подаграта е повишено съдържание на пикочна киселина в кръвта. Този вид киселина се синтезира в черния дроб и във вид на натриева сол се намира в кръвта. Излъчва се през бъбреците, а нивото на пикочната киселина се определя от равновесието на двата процеса – синтез и излъчване. Когато нивото на пикочна киселина в кръвта надмине границата от 540 mmol/l, тези соли започват да кристализират и да се отлагат под формата на уратни камъни в меките тъкани на тялото.
  Подаграта е именно това наднормено наличие на пикочна киселина в кръвта, а то от своя страна може да доведе до други остри заболявания като артрит и камъни в бъбреците. До артрит се стига, защото пикочната киселина освен в бъбреците се отлага и в ставите, там също образува кристали, а те от своя страна причиняват подуване и непоносими болки.

  КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ НА ПОДАГРА?

  Подаграта има период от няколко години без да даде заявка за себе си. Първите симптоми на тази болест много често могат да бъдат възприемани като симптоми на артрит. Болката при подагра не се разпространява в цялото тяло, а остава само в засегнатите стави. Характерно е подуване и зачервяване около ставите. Пристъпите траят няколко дни, след което изчезват и се появяват неочаквано след време. При по-тежките форми на подагра може телесната температура да достигне до 39 градуса, да има болки в корема или сърцебиене. Появата на белтък в урината може да се приеме като един от първите симптоми на подагра. Много често в бъбречното легенче се образуват уратни камъни, които причиняват уроколики. В голяма част от случаите се развива сърдечна недостатъчност. Най-общо заболяването може да протече в 4 основни етапа:
  • Безсимптомна хиперурикемия – това е етап, в който болният е с повишени нива на пикочна киселина, но без други симптоми.
  • Остра подагра – често възниква през нощта и може да бъде предизвикана от стресови събития, алкохол, наркотици, както и от други заболявания. След няколко дни до три седмици пристъпът отшумява.
  • Междупристъпен стадий – това е безсимптомен интервал между два пристъпа на подагра.
  • Хронична подагра – в този етап заболяването е причинило трайно увреждане на засегнатите стави, а в някои случаи и на бъбреците.

  МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ВЛИЯЕ ВЪРХУ ПОДАГРА?

  Подаграта е напълно подвластно на контрол заболяване. Силно влияние й оказват диета и ограничаване на приема на алкохол. Назначаването на лечение с медикаменти се извършва от ревматолог. Между пристъпите е важно да бъде намалено количеството на пикочна киселина.
  На помощ също така идва ПОДАГРО ПРОТЕКТ – продукт с изцяло натурален състав. Билките в състава на ПОДАГРО ПРОТЕКТ:
  • Съдействат за естественото разтваряне на кристалите на пикочната киселина в ставите и в другите тъкани.
  • Оказват благоприятно влияние върху ставите – на големия пръст на крака, глезените, петите, колената, китките, пръстите и лактите.
  • Подпомагат нормалната физиологична функция на ставите, поддържа в добро състояние околоставните тъкани, междуставните пространства и другите тъкани и органи.
  • Съдействат за свързването на пикочната киселина във водноразтворимо съединение, което се отделя по естествен начин от организма.

  ВАЖНО!

  Ако се остави нелекувана, подаграта се развива най-вече поради постоянното натрупване на пикочна киселина в ставите. Пристъпите обикновено преминават за няколко дни, но с течение на времето те стават все по-чести и причиняват тежък артрит и необратими поражения в ставите, като в най-лошия случай подаграта става причина и за сериозни бъбречни заболявания.

  ДЕЙСТВИЕ

  Билките в състава на  ПОДАГРО ПРОТЕКТ:
  • Съдействат за облекчение при хора с проблеми на опорно-двигателния апарат;
  • Оказват благотворното действие върху ставите и мускулите;
  • Имат ясно изразено общоукрепващо и противовъзпалително действие;
  • Съдействат за поддържане на всички органи и системи в тялото в добро здравословно състояние и осигуряване на превенция за развитие и обостряне на подагра. Продукта е приложим е при проблеми в костно-ставния апарат и пикочо-половата система. Напълно безвреден и нетоксикичен. Продължителното му приемане не води до странични ефекти.
  Дозировка
  Дневна доза по 60 капки, разтворени в 50-100 мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 120 капки
  Съставки на база дневен прием
  Екстракт от полски хвощ /Equisetum Arvense/ 67mg
  Екстракт от мента 67mg
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от глухарче 67mg
  Екстракт от листа на бреза 67mg
  Екстракт от бял равнец /Achillea millefolium/ 67mg
  Екстракт от стръкове на синя тинтява 67mg
  Екстракт от златна пръчица 67mg
  Екстракт от корени на троскот 67mg
  Екстракт от гръмотрън 67mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
 • ЕКСТРАКТ СИНЯ ТИНТЯВА СТРЪК

  Синята тинтява се среща по тревистите места и в горите на всички наши планини. Притежава противоспазматично действие, усилва секрецията на стомашните жлези и жлъчката, засилва апетита. Усилва съкращенията на сърдечния мускул и увеличава белите и червените кръвни клетки. Използва се от народната медизина при хепатит, пясък в бъбреците и пикочния мехур, подагра, анемия и др.

  ЕКСТРАКТ  ПОЛСКИ ХВОЩ СТРЪК

  Това полезно растение може да се намери почти навсякъде с изключение на пустините и полупустините. Уникалният полски хвощ има прочистващи, противовъзпалителни, тонизиращи, антисептични, стягащи, диуретични, антимикробни, антихелминтни и хемостатични свойства. Той има детоксикиращ ефект, включително за изчистването на организма от олово. Използва се от фитотерапевтите за премахване на камъни от отделителната система и почистване от токсини; намаляване болката при възпаление; стимулиране функцията на надбъбречната жлеза; повлиява бъбречни заболявания и холелитиаза; усилва имунитета; подобрява функционирането на кръвоносните съдове; подобрява в организма водно-солевия баланс; действа като отлично витаминно средство; премахва на отоци; лекува сърдечносъдова недостатъчност; спомага за съсирване на кръвта; изчиства от соли и токсини; лекува язви, циреи; понижава кръвното налягане. Отлично средство е при ревматизъм, чернодробни заболявания, атеросклероза, жълтеница, подагра.

  ЕКСТРАКТ ТРОСКОТ КОРЕН

  Според съвременната наука за билколечение е диуретично и слабително средство, с противовъзпалително, пикочогонно действие. Притежава хипотензивен ефект. Прилага се при наличие на бъбречни и жлъчни камъни, отлично повлиява ревматизъм, подагра, отоци и някои кожни болести.

  ЕКСТРАКТ БЯЛ РАВНЕЦ СТРЪК

  Народната медицина твърди, че действието му е болкоуспокоително, противовъзпалително, кръвоспиращо, антисептично, холеретично, засилващо стомашната секреция.


  ЕКСТРАКТ ГЛУХАРЧЕ СТРЪК

  Лечебният му ефект се дължи главно на горчивите вещества, органичните киселини и гликозидите. Установено е от науката за билколечение, че глухарчето усилва действието на подстомашната жлеза – повишава отделянето на инсулин и намалява количеството на холестерина в кръвта. Прилага се при камъни в жлъчката, в бъбреците и пикочния мехур, при стомашни и чревни смущения, при кашлица, екземи, подагра, болести на далака, възпаление на червата, анемия и за регулиране на кръвното налягане.

  ЕКСТРАКТ ГРЪМОТРЪН КОРЕН

  Гръмотрън е пълзящ или възходящ храст от семейство бобови. Според народната медицина притежава диуретични и противовъзпалителни свойства, които се дължат на изобилието от флавоноиди в състава му. Използва се при отоци, наднормено тегло, ревматизъм, безплодие, шипове, подагра.

  ЕКСТРАКТ БРЕЗА ЛИСТА

  Листата съдържат калиев нитрат, който засилва диуретичното действие на флавоноидите. Според народната медицина млади листа на бреза се използват при терапия на атеросклероза, подагра, разстройство на нервната система, като стимулиращо средство, при бъбречни и жлъчни колики, като противовъзпалително антисептично и витаминно средство.

  ЕКСТРАКТ ЗЛАТНА ПРЪЧИЦА СТРЪК

  Cъдъpжa eтepичнo мacлo, caпoнини, витaмин C, витaмин РР, cмoлa, тpитepпeнoви caпoнини, дъбилни и гopчиви вeщecтвa, ниĸoтинoвa ĸиceлинa, cлyзни вeщecтвa и дp. Изпoлзвa с от фитотерапевтите пpи зaбoлявaния нa пиĸoчнитe пътищa (възпaлeния, пяcъĸ и ĸaмъни в бъбpeцитe и пиĸoчния мexyp c aлбyмин в ypинaтa), пpи oтoци oт paзличeн пpoизxoд, зaбoлявaния нa чepния дpoб и жлъчнитe пътищa, ĸaмъни в жлъчĸaтa, пoдaгpa, peвмaтизъм, eнтepoĸoлити, бpoнxит.

  ЕКСТРАКТ МЕНТА СТРЪК

  Истински дар от природата. Според народната медицина действието й е cпaзмoлитичнo (пpeбopвa ĸopeмнитe cпaзми, мycĸyлни ĸoнтpaĸции, eфиĸacнa пpи жлъчни, xeпaтитни, чpeвни ĸoлиĸи), използва се също така пpoтив пoвpъщaнe, действа гaзoгoннo (oтcтpaнявa гaзoвeтe, пpeбopвa ce c флaтyлeнциятa, ĸopeмния мeтeopизъм), има лeĸo oбeзбoлявaщo действие, xoлepитичнo, yлecнявa изxвъpлянeтo нa жлъчния coĸ, aнтидиapийнo; лeтливoтo мacлo и нeгoвитe cъcтaвĸи имaт cпaзмoлитичнo, дeĸoнгecтивнo, aнтивъзпaлитeлнo, aнтиceптичнo, бaĸтepиocтaтичнo дeйcтвиe (eфиĸacнo пpи гacтpo-чpeвни и дихателни инфeĸции), oтxpaчвaщo (пoмaгa пpи изxвъpлянeтo нa бpoнxитнитe ceĸpeти), блaгoпpиятcтвa мeнcтpyaциятa, cтимyлиpa мaтoчнитe ĸoнтpaĸции, действа диypeтичнo, cpeдcтвo е за изпoтявaнe, действа пpeчиcтвaщo, тoнизиpaщo, cъживитeлнo, yвeличaвa cилaтa нa ĸoнцeнтpaцията.
  • По 60 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано.
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар.
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст.
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство.
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
 • Мими Петкова
  2019-02-22 10:49:43
  Пия го вече 2 седмици и започвам да усещам подобрение и аз. Дай боже да се излекувам напълно.
  Валентин Стойков
  2019-02-19 10:50:28
  Аз го пих 3 месец и ми бяха достатъчни. За сега нямам нужда от повече.

Сходни продукти