БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 80 ЛВ

Какво да пием при емфизем?

2022-08-13 10:03:57
514
0
Biotica

Домашните тайни, с които спасяваме белите си дробове

Ако често не ви достига въздух или получавате резки пристъпи на задух, не бъдете склонни да ги отпишете като временен дискомфорт вследствие на тютюнопушене. 

Емфизем е състояние, при което бронхите и алвеолите се разширяват много, стените им изтъняват и в резултат се стеснява зоната, в която циркулира кислорода в дихателните органи. Заболяването е опасно и ако се влоши прекалено, може да се стигне до операция, за да се избегнат дихателна и сърдечна недостатъчност, както и пневмоторакс. До интервенция се стига , когато мехурите се разширят до над 1 см за диаметър. Образуванията се наричат були и са опасни.  

Емфизема и неговата симптоматика понякога остават дълго незабелязани. Най-често се ограничават до затруднено дишане и задух, паралелно се появяват хронична кашлица и цианоза - посиняване на устните и лицето, понякога и езика, вследствие на намаленото количество кислород в кръвта. Наблюдава се и ясно изразено разширение на гръдния кош.

Емфиземът става все по-масов проблем благодарение на замърсената околна среда. Вдишването на наситен с токсини въздух, активното тютюнопушене и наследственият фактор (дефицит на антитрипсин) са основните фактори за развитие на заболяването. По-често връхлита мъжете в зряла възраст. Фактор е и честото боледуване от белодробни инфекции. 

Има натурални способи за поне частично оздравяване на белите дробове. Конвенционално се предписват кислородотерапия, климатотерапия, дихателна гимнастика, в случаи на инфекции - антибиотици. Народната медицина, от своя страна, с векове трупа рецепти за отвари с билки, чийто прием улеснява дишането.

ЛЕЧЕНИЕ НА ЕМФИЗЕМ

  • Прием на витамин А - той се оказва ключов както за превенцията, така и за овладяването на емфизема. Продължителен прием може да доведе до възстановяване на структурата, формата и големината на алвеолите. 
  • Прием на билкови отвари

- Мед и мастика - 100-на гр мед трябва да се смесват със 100 мл мастика и още толкова зехтин. Към микса се добавя хрян и илача се приема веднъж на ден, преди закуска в малка лъжица.

- Боров катран - настойка от него (100 грама, залети с гореща вода и престояли денонощие) се приема в ракиена чашка три път дневно преди хранене.

- Босилек - 100 грама могат се комбинират с маточина в двойно количество. Двете се заливат с гореща вода, накисват се за час-два, след което се отцеждат. Приема се 3 пъти дневно на гладно до 200 грама. 

- Живовляк - приемът му в комбинация с евкалипт и салвия е препоръчителен при емфизем.

- Тамян - бабите ни отлично познавали лечебните му сили и го ползвали векове наред при разнородни проблеми с дишането. При разширение на белите дробове (емфизем) и затруднено дишане народната медицина съветва приемаме та поръсен върху амян парче вълнен плат с оцет и черен пипер и да го налагаме на гърдите си. 

Джинджифил и куркума - Прием на всякаква комбинация от двете суперхрани и лечебни чудеса от Изтока действа благоприятно при емфизем. Ако не искате сами да забърквате смес, може да се доверите на портфолиото с натуралния продукти на Биотика. КУДЖИ е истински еликсир за имунната система и разстроеното от инфекции тяло. Прием в рамките на 3 месеца гарантира възстановяването на белите дробове.

Каквато и терапия за овладяване на последиците от емфизем да изберете, за да не прогресира заболяването трябва да се откажете от вредните навици. Номер 1 сред тях е тютюнопушенето. Прекомерната употреба на цигари и алкохол само насърчава разширението на алвеолите и води до по-чести пристъпи на задух, аритмия, световъртеж и главоболие, като лишава кръвта от нужния кислород. 

За пречистване на белите дробове в онлайн магазина Biotica.bg има богат избор от хранителни добавки със 100 % био произход на изгодни цени.

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Вижте рисковете, начините за предпазване и лечение на инфекцията Папилома вирусът е най-често п..

2023-01-27 09:33:53

Вижте как ярки цветове от селската градина спасяват животиПредставете си идеалната бабина градина на..

2023-01-26 21:53:07

Захранва с “хормона на щастието”, връща ни съня и сексуалния апетитХрастовидната Грифония, която про..

2023-01-20 15:15:58

Тонус, отслабване, концентрация - ето какво предлагат зърната като напитка или хранителна добавка&nb..

2023-01-19 14:13:09

Натуралният еликсир замества хиляди козметични продуктиПриродата създава чудеса, които на свой ред п..

2023-01-17 11:05:05

Без дъвки, лепенки и хапчета от аптеката - убийте тютюневия глад с тайна от природата Началото ..

2023-01-16 16:26:04

НАЙ-ЧЕТЕНИ

С Майчин лист топим теглото, забравяме запека и хемороидите  Ако дебелото черво е Ахилесов..

2023-01-09 12:16:45

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00