✅ Безплатна доставка за поръчки над 50 лв ✅

ПРОБЛЕМИ И ЦЕЛИ

Ендокринна Система

Сортирай по:
Лимит:
Показване от 1 до 12 от общо 14 (2 страници)

Описание

Какво представлява ендокринната система и как да се погрижим за здравето ѝ? Тук сме събрали най-важната информация по темата.

Какви са функциите на ендокринната система

Тя е отговорна за производството на хормоните в организма. Част от нея са жлезите с вътрешна секреция: хипоталамус, епифиза, хипофиза, надбъбречни, щитовидната, задстомашната, половите жлези, панкреаса и др. Всички те произвеждат различни хормони, които се отделят в кръвта и имат ключово значение за функционирането на различните органи в тялото, за обмяната на веществата, за растежа и развитието, за размножаването и поведението.

Какви са най-честите болести на ендокринната система

За да бъде здрав човек, всички жлези в неговото тяло е важно да функционират правилно. Това означава да секретират точното количество хормони. Важно за правилната работа на системата е и доброто кръвообращение, с което те да се транспортират. От значение са и рецепторите, които отговарят на хормоналните сигнали.
При нарушаване на някоя от ендокринните функции може да се стигне до различни заболявания. Сред тях са хормонален дисбаланс (отделяне на по-малко или повече хормони), адренална недостатъчност (недостатъчно кортизол и алдостерон), болест на Кушинг (свръхпроизводство от хипофизната жлеза), проблеми с хормона на растежа. Болестите и нарушенията, свързани с тази система, не са рядкост и могат да бъдат забелязани, когато някоя от частите на тялото не работи добре.

Каква терапия е нужна при ендокринни нарушения

Ендокринната терапия е известна още като хормонална. Тя се налага при лечението на болести като диабет, след хирургично отстраняване на даден орган, при менопауза, при лечението на някои видове злокачествени тумори.
Когато желаем обаче да проведем профилактика и да нормализираме хормоналните нива по естествен път, можем да се възползваме от силата на природата. Редица добавки са създадени именно с цел балансиране на производството на хормони в тялото.

С какви хранителни добавки Biotica подпомага ендокринната ни система

  • за прием по време и след менопауза;
  • за женско здраве и хормонален баланс;
  • за нормални нива на кръвна захар при диабет;
  • за енергия, сила и концентрация;
  • за пречистване на кръвта и лимфата;
  • за мъжката полова система;
  • подкрепа при онкотерапия и др.
Всяка от формулите включва натурални масла и екстракти от билки с доказана ефективност. Нямат странични ефекти и могат да се приемат като хранителна добавка както профилактично, така и в допълнение към друга терапия. В онлайн магазина на Biotica ще откриете всички продукти на марката на атрактивни цени, а доставката е безплатна за поръчки над 30 лева. Възползвайте се от природната аптека с тинктурите и таблетките на Биотика!