▶ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ ◀

ЧАГА ЕКС - В СИБИР Я НАРИЧАТ ГЪБА НА БЕЗСМЪРТИЕТО

ЧАГА ЕКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. Онсовен компонент в ЧАГА ЕКС е екстракт от гъба Чага. Характерно за нея е:
 • Притежава противораково и имуномодулиращо действие;  
 • Подобрява метаболизма в тъканите на мозъка; 
 • Понижава нивата на кръвната захар;
 • Стабилизира кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм;
 • Регулира дейността на стомашно-чревния тракт, както и някои смущения в храносмилането;
 • Понижава стреса и оптимизира работата на нервната система;
 • Стимулира имунната система;
 • Богата е на полизахариди;


▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца

ВЗЕМИ ТРИ ПРОДУКТА ПО ИЗБОР И ЩЕ ТИ ПОДАРИМ КНИЖКА "ЛЕЧЕБНИТЕ БИЛКИ НА БЪЛГАРИЯ"{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
Спестявате: {{((qty * product.discount.price) - (qty * product.discount.special)) | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
 • В Сибир я наричат „Гъба на безсмъртието“ и „Дар от Боговете“. В Китай я възприемат като „Цар на растенията“ (макар че гъбата не е растение), а за японците, тя е „Диамантът на гората“.
  Гъба Чага е била напълно непозната в Западния свят, докато руският автор и по-късно Нобелов лауреат, Александър Солженицин я включва в романа си The Cancer Ward, публикуван през 1968 година. В него се разказва за местен лекар, който забелязал, че бедните селяни никога не страдали от рак. Той отдал това на факта, че те не можели да си позволят скъпи чайове и лекарства и използвали настойка от Чага. Смята се, че този роман е биографичен, тъй като самият Солженицин е страдал от рак.

  КАКВО Е ЧАГА (БРЕЗОВАТА ГЪБА ЧАГА)? 

  Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. Необходими са около 20 години, за да узрее и да бъде готова за използване. Тя е богата на полизахариди и имуномодулираща бетулинова киселина. За да оцелее в суровия климат, където обикновено вирее, гъбата Чага концентрира определени натурални съставки и това я прави толкова силна. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят,  а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.
  Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.
  Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. 

  КАК ДЕЙСТВА ЧАГА?

  Тази гъба не е позната у нас, но в Азия и Сибир от край време хората пият чай от чага. Оказва се, че това е много достъпна гъба, която расте върху брезите във високите части на нашите планини. Чагата се използва  в народната  медицина на Русия много отдавна. 
  През 60-те години на XX век са проведени научни изследвания на екстракт от Inonotus obliquus (гъба чага) във Финландия, Русия, Япония, САЩ, Корея и Китай и те до голяма степен са доказали нейните терапевтични свойства.
  Две от веществата отговорни за лечебните свойства на чагата са Бетулинът и бета-D-глюканите (полизахариди). Те подсилват човешката имунна система и стимулират борбата с раковите клетки. В нея се съдържат магнезий, калий, желязо, манган, мед. Има още и тритерпени, които помагат за понижаването на холестерола, подобряват кръвообръщението, детоксикират черния дроб, успешно се справят с гастрит, хепатит, язва, астма, кашлица и туберколоза.
  Чага може да се използва при случаи като хипертония, диабет, псориазис, екземи и още при рани, изгаряния, измръзвания, акне, възпаления, лющене на кожата, ухапване от насекоми. 
  Днес има и научни изследвания в подкрепа на твърдението за лекарствените употреби на гъбата. Една от новите и окончателни аналитични изучавания на Чага е извършено от Dr. Kirsti Kahlos, специалист по фармакогносия в Училището по фармация към Университета в Хелзинки, Финландия (The School of Pharmacy, University of Helsinki, Finland). Разбира се, все още са нужни допълнителни контролирани проучвания с хора, но в лабораторни условия, различни съставки на Чага са проявили активност за намаляване на растежа на някои видове ракови клетки, поддържане на имунния отговор и антивирусни свойства.

  КОИ СА ВАЖНИТЕ ПОЛЗИ ОТ ЧАГА?

  • Чага със своите уникални съставки може да помогне при лечението на рака. Но най-важното, е че тя може да потиска раковите клетки без да засяга здравите. Много изследвания показват ефикасноста и способността на Чага да се бори с развитието на рака. Като се има в предвид, че на тази гъба и трябват около 20 години, за да узрее и да е готова за откъсване, не е за чудене, че тя съдържа много силни химически вещества, които могат да бъдат могат да елиминират част от раковите клетки. Истината всъщност е, че Чага извлича тези вещества от ствола и кората на брезата-гостоприемник. Антимикробните вещества в ствола и кората на брезите са толкова мощни, че дори и дърветата да са напълно изгнили, цветът им си остава бял. Това са субстанциите, които изцяло се усвояват от гъбите чага докато стане време те да бъдат откъснати когато станат на 20 години. Скоро след откъсването на гъбите, брезата гостоприемник обикновено умира,  тъй като повечето от даващите й живот хранителни вещества са усвоени от гъбите.
  • Има няколко химически анализа на Чага (Inonotus obliquus), определящи състава, който я прави много ефикасно средство, което може да поттиска развитието на рака. Тези химически субстанции са:
   • Полизахариди/бета глюкани – това са основните, активни вещества в гъбата чага. Те са гъбни въглехидрати, които повишават енергийните нива и подсилват функцията на мозъка и черния дроб.
   • Бетулин/бетулинова киселина – това е химическото вещество, което може да потиска раковите клетки. Изследванията показват също, че то няма никакъв вреден ефект върху здравите клетки в тялото.
   • Фитостероли, ланостероли и инотодиоли – фитохимикали и феноли, които спират растежа на вредните микроби.
   • Меланин – химическото вещество, което дава на чага най-високите антиоксидантни нива сред всичките лечебни гъби и сред другите естествени вещества.
  Тези мощни субстанции са причината, поради която Чага може да помогне при лечението на рака. Изследванията показват как тези субстанции работят една с друга за потискане растежа на раковите клетки. Изследванията успяха да потвърдят някои противоракови качества на гъбата: Чага съдържа огромни количества супер оксид дисмутаза или SOD. Човешкото тяло се нуждае от високи нива от тази субстанция, за да е здраво и да отблъсква заболяванията. Но количеството на тази субстанция в тялото намалява с остаряването. Ето защо пиенето на Чага поддържа нивата на SOD високи. При огромните си количества SOD, Чага има повече антиоксидантни способности от мега дози на витамините С, А, Е, коензим Q10, спирулина, бета каротена, екстрактите от гроздови семки, етеричните масла и биофлаваноидите. В сравнение с другите лечебни гъби, съдържащи SOD в диапазон между 1400 и 1500, чага съдържа 35000* SOD.

  ДРУГИ ПОЛЗИ ОТ ГЪБА ЧАГА

  Лечебните ефекти на гъбата Чага включват още:
  • Различни проучвания и изследвания са установили, че консумацията на гъба Чага осигурява защита от оксидативно увреждане на ДНК на човешки лимфоцити;
  • Чага гъба е сигурен залог, когато става въпрос за създаване на общо чувство за благосъстояние, увеличаване продължителността на живота, забавяне признаците на стареене;
  • Може да поправя увредено ДНК чрез продукция на интерферони и може да инхибира окислението, предизвикано от свободните радикали. Това може да намали хипоксията в организма и да повиши устойчивостта на организма;
  • Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. Гъбата Чага съдържа вещество, наречено супероксид дисмутаза (СОД), което е изключително силен ензим, спиращ окисляването, особено на токсичните свободни радикали в кислорода. Това е този тип кислород, който води до окисление и увреждане на тъкани, което пък от своя страна, води до тяхното стареене.
  • Гъбата Чага е изключително силен биостимулатор. Увеличава защитните свойства на организма, стимулира централната нервна система и подобрява обмяната на веществата. Гъбата активизира процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства черния дроб от токсини, регулира дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи, действа като общо укрепващ имунномодулатор.
  • Има спазмолитично, противомикробно, диуретично и слабително действие. Препаратите на основата на Чага нормализират дейността на стомашно-чревния тракт. Използват се и при лечението на язви на стомаха.
  • Чага намалява нивото на захар (като за тази цел се използва само вътрешната част на гъбата). Успешно се прилага при комплексно лечение на псориазис.
  • Чага има изключителни антимикробни и антисептични свойства. Гъбата се прилага при различни инфекциозни заболявания, както и като средство за подобряване на състоянието на онкологично болни.
  • Освен всичко друго, гъбата Чага съдържа и пигментоподобни феноли, които защитават тъканите. При втриването й в кожата може да се придобие дори тен, тъй като гъбата Чага съдържа именно пигмента меланин, отговарящ за потъмняването. 
  • Освен срещу рак, в народната медицина Чага се използва и срещу различни стомашно-чревни проблеми, туберкулоза, хипертония, вирусни инфекции, сърдечно-съдови заболявания и диабет. Неотдавна привлича вниманието и като потенциално средство за терапия на ХИВ инфекция.
  • Подобрява метаболитните процеси в клетките, стимулира обмяната на веществата и има противовъзпалителен ефект.
  • Може да помогне за ефективно отстраняване на песъчинки и камъни в бъбреците
  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50 мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Чага (брезова гъба) /Inonotus obliquus/ 400mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
 • ЕКСТРАКТ ГЪБА ЧАГА


  Етанол 62-68 об. %

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • НЕ се препоръчва при бременност и кърмене;
  • НЕ се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018


 • Никова
  2020-03-26 12:25:12
  С онкологично заболяване съм . С ПРОВЕДЕНИ ЛЪЧЕ И ХИМИОТЕРАПИЯ . Моя приятелка ми каза за Чага екс, че била на билкова основа и реших да започна приема. Два месеца без прекъсване я взимам . Осещам, че организма ми се чуства по-силен, стомашно-чревните проблеми , които имах сега вече не съществуват. Освен това много съм доволна , помага за стимулиране и на имуннатта система.
  Орлин Константинов
  2019-10-20 16:46:16
  Откриха ми рак на простатата и започнах химиотерапия, лъчетерапия и започнах да усещам, че организма ми се трови. Отслабнах много, виеше ми се свят, много изморен се чувствах. Видях случайно в интернет за Руската гъба Чага и реших, да прочета повече за нея. Останах очарован от това което пишеше. Започнах да търся продукти с тази гъба и попаднах на Чага екс. Поръчах си го и след втората опаковка, вече не чувставах тази умора, кожата ми доби друг цвят. Истинско вълшебство е .
  Теменужка Сотирова
  2019-09-26 16:03:04
  На 50 годишна възраст съм, а се чувствах като на 70. Всичко ме болеше и нямах сила за нищо,разбрах че имунитета ми се е сринал. Тогава открих билковата отвара Чага екс и почнах да я приемам в продължение на 3 месеца. Резулататите не закъсняха, зачонах да съм по енергична, нервното състояние изчезна, кръвното налягане ми се подобри и се чувствах вече на годините си.

Сходни продукти