10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД BONUS10

Внимание! 5 сигурни сигнала, че идва менопауза

2022-03-25
25524
0
1-3 мин.
Внимание! 5 сигурни сигнала, че идва менопауза

Климактериумът ни хваща неподготвени, защото игнорираме важни симптоми с години!


Настъпването на климактериума ужасява всяка жена. Когато предвиденото от природата неизбежно се случи, въпрос на здравна култура е дали сме подготвени да преминем гладко през него или тялото и ума ни са подложени на  мощна шокова терапия, която изцежда организма до краен предел.
Противно на популярните схващания, че менопаузата настъпва твърде рано и рязко, истината е, че тя винаги известява за своето наближаване с поредица сигнали, които жените са склонни да игнорират. И не, те не се изчерпват с прословутите горещи вълни и промени в настроенията. Изброените обикновено се появяват доста по-късно, когато критическата вече не чука на вратата, а направо прекрачва “прага” на тялото ни. 
Има други, далеч по-ранни и сигурни симптоми, че организмът се подготвя да функционира по нови правила. Те манифестират в периода на т.нар. перименопауза. Той обичайно започва около 45-ата година на жената, но все по-често се проявява и при дами около 40-годишна възраст. Перименопаузата трае средно от месеци до около 4 години, но може да е и много по-продължителна. В този период под влиянието на намалялото производство от яйчниците на женски полови хормони (прогестини, естрогени) перименопаузата започва със симптоми, които, взети заедно, ясно сигнализират за настъпващите промени. Често ги подминаваме, защото не ги разпознаваме като предвестници на менопаузата. Регистрираме ли навреме, че промяната, харесва ли ни или не, е започнала - ще имаме повече време за пренастройка и реакция и ще си гарантираме сигурно участие в управление на процесите, които ще преобразят живота ни.  

КОИ СА ПЪРВИТЕ СИМПТОМИ, ЧЕ ИДВА МЕНОПАУЗА?


Ето ги първите 5 сигнала, че климактериумът приближава: 

1. Вагинални промени - Настъпват в резултат от промени на лигавицата на вагината поради понижаване на нивата на половите хормони естроген и прогестерон - изтъняване, изсушаване и намаляване на еластичността. Симптомите могат да включват вагинална сухота, сърбеж, дразнене или парене. Вагиналната сухота може да доведе до болезненост при полов акт (диспареуния) и до леко кървене или често желание за уриниране. Вагиналните промени също водят до повишен риск от вагинални инфекции. Възможно е развитието на вагинална атрофия. Това е състояние, причинено от понижението на производството на естроген, и се характеризира с изтъняване и възпаление на вагиналните стени. Състоянието може да направи половото сношение болезнено за жените, които в крайна сметка могат да намалят интереса си към секса.

2. Проблемно либидо - Промените в хормоналното равновесие при някои жени водят до смущения в психосексуалния живот: отслабване на половото желание и удовлетворение до пълна полова студенина; в други случаи се наблюдава изострено полово влечение и психосексуална неустойчивост, които могат да стана повод за семейни конфликти. 
3. Продължителна депресия - Нерядко в перименопаузата манифестират дълго натрупвани проблеми на женската психиката. Наблюдават се различни смущения, които често дамите не могат да овладеят: лесна раздразнимост, емоционална лабилност, безпричинна склонност към сълзи, апатия, меланхолия и пр. Честа причина за психични смущения е неоправданото чувство за малоценност, за отлитаща младост и неизбежно остаряване.
4. Прогресивно изтъняваща коса и суха кожа - Външният вид не лъже, особено когато в продължение на месеци и години показва едни и същи аномалии. Разбира се, проблемите на косата и кожата могат да са провокирани и от други фактори и заболявания, но когато вървят паралелно и не се влияят от стандартна терапия, те вероятно са симптоми, че живеем в перименопауза. Често се появява обилен косопад, а кожните проблеми стават трудни за прикриване. 
5. Нередовен цикъл и тежък ПМС - Промените в менструалния цикъл сякаш недвусмислено казват: “Стегни се, неизбежното наближава!” Могат да се проявят различно:
  • по-кратък/ по-дълъг месечен цикъл;
  • по-обилно/по-пестеливо/напълно липсващо кървене по време на менструация;
  • В 9 от 10 случаи предменструалният синдром се засилва неимоверно - тялото се тресе от възпалителни болки, особено чувствителни са гърдите, където и най-лекият допир преди цикъл става болезнен. 
  • резки промени в апетита - от нежелание за хранене до неконтролируем глад. 
Според експерти в периода на перименопаузата дамите страдат и от разстроена концентрация, която им пречи да извършват с лекота ежедневните си задължения. Чувства се тежка умора, качеството на съня се влошава, от там - и мозъчната активност страда прогресивно. 
Днес е по-важно от всякога да обръшаме внимание на ранните сигнали, които тялото ни предава с натрупване месеци и години наред, преди да настъпи менопаузата. Световните медицински данни сочат, че климактериумът все по-често настъпва дори при жени, ненавършили 35 години! 
Ако обърнем внимание на всички изброени симптоми и изследваме активността на хормоните си, можем рано да се ориентираме в ситуацията и да я облекчим с продукти на билкова основа. Приемани с натрупване (поне 3-месечен цикъл) те засилват съпротивителните сили на организма и нормализират половите хормони, които са в състояние да побъркат жените, оставени да “беснеят” посвоему. Нещо повече, залагайки на добра билкова формула, дамите могат съвсем успешно да отложат настъпването на менопаузата!

MEHO ΠPOTEKT e бyĸeт oт билĸoви eĸcтpaĸти c дoĸaзaнo дeйcтвиe, ĸoитo:

  • Oтлaгaт пepиoдa нa нacтъпвaнe нa мeнoпayзa;
  • Πoдxoдящи са зa пpилaгaнe пo вpeмe и cлeд пepиoдa нa мeнoпayзa; 
  • Πoмaгaт зa бeзcимптoмнo пpeминaвaнe пpeз пepиoдa нa мeнoпayзa;
  • Дocтaвят нeoбxoдимитe eлeмeнти и вeщecтвa зa пoддъpжaнe нa oпopнo двигaтeлния aпapaт, ĸoитo pязĸo нaмaлявaт в пepиoдa нa и cлeд мeнoпayзa и ca пpeдпocтaвĸa; зa пpoблeми c oпopнo-двигaтeлнaтa cиcтeмa.
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
kozmetika
magazin
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

“Плод на боговете” и “моминско дърво” и сърцето работи като часовник!Високото кръвно налягане и съпр..

2023-04-07 15:12:21

Съществува ли лек, към който да посегнем при подагра?Да, колкото и невероятно да звучи – лек има. Пр..

2021-07-01 15:01:07

Полезна ли е наистина дневната дрямка за нашето здраве - вижте фактите У нас следобедният сън се ..

2023-09-11 10:03:15

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Бабините трикове, които спасяват от грозотията и скъпите козметични процедуриВсички ние рано или къс..

2024-03-25 23:12:19

Болезненото уриниране е симптом, който не бива да пренебрегваме. Кога да потърсим лекар.Болка или па..

2024-03-25 23:12:02

Техники за оцеляване без успокоителни и сънотворни  Под стрес в ежедневието и науката обичай..

2024-03-17 11:11:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56