50% ОТСТЪПКА ⚡ ANDROFIX - ЗА ЗДРАВЕТО НА ПРОСТАТАТА ⚡

Glykofix - За нормални нива на кръвната захар при диабет

ГЛИКОФИКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ГЛИКОФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:

 • Има подобно на инсулина действие;
 • Стимулира отделянето на инсулин от бета-клетките на панкреаса и понижава кръвната захар, като действа на няколко различни нива;
 • Забавя изпразването на стомаха, за да намалят резките покачвания на кръвната захар след хранене;
 • Подобрява ефективността на инсулина и чувствителността към него;


ВЗЕМИ ТРИ ПРОДУКТА ПО ИЗБОР И ЩЕ ТИ ПОДАРИМ КНИЖКА "ЛЕЧЕБНИТЕ БИЛКИ НА БЪЛГАРИЯ"{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40

 • ДИАБЕТ И ПРЕДДИАБЕТ

  Диабетът е заболяване, при което нивата на кръвната захар, още наричана кръвна глюкоза, са над нормалните. Хората страдащи от диабет не метаболизират пълноценно храната в енергия. Нормално клетките се нуждаят от инсулин (хормон, произвеждан от панкреаса), за да превръщат кръвната захар в енергия. Диабет се развива в резултат на намалена или липсваща продукция на инсулин от панкреаса (тип 1) или когато клетките в мускулите, черния дроб или мастната тъкан не усвояват инсулина (тип 2).
  Като преддиабет се означава състояние, при което нивата на кръвната захар са по-високи от нормалните, но не достатъчно високи, за да се приеме, че има диабет. Повечето хора с преддиабет развиват диабет (тип 2) в рамките на 10 години. Мозъчно-съдовите и сърдечно-съдовите усложнения на преддиабета са еднакви с тези на диабета.

  ХИПОГЛИКЕМИЯ / ХИПЕРГЛИКЕМИЯ

  • С хипогликемия се означава много ниска кръвна захар - Хормонът инсулин помага на клетките да използват глюкозата за енергия. Ако консумацията на захар е повече отколкото трябва, тялото я съхранява в черния дроб и мускулите, или я преработва в мазнини, така че да може да я използва за производството на енергия, когато това е необходимо. Без достатъчно глюкоза тялото не може да изпълнява своите нормални функции.
  • С хипергликемия се означава много висока кръвна захар - Понякога тялото спира да произвежда инсулин или хормонът не изпълнява правилно функцията си. В клетките не навлиза достатъчно глюкоза, като по този начин захарта остава в кръвта и се повишава нейната концентрация. Когато нивата на кръвната захар останат високи в продължение на няколко часа могат да настъпят обезводняване или по-сериозни усложнения.

  УСЛОЖНЕНИЯ В СЛЕДСТВИЕ НА ВИСОКА КРЪВНА ЗАХАР

  Поддържането на стойности на кръвната захар близки до нормалните намалява значително риска от усложнения.
  • Диабетна невропатия – това е едно от най-честите усложнения при диабета. Дължи се на промяна в малките кръвоносни съдове, които “хранят” сетивните и двигателни нерви. Характеризира се с чувство за парене, мравучкане или болки в крайниците, по-често в стъпалата. Може да се стигне до затруднения в ходенето и обезчувствяване, което може да е причина за други травми и наранявания.
  • Диабетна ретинопатия – нарушените нива на глюкозата в кръвта водят до нарушения в малките кръвоносни съдове на ретината. Те се раздуват и е възможно да се стигне до трайно промени на съединителната тъкан на окото и увреждане на зрението.
  • Диабетна нефропатия – захарният диабет и особено тип 2 е водеща причина за засягане на бъбреците. Постепенно те губят способността си да филтрират от кръвта токсичните отпадъци и да ги отделят с урината.
  • Сърдечно-съдови заболявания – дълготрайното високо ниво на кръвната захар ускорява развитието на атеросклерозата. Плаките стесняват кръвоносните съдове – най-често тези, които хранят сърцето и тези, които доставят кръв към главния мозък и към долните крайници.
  • “Диабетно стъпало” – при 50% от всички диабетни усложнения на стъпалата преобладаващата причина е полиневропатията. Освен това, заради отслабения имунитет, лошото оросяване и високото съдържание на глюкоза в кръвта се наблюдават по-лесно инфектиране, трудно зарастване на раните, повтарящи се бактериални и гъбични инфекции.

  ГЛИКОФИКС ВЪЗСТАНОВЯВА БАЛАНСА

  ГЛИКОФИКС е уникален натурален препарат – най-новата разработка на съвременната наука. Работи за възстановяване баланса на веществата в организма и премахване на негативните прояви на захарния диабет. Редовната употреба на капсулите спомага за поддържането на кръвната захар в норма и стимулиране нормалният глюкозен метаболизъм. Съвременните лекарства за диабет са насочени към премахване на симптомите, а не към причините. Капсулите ГЛИКОФИКС са насочени към дългосрочна ефективност.

  ДЕЙСТВИЕ

  • Намаляване захарта в кръвта и урината;
  • Нормализиране обмяната на веществата и апетита;
  • Повишаване имунната система;
  • Извеждане на токсините и отпадъчните продукти;
  • Нормализиране на съня и подобряване на настроението;
  • Нормализиране нивата на кръвната захар;
  • Образуването на гликоген в мускулите;
  • Подпомага антиоксидантните процеси в организма;
  • Подпомага защитата от усложнения при диабетични заболявания;
  • Подпомага процесите на превенция при лица, предразположени към диабет;
  • Подпомага поддържането на въглехидратната обмяна в организма;
  • Подкрепя поддържането на нормални метаболитни функции на клетките;
  •  Съдейства за подобряване чувствителността на инсулиновите рецептори;
  • Има благотворен ефект върху транспорта на глюкоза в мускулната тъкан;
  • Съдейства за избягване на хроничните усложнения при захарен диабет тип 1 и 2;
  • Забавяне абсорбцията на захар, постъпваща в организма с храната и благоприятно повлиява инсулиновото действие;
  Дозировка
  Дневна доза 2 капсули дневно, след хранене.
  Съдържание в опаковка 60 твърди желатинови капсули от 450mg/ 30 дневни дози
  Съставки на база дневен прием
  Други съставки: желатин, магнезиев стеарат, аерозил.
  *Хранителната стойност не е установена.
  Куркума, корен /Curcuma longa/* 200mg
  Екстракт от Риган /Origanum vulgare/ 100mg
  Витамин C (166% от дневната доза)** 100mg
  ** Основана на дневен прием от 2000 калории
  Екстракт глухарче, корен /Taraxacum Officinale / 200mg
  Екстракт от Коприва / Urtica Dioica/* 100mg
  Екстракт от Канела, кора /Cinnamomum verum/* 200mg
  Съхранение
  На сухо, при температура под 30°С.
 • ЕКСТРАКТ ГЛУХАРЧЕ, СТРЪК

  Биоактивните компоненти в Глухарчето демострират редица антидиабетни ефекти, които се дължат на фармакологичните действия на компоненти като сесквитерпенови лактони, тритерпени / фитостероли (тараксастерол), феноли, флавоноиди и фенолни киселини и др. Приемът на екстракт от Глухарче увеличава усвояването на глюкозата в мускулните клетки поради стимулирането на секрецията на инсулин в панкреаса. Освен това инхибира а-глюкозидазата и а-амилазата, предотвратявайки усвояването на сложни въглехидрати, като нишесте, и по този начин допълнително допринася за антихипергликемичния ефект. Глухарчето е приложимо при стомашно-чревни и жлъчни заболявания, бъбречно-каменна болест, чернодробни заболявания, висок холестерол, алергии, запек, атеросклероза, артрит и ревматизъм, подагра, кашлица, болести на далака, газове, кръвохрачене, анемия, невроза и безсъние, брадавици, акне, екземи и други кожни проблеми, състояния на авитаминози и диабет, воднянка, хемороиди и жълтеница.
  НАУЧНО ПРОУЧВАНЕ - Биоактивните компоненти в Глухарчето демострират редица антидиабетни ефекти, които се дължат на фармакологичните действия на компоненти като сесквитерпенови лактони, тритерпени / фитостероли (тараксастерол), феноли, флавоноиди и фенолни киселини и др. Проучванията показват също, че приемът на екстракт от Глухарче увеличава усвояването на глюкозата в мускулните клетки поради стимулирането на секрецията на инсулин в панкреаса. Освен това инхибира а-глюкозидазата и а-амилазата, предотвратявайки усвояването на сложни въглехидрати, като нишесте, и по този начин допълнително допринася за антихипергликемичния ефект. Проучвания при диабетни плъхове показват, че Глухарчето предизвиква намаляване на плазмената концентрация на глюкозата, което подобрява активността на инсулиновата секреция на β-клетките…

  ЕКСТРАКТ КАНЕЛА, КОРА

  Екстрактът от Канела има регулаторна роля в нивото на глюкозата в кръвта и липидите и може също да упражнява ефект на потискане на кръвната захар, като подобрява инсулиновата чувствителност и/или забавя абсорбцията на въглехидрати в тънките черва. От резултатите от различни проучвания може да се заключи, че пероралното приложение на екстракти от Канела има висок фармакологичен ефект върху нивата на кръвната захар.
  НАУЧНО ПРОУЧВАНЕ - Резултатите от проучванията показват, че екстрактът от Канела има регулаторна роля в нивото на глюкозата в кръвта и липидите и може също да упражнява ефект на потискане на кръвната захар, като подобрява инсулиновата чувствителност и/или забавя абсорбцията на въглехидрати в тънките черва. От резултатите от различни проучвания може да се заключи, че пероралното приложение на екстракти от Канела има висок фармакологичен ефект върху нивата на кръвната захар…

  ЕКСТРАКТ КУРКУМА
  Куркумата е може би най-мощната билка на планетата в борбата и в потенциалното обръщане на редица болести. Предпазните и лечебни свойства на куркумата се дължат на активната ѝ съставка куркумин – вещество с толкова разнообразни и мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, че както показват наблюденията, защитава и подобрява здравето на буквално всеки един орган в тялото.
  НАУЧНО ПРОУЧВАНЕ - Проведените до момента хиляди изследвания върху животни и хора по целия свят сочат, че куркуминът може да се бори с повече от 70 заболявания, включително и с някои от най-големите заплахи за здравето като рака, сърдечните болести, диабет тип 2 и болестта на Алцхаймер, различни артрози. И списъкът продължава да расте.
  Международните проучвания всъщност доказват, че куркуминът, приеман под формата на хранителна добавка, е също толкова ефикасен, колкото и фармацевтичните медикаменти, а в някои случаи дори и по-ефикасен, но без техните странични ефекти. Наскоро с моите колеги от Центъра за ракови изследвания „М. Д. Андерсън“ към Тексаския университет направихме сравнение между куркумина и различни противовъзпалителни, болкоуспокояващи и противоракови лекарства, като тествахме ефикасността им по отношение намаляването на възпалението и спирането на размножаването на раковите клетки. Оказа се, че куркуминът е по-ефикасен за понижаване на възпалението в сравнение с аспирина и ибупрофена и еднакъв по ефикасност със силното лекарство целекоксиб (Celebrex). Доказахме също така, че ефективността му за потискане на растежа на раковите клетки при рак на гърдата е еднаква с тази на медикамента „Тамоксифен“ – широко използван за противодействие на развитието и разпространението на този вид рак. Резултатите са, меко казано, удивителни.

  ЕКСТРАКТ РИГАН

  Bъзмoжнитe мeдицинcĸи yпoтpeби нa pигaн вĸлючвaт лeчeниe нa нapyшeния нa диxaтeлнитe пътищa, cтoмaшнo-чpeвни (GІ) нapyшeния, мeнcтpyaлни cпaзми и нapyшeния нa ypинapния тpaĸт.
  Πoвишaвa имyнитeтa - Двa oт нaй-вaжнитe ĸoмпoнeнти нa pигaнa ca poзмapинoвaтa ĸиceлинa и тимoлът, ĸoитo ca мoщни aнтиoĸcидaнтни cъeдинeния, ĸoитo ca тяcнo cвъpзaни c нaмaлявaнeтo нa oĸcидaтивния cтpec в opгaнизмa. Cвoбoднитe paдиĸaли ca paзpyшитeлнитe cтpaнични пpoдyĸти нa ĸлeтъчния мeтaбoлизъм, ĸoитo мoгaт дa пpичинят paĸ и дpyги xpoнични зaбoлявaния. Aнтибaĸтepиaлнa aĸтивнocт - Зa имyннaтa cиcтeмa, pигaнът cъщo имa яcни aнтибaĸтepиaлни cвoйcтвa, ĸoeтo oтнoвo ce дължи нa нaличиeтo нa тимoл и ĸapвaĸoл. Teзи вaжни opгaнични cъeдинeния мoгaт дa зaщитят opгaнизмa cpeщy шиpoĸ cпeĸтъp oт бaĸтepии, ĸoитo мoгaт дa зaceгнaт ĸoжaтa, чepвaтa и дpyги чacти нa тялoтo. Pигaнът e cъщo cлaбo cтимyлиpaщ aгeнт, ĸoйтo мoжe дa yвeличи пpoизвoдcтвoтo нa бeли ĸpъвни ĸлeтĸи и дa ycĸopи мeтaбoлизмa, ĸoeтo вoди дo пo-бъpзo възcтaнoвявaнe нa чecтo cpeщaнитe зaбoлявaния. Πoдoбpявa здpaвeтo нa cъpцeтo - Opeгaнo e ecтecтвeнa фopмa нa oмeгa-3 мacтни ĸиceлини, блaгoпpиятният вид xoлecтepoл, ĸoйтo вcъщнocт пoдoбpявa здpaвeтo нa cъpцeтo ви.

  ЕКСТРАКТ КОПРИВА, СТРЪК

  Екстрактът от Коприва демонстрира хипогликемични и антидиабетни дейности без вреден негативен ефект върху чернодробните ензими. Биоактивните вещества в Копривата проявяват антивъзпалително действие и засилват реакциите на имунната система. Биоактивни съединения в стеблата на Копривата имат свойството да намаляват усещането за болка, намаляват нивото на кръвната захар при диабет и има силно кръвоспиращо действие. Ефективността на Копривата е изследвана подробно и показва обещаващи резултати при лечението на бронхит, диабет, болестта на Алцхаймер, артрит, астма, инфекции на пикочния мехур, бурсит, гингивит, подагра, уртикария, камъни в бъбреците, ларингит, множествена склероза, PMS, уголемена простата, ишиас и тендинит (възпаление на сухожилията).
  НАУЧНО ПРОУЧВАНЕ - Проучванията показват, че екстрактът от Коприва демоснтрира хипогликемични и антидиабетни дейности без вреден негативен ефект върху чернодробните ензими. Биоактивните вещества в Копривата проявяват антивъзпалително действие и засилват реакциите на имунната система. Биоактивни съединения в стеблата на Копривата имат свойството да намаляват усещането за болка. Ефективността на Копривата е изследвана подробно и показва обещаващи резултати при лечението на бронхит, диабет, болестта на Алцхаймер, артрит, астма, инфекции на пикочния мехур, бурсит, гингивит, подагра, уртикария, камъни в бъбреците, ларингит, множествена склероза, PMS, уголемена простата, ишиас и тендинит (възпаление на сухожилията)…

  ВИТАМИН С /АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА/

  Витамин С подобрява дейността на белите кръвни телца, които от своя страна имат функцията да откриват, разрушават и изяждат вирусите, бактериите и раковите клетки. Белите кръвни телца на хора, които приемат Витамин С в порядъка на 2 до 3 г. дневно се отличават със значително по-голяма активност. Витамин С е изключително важен антиоксидант. От своя страна той усилва действието на други антиоксиданти като всеизвестните ни витамини “А

  Други съставки: желатин, магнезиев стеарат, аерозил.
  • 2 капсули дневно, след хранене с достатъчно количество вода
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано.
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар.
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст.
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство.
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Не съдържа оцветители, глутен, лактоза, захар, мая.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018


 • Светла
  2020-06-01 22:52:52
  Имах високо кръвно и проблеми със съня. Взимам вече няколко месеца Гликофикс и се чувствам прекрасно. Нормализира се кръвното ми и нощните ми ставания са в миналото.
  Инж. Стойчева
  2019-08-05 16:06:11
  Пия Гликофикс вече четръвти месец. Кръвната захар е стабилна и в норма. Много съм доволна и благодарна! Препоръчвам продукта на хората, които имат нужда.
  Каменова
  2019-07-18 16:03:11
  Баща ми е диабетик от 30 години. Поръчах му по препоръка на моя позната, която е лекар и започна да го пие. Още след седмица каза, че се чувства много добре, а него от диабета го удари в очите, правиха му и байпас и кръвно вдига и изобщо болестта е поразила цялото му тяло. След месец толкова се промени, че кожата на лицето му стана по-свежа с един хубав здрав цвят, а преди беше блед. Наистина поддържа по-ниски нива на захарта. Татко приема Glykofix от почти 2 месеца.
  Кунка Стойчева
  2019-07-07 16:04:37
  Първия месец никаква промяна и си мислех че са поредните шарлатани, но понеже бяхме поръчали 3 шишета решихме да си ги изпие мъжът ми пък като не помага поне няма да навреди. При него кръвната захар все еше около 14 мол. След три месеца прием – поддържа 6-7 мол. Поръчахме още три шишенце и продължава да си го пие. То това за 1- 2 седмици резултат не ми се вярва да стане, но всичко си зависи от човека от възрастта и от болестта.
  Ани Стоева
  2019-06-28 16:04:10
  Аз го купих само и само да знам, че съм направила нещо, но резултатите бяха страшно добри.
  Калинов
  2019-06-27 16:03:41
  Препоръча ми го един възрастен доктор пенсионер и си го купех и започнах прием и има ефект наистина.
  Д-р Кацарски, ендокринолог, диабетен център
  2019-06-12 16:56:38
  „След приема, динамиката на диабетната терапия се подобри забележимо при моите пациенти. Препоръчвам това съвременно и ефективно средство.“
  Николай Узунов
  2019-05-29 16:05:31
  Диабетик съм от над 20 години. Взимам glykofix вече трети месец и се чувствам като нов .
  Nadejda Petrova
  2019-04-17 12:55:04
  Поръчахме го около нова година и вече виждам страхотни резултати: кръвната захар си стои в норма, което е направо невероятно.

Сходни продукти