Подарък при поръчки над 150 лв.

Ето как лютото лекува болните кости и стави

2023-05-08
3967
0
1-3 мин.
Ето как лютото лекува болните кости и стави

Пикантният път към свободното движение без болка 

Хроничните болки в костите и ставите отдавна не са запазени само за хората от третата възраст. Да, с напредване на годините костната плътност намалява, ставите се износват, натрупват се и възпалителни процеси в тях. Все по-често обаче младите в активна възраст живеят със същите оплаквания. Модерният начин на живот, свързан с работа пред компютър, пасивно придвижване с автомобил навсякъде, незадоволителен хранителен режим и най-вече - липса на физическо натоварване, оказва своя ефект и носи болезнен дискомфорт на хора от всички възрасти.

Преходните сезони с променливо време обичайно са идеалният момент болните стави да напомнят за себе си. Не можете да станете от леглото без болка в кръста? Вратът ви се схваща, раменете натежават? Имате стари травми в коленете, които се обаждат безмилостно и правят ходенето мъчително? Тези и други спешни обаждания от костите и ставите трябва да се адресират своевременно. 

Разбира се, тук идва проблемът с повечето хапчета, които се борят с тези възпаленията. Да, много от тях ще ви отърват от острата болка в кръста или коленете, но това ще се случи за сметка на храносмилането и стомашния ви комфорт. Ако искате да си спестите тези неприятни странични ефекти, имате два възможни хода - да започнете терапия с натурални хранителни добавки за кости и стави, или да се доверите на вековно изпитаните домашни рецепти на народни лечители и баби. 

Ако изберете добавките, търсете продукти с босвелия или глюкозамин. Първата съставка е растение, известно още като индийски тамян, прочуто в цял свят с противовъзпалителния си ефект при болни стави. Приемът му елиминира непоносимата болка, потиска отоците и подобрява подвижността в болезнените зони. Подпомага и мускулния тонус. увеличава влагата в ставните тъкани и трайно повишава тяхната гъвкавост. Съдържа алантоин, чрез които хрущялът се регенерира. Приложението на билката е доказано ефективно при хронични ставни заболявания като артрит, ревматизъм и подагра. 

Глюкозаминът, от своя страна, се произвежда естествено в нашето тяло. Ако количеството му намалее обаче, хрущялът губи своята защита и започва артроза. Процесът отваря широко вратата за болезнени възпалителни процеси, които могат да спрат с набавяне на нужния глюкозамин. 

Най-доброто решение за превенция и лечение на болни кости и стави чрез добавки би било мощна комбинация от двете съставки. Заедно, глюкозаминът и босвелията предоставят нужната защита и подкрепят заздравяването на компрометирания опорно-двигателен апарат.

Ако сте почитатели на народната медицина, може да се доверите на мъдростта на нашите предци с някоя от следните рецепти за болни кости и стави:

▶ Лют червен пипер - неслучайно нашите баби успявали да стоят здраво на краката си до много по-късна възраст - в кухнята им винаги са присъствали люти чушлета. Хапването на пикантна храна захранва тялото с капсаин - той е обезболяващ агент за стави и кости. Ако не сте фенове на лютото, може спокойно да се доверите на домашен мехлем от лют червен пипер, който да нанасяте върху чувствителните зони. Ефектът е гарантиран.

▶ Горчица - на същия принцип може да си спретнете и апетитен балсам с по 1 супена лъжица пикантна горчица, вода, мед и сол. Сместа съхранявайте в хладилник и мажете болното място, като увивате с найлон и вълна върху него.

Тези и други вековни бабини рецепти никога не излизат от мода. Коя е по вашия вкус, преценете сами. Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
magazin
kozmetika
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Правилната обмяна на веществата означава добър метаболизъм. Ако имаме такъв, организмът ни ще изхвър..

2020-10-05 11:30:04

В напрегнатото и забързано ежедневие става все по-трудно да се отпуснеш, да изключиш мислите си и да..

2021-04-28 10:32:22

Мухи в очите: Защо се появяват и какво да правя?Тези естествени лекарства могат да ви помогнат да се..

2020-12-18 16:37:16

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Последното откритие на съвременната фитотерапия е продуктът Голфикс за разграждането на жлъчни камън..

2019-05-22 14:07:15

Хранителната добавка Гликофикс е резултат от множество клинични проучвания върху екстракти на растен..

2019-06-18 12:49:06

Има два начина да бъдеш незабравим в секса. Да се представиш страхотно и да побъркаш от удоволствие ..

2019-06-27 13:36:49

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56