Тинктура от брезова гъба Чага

ЧАГА ЕКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. Основен компонент в ЧАГА ЕКС е екстракт от гъба Чага. Характерно за нея е:
 • Подпомага нормалното функциониране на имунната система;
 • Поддържа нормалния метаболизъм в тъканите на мозъка; 
 • Поддържа здравословни нива на кръвната захар;
 • Поддържа в норма кръвното налягане и сърдечния ритъм;
 • Подпомага дейността на стомашно-чревния тракт, както и храносмилането;
▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца

 

 

 

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 •  

  Тинктура от гъби Чага

  В Сибир я наричат „Гъба на безсмъртието“ и „Дар от Боговете“. В Китай я възприемат като „Цар на растенията“ (макар че гъбата не е растение), а за японците, тя е „Диамантът на гората“. Гъба Чага е била напълно непозната в Западния свят, докато руският автор и по-късно Нобелов лауреат, Александър Солженицин я включва в романа си The Cancer Ward, публикуван през 1968 година. В него се разказва за местен лекар, който забелязал, че бедните селяни никога не страдали от рак. Той отдал това на факта, че те не можели да си позволят скъпи чайове и лекарства и използвали настойка от Чага. Смята се, че този роман е биографичен, тъй като самият Солженицин е страдал от рак.
   

  КАКВО Е ЧАГА (БРЕЗОВАТА ГЪБА ЧАГА)? 

  Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. Необходими са около 20 години, за да узрее и да бъде готова за използване. Тя е богата на полизахариди и имуномодулираща бетулинова киселина. За да оцелее в суровия климат, където обикновено вирее, гъбата Чага концентрира определени натурални съставки и това я прави толкова силна. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят,  а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.
  Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.
  Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. 
   

  ПОЛЗИ ОТ ГЪБА ЧАГА

  • Чага гъба е сигурен залог, когато става въпрос за създаване на общо чувство за благосъстояние, увеличаване продължителността на живота, забавяне признаците на стареене;
  • Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. Гъбата Чага съдържа вещество, наречено супероксид дисмутаза (СОД), което е изключително силен ензим, спиращ окисляването, особено на токсичните свободни радикали в кислорода. Това е този тип кислород, който води до окисление и увреждане на тъкани, което пък от своя страна, води до тяхното стареене.
  • Гъбата Чага е изключително силен биостимулатор. Поддържа в норма всички органи и ситеми в тялото, подпомага нормалното функциониране на кръвоносната, онделителната и ендокринната система. Оказва благоприятен ефект върху храносмилателната система.
  • Освен всичко друго, гъбата Чага съдържа и пигментоподобни феноли, които защитават тъканите. 
  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50 мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Чага (брезова гъба) /Inonotus obliquus/ 400mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
 • ЕКСТРАКТ ГЪБА ЧАГА
  Етанол 62-68 об. %

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • НЕ се препоръчва при бременност и кърмене;
  • НЕ се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Петър Маринов
  2023-12-29 19:05:57
  Здравейте. Имам въпрос относно дневната дозировка. Тук, в сайта препоръчителна дневна дозировка давате 2 х 40 капки,разтворени в 50 мл течност. На самия флакон в начина на употреба е написано : 1 до 3 капки,разтворени в 50 мл течност 3 пъти дневно ИЛИ 1 до 3 капки,поставени на езика и т.н. Кой от посочените начини е верния? Доколко тази тинктура би вьаимодействала с подобна тинктура,но от сладък пелин и зелен орех? Biotica 1961: Цитираният от вас прием не е на наш продукт. Тинктурите на Биотика 1961 се разтварят само във вода, не са като капки върху езика и т.н,
  Biotica.BG
  2022-12-10 10:16:11
  Да, може да се приема профилактично.
  Биотика
  2022-12-10 10:15:13
  За тримесечен курс са необходими 3 опаковки.
  Лидия Борисова.
  2022-12-09 18:44:14
  За да го ползвам 3месеца.Колко трябва да закупя. И колко ще струва за 3м.Благодаря Ви.
  Асена Райчева
  2022-12-07 15:52:55
  може ли тинктура от гъби Чага да се приема профилактично без да имам някакво сериозно заболяване? и дозата на капки указани в упътването ще се промени ли?
  Никова
  2020-03-26 12:25:12
  С онкологично заболяване съм . С ПРОВЕДЕНИ ЛЪЧЕ И ХИМИОТЕРАПИЯ . Моя приятелка ми каза за Чага екс, че била на билкова основа и реших да започна приема. Два месеца без прекъсване я взимам . Осещам, че организма ми се чуства по-силен, стомашно-чревните проблеми , които имах сега вече не съществуват. Освен това много съм доволна , помага за стимулиране и на имуннатта система.
  Орлин Константинов
  2019-10-20 16:46:16
  Откриха ми рак на простатата и започнах химиотерапия, лъчетерапия и започнах да усещам, че организма ми се трови. Отслабнах много, виеше ми се свят, много изморен се чувствах. Видях случайно в интернет за Руската гъба Чага и реших, да прочета повече за нея. Останах очарован от това което пишеше. Започнах да търся продукти с тази гъба и попаднах на Чага екс. Поръчах си го и след втората опаковка, вече не чувставах тази умора, кожата ми доби друг цвят. Истинско вълшебство е .
  Теменужка Сотирова
  2019-09-26 16:03:04
  На 50 годишна възраст съм, а се чувствах като на 70. Всичко ме болеше и нямах сила за нищо,разбрах че имунитета ми се е сринал. Тогава открих билковата отвара Чага екс и почнах да я приемам в продължение на 3 месеца. Резулататите не закъсняха, зачонах да съм по енергична, нервното състояние изчезна, кръвното налягане ми се подобри и се чувствах вече на годините си.

Сходни продукти