Helicofix - при симптоми на хеликобактер пилори

ХЕЛИКОФИКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ХЕЛИКОФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които допринася за:
 • Укрепване на имунната система;
 • Поддържане здравето на хора с диагностициран хеликобактер пилори; 
 • Действа благоприятно на стомашно-чревния тракт;
 • Поддържа здравето и общия тонус;
 • Има силно изразено антибактериално действие и подтиска разможаването на лошите бактерии;

 

▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца
 

 

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 •  

  КАКВО Е ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ?

  Helicobacter pylori (хеликобактер пилори) е грам-негативна бактерия, която колонизира стомаха и дванадесетопръстника. Причинява пептична язва, гастрит и дуоденит. Съществуват предположения, че е фактор при заболяване от рак на стомаха.
  Името ѝ често се съкращава като H. pylori. Тя е единственият микроорганизъм, който може да оцелее във висококиселинната среда на стомаха. Инфекцията най-вероятно се осъществява по орален път.
  Според проучванията на водещи медицински институти, Хеликобактер Пилори е открита в 99 процента от случаите на язва на дванадесетопръстника, при приблизително 60 процента от стомашните язви и в 80 процента от рак на стомаха, причинен от бактерии.
  Една от основните последици при заразяването с хеликобактер пилори е ефектът й върху производството на киселини в стомаха. Ако бактериите се колонизират в областта, където стомахът се присъединява към тънките черва, то това оказва влияние на клетките, които контролират секрецията на стомашна киселина. Това може да доведе до свръх производство на солна киселина и от там до образуването на язви.
  Хеликобактер Пилори е „лепило”, което се прикрепва към слоя на клетъчната повърхност под лигавицата на стомаха, като по този начин се предпазва от имунните реакции на организма.
  Инфекцията с тази бактерия може да се превърне в хроничен процес, който да продължи десетилетия и в комбинация с други усложнения може да има трайни последици за вашето здраве. За съжаление все още няма общоприети симптоми, които да сигнализират за заразата с тази бактерия.

  ДЕЙСТВИЕ

  • Укрепване на имунната система;
  • Подпомагане тяло в борбата с вредните бактерии;
  • Действа благоприятно на стомашно-чревния тракт;
  • Подпомага тялото при хора с диагностициран Хеликобоктер Пилори;
  • Има силно изразено бактерицидно действие и подтиска размножаването на лошите бактерии;
  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50-100 мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Жълт кантарион /Hypericum perforatum/ 33mg
  Екстракт от Бял равнец /Achillea millefolium/ 90mg
  Екстракт от Еньовче /Galium verum/ 90mg
  Екстракт от Салвия /Salvia Officinalis/ 33mg
  Екстракт от Евкалипт /Acorus calamus/ 90mg
  Екстракт от Кориандър, семена /Coriandrum Sativum/ 33mg
  Екстракт от Карамфил, пъпки /Syzygium aromaticum/ 33mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
 • ЕКСТРАКТ КОРИАНДЪР

  Действа като тоник за храносмилателната система, затова екстрактът от билката обикновено се препоръчва фитотерапевтите при болести, свързани със стомаха, черния дроб и жлъчката. Предотвратява образуването на газове и има благотворно действие върху устната лигавица. Помага и при лечението на стомашна невроза.
   

  ЕКСТРАКТ БЯЛ РАВНЕЦ

  Според народната медицина Белият равнец е лечебно растение със силно изразено имуностимулиращо и антибактериално действие. Според билколечителите благодарение на мощното си антисептично действие, унищожава различни бактерии и вируси. Горчивите части на растението и мастните киселини в състава му насърчават жлъчния поток от жлъчния мехур (жлъчегонно действие). Подобрява храносмилането и намалява риска от образуване на жлъчни камъни. Насърчава секрецията на ензими и стомашен сок, повишава апетита, подобрява храносмилането. Заради добре изразеното си противовъзпалително действие, може да бъде от полза в лечението на артрит.
   

  ЕКСТРАКТ САЛВИЯ

  В листата на салвията са открити множество биологично активни вещества с многостранно физиологично въздействие. В салвията са открити производни на флавоноидите с мощно физиологично действие апигенин и лутеолин. Според билколечителите фитонцидите на салвията действат губително на бактериите и гъбите, както и на туберкулозната пръчица на Кох. Тритерпеновата урсолова киселина се характеризира с широк спектър физиологични въздействия – антимикробно, противовъзпалително, хепатопротекторно, антиканцерогенно и имуностимулиращо. Доказана е и нейната способност да препятства развитието на атеросклероза, както и да контролира нивото на холестерола и глюкозата в кръвния ток. Съществуват убедителни данни, че съдейства активно като проявява мощно бактерицидно антивирусно действие.
   

  ЕКСТРАКТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН

  Основната съставка на жълтия кантарион е хиперицин, който има успокояващо действие и се отразява добре на хора с прекалено напрегнат начин на живот, които често се изнервят и стресират. Споед фито лечителите е доказано положителното действие на билката при стомашни неразположения и болести като помага при киселини, газове, гадене, колики, лошо храносмилане, диария. Оказва силно бактерицидно действие и повлиява Хеликобактер Пилори.
   

  ЕКСТРАКТ ЕНЬОВЧЕ

  Еньовчето е леко горчиво средство, използвано от народната медицина главно като диуретик, но и за кожни проблеми. Във Франция, Еньовчето има дългогодишна слава на ценна билка, използвана за лечение на различни бактериални инфекции.
   

  ЕКСТРАКТ КАРАМФИЛ

  Проучване, проведено от Университета в Буенос Айрес, доказва, че екстрактът от карамфил е ефективен при елиминирането на бактерии, като Е. coli и стафилококи. Според Катедрата по паразитология в университета KU Leuven в Белгия, екстрактът от карамфил може да премахва успешно Хеликобактер Пилори.
   

  ЕКСТРАКТ ЕВКАЛИПТ

  Екстрактът от евкалипт е ефективно средство срещу почти всеки микроб. Според съвременната фитотерапия има силно изразени антисептични свойства. Освен против малария, екстрактът е много ефективен срещу стафилококи, дизентерия, салмонела и хеликобактер пилори. Изследователи от целия свят потвърждават неговото широкоспектърно действие срещу устойчиви на антибиотици заболявания.
   

  Етанол 62-68 об. %

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Георги Терзиев
  2024-04-09 13:48:24
  Може ли да се приема Helico Fix заедно с Клеева прополисува тинктура Отговор Биотика 1961: Да, могат да се комбинират.
  Георги Терзиев
  2024-04-09 13:47:00
  Нужно ли е да се преустанови тютюнопушенето за по добри резултати на Helico Fix ? Отговор Биотика 1961: Тютюнопушенето не е задължително да се спира. Разбира се, във всеки случай е препоръчително за здравето да се откаже.
  Ивайло
  2024-03-20 07:43:51
  Преди или след храна се приемат капките? Отговор Биотика 1961: Според вашето предпочитание - ако е преди хранене -30 мин., ако е след храна, изчакайте поне 60 мин. Поздрави,
  Виолета Стефанова
  2024-02-19 18:04:43
  Може ли Хеликофикс да се приема едновременно с пробиотик и Флажил ? Отговор Biotica 1961: С всякакъв пробиотик може да се приема. По отношение втория продукт - нямаме информация за неговите характеристики.
  Виктория Генова
  2024-02-08 09:13:15
  Здравейте, ХеликоФикс ми беше предписано да го пия в определени часове 2 пъти дневно сутрин и следобед. Следователно работя динамична работа и това ме затруднява, затова може ли да си правя всяка доза няколко часа по-рано разтворена във вода и като дойде точния час да го приема? Отговор Biotica 1961: Няма никакво значение в какъв час от деня се приема.
  Доротея Костадинова
  2023-12-29 11:03:50
  Тъй като в продукта има етилов спирт, може ли да се комбинира с антибиотик? Biotica 1961: Да, не пречи на приема. Количеството за дневен прием е съобразено и е минимално.
  Ива Георгиева
  2023-12-12 13:41:59
  Може ли да се приема с ProHeliko? Биотика 1961: Може да комбинирате двете добавки
  Антоанета Огнянова
  2023-11-14 23:15:31
  Здравейте,може ли Хеликофикс да Се комбинира с Омнониотик 10 пробиотик Biotica 1961: Да, може да комбинирате.
  Радост
  2023-09-21 15:49:40
  Използвах 2 шишета. Направих си изследванията и резултата е пълно изчистване - 100%. Благодарна съм на създателите и на вашия сайт . Респект ????
  Снежана Байкушева
  2023-04-10 22:00:27
  Може ли хеликофикс да се приема едновременно с ацилесол и бутарен Отговор Biotica 1961: Консултирайте се с лекуващ лекар.
  Снежана Байкушева
  2023-04-10 09:00:02
  Може ли да се взима и ацилесол и бутарен заедно с хеликофикс? Отговор Biotica 1961: Консултирайте се с вашия лекуващ лекар.
  Снежана Байкушева
  2023-02-28 16:39:55
  След пиене на капките възможно ли да се получи все едно си пил слабително,аз така го получих на четвъртия ден? Отговор Biotica 1961: Не, продуктът няма слабително действие.
  Теодор Димов
  2023-02-24 20:44:43
  Нужно ли е да се прекрати приема на алкохол докато се приема сиропа? Отговор Biotica 1961: Не е необходимо да се ограничава приема на алкохол.
  Румен
  2022-12-17 08:41:49
  Може ли да се приема профилактично и по каква схема
  Biotica.BG
  2022-12-10 10:17:35
  Половин час преди хранене или 1 час след хранене.
  Димитрина Стефанова
  2022-12-05 19:20:10
  ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ЯДЕНЕ СЕ ПИЕ ХЕЛИКОФИКС
  Димитрина Стефанова
  2022-12-05 19:11:40
  преди или след храна се приема ХЕЛИКОФИКС
  Димитрина Стефанова
  2022-12-01 18:30:43
  Хеликофикс преди или след ядене се приема
  Е. Г
  2022-11-11 06:47:27
  Здравейте, може ли да се комбинира с про хелико?
  Biotica.BG
  2022-09-07 13:38:41
  2 х 40 капки на ден
  София
  2022-08-31 21:41:19
  40 капки за целия ден разделени на 2 приема или 2 пъти по 40 капки на ден?
  Боряна Димитрова
  2021-11-15 00:51:20
  Пих Хеликофикс,заедно Триактал след 20дни си пуснах изследвания и Хеликобактера падна от0,13процента на 0,08процента,при горна допустима граница 0,05процента.Аз съм повече от доволна и продължавам да се доверявам на продуктите на Биотока,Мега Смарт! Благодаря че наистина ми помогнахте!
  biotica.bg
  2021-11-01 17:01:33
  Здравейте, Цвети Георгиева, Не е необходимо да спазвате диета при приема на Хеликофикс.
  Цвети Георгиева
  2021-10-30 16:37:38
  Искам да попитам трябва ли да се спазва някаква диета докато се пие HelicoFix
  biotica.bg
  2021-01-04 00:13:56
  Здравейте, две от билките се повтарят в двата продукта. За да се избегне предозиране с тях, съветваме продуктте да се вземат поотделно или комбинирано, но в по-малки дози комбинирано.
  danka_w@abv.bg
  2020-12-27 16:34:12
  Здравейте, мога ли да комбинирам helico fix с gastroxin или трябва да се приемат отделно, и в такъв случай с кое е по-добре да се започне?
  Биотика
  2020-09-17 12:04:18
  Здравейте, Руми Спасова! Една опаковка Хеликофикс Ви стига приблизително за 30 дни.
  Sevinc Mehmedova
  2020-09-06 22:14:32
  Da 1 mesec go izpolzvah bez da pravish izledvaniya razbirash ce si po dobre shtesi go kupq pak togavva bese 42lv sega e 30 lv preporicvam na vsicki cao leka i spokoyna jivot vi pojelavam
  Руми Спасова
  2020-09-06 18:06:21
  Здравейте, кажете ми за колко време стига 1 опаковка, за да знам колко броя да порьчам. Благодаря☺️
  Мария Спасова
  2019-08-04 14:19:43
  Започнах прием на тинктурата преди почти 2 месеца. Здравето е най-важно! Непрестанните неразположения в корема спряха, независимо от храната която консумирам.
  Касандра Д
  2019-07-30 11:14:41
  Аз приемах продукта два месеца. Препоръчаха ми три месечен прием, за да видя резултати, но аз от нетърпение на втория месец си направих изследвания, за да знам дали да си давам парите и за трета опаковка. Е резултатите са налице. Няма и следа от хеликобактер. Благодарна съм и на всякъде препоръчвам продукта. Сега ще взема и други техни продукти за мои близки, които имат нужда. Лично на мен са ми малко скъпи, но по-добре да платиш повече и да има ефект, отколкото само да изхвърляш пари на вятъра. Така че , определено си струват тези продукти.
  Антон Тонев
  2019-07-30 10:52:44
  Продукта като гледам още е нов на пазара, има ли някой който го е приел? Ако има да напише отзиви!
  Пепа Савова
  2019-07-29 14:18:18
  Вече се наслаждавам на пълноценен живот, без измъчващата тежест в стомаха, болките и чувството за издутост.
  ИЛИЯНА
  2019-07-15 14:43:29
  Страхотен продукт, идеален при лечение на хеликобактер пилоти.
  Ади Славова
  2019-07-10 12:28:38
  С диагностициран Хеликобактер съм. Преминах няколко антибиотични терапии, но напълно безуспешно. Реших да опитам този продукт и след 4 месечен прием резултатите са ми перфекти - напълно няма и следа от наличия на хеликобактер. Много съм развълнувана и благодарна.
  Мария Кирилова
  2019-06-30 17:42:13
  Страхотен продукт, идеален при лечение на хеликобактер пилори.
  Qna
  2019-05-24 14:23:03
  Хубаво е да се приема продължително време защото Хеликобактер е много упорита бактерия, но не е невъзможно да се отървем от нея. Аз приемах близо 5 месеца, но се изчистих напълно. Лекарът ми препоръча да го съчетая с Триактал, който е срещу паразити и може би това допълнително е помогнало, но ефектът е налице. Оправих се. Успех на всички.
  Дидо Стоименов
  2019-03-18 14:31:00
  Пих го месец и сега си поръчах още 2 флакона , защото наистина имам сериозно подобрение.

Сходни продукти