Подарък при поръчки над 150 лв.

ТИРО ЕКС - При тиреоидит на хашимото

ТИРО ЕКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ТИРО ЕКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие благодарение на които:

 • Поддържа на електролитния транспорт;
 • Поддържа нормалното производство на TSH;
 • Поддържа нивата на трийодтиронин и тироксин;
 • Подпомага нервната, ендокринната и отделителната системи;
▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца
 

 

{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 •  
   

  Тиро Екс е изцяло на билкова основа и се приема без никакви странични ефекти

  Според медиците има научно основание за здравословния ефект на продукта, тъй като много от проблемите в организма са в следствие на нарушения баланс на хормоните на щитовидната жлеза. Включените екстракти в Тиро Екс съдържат разнообразен набор от биологично активни вещества /флаваноиди, фенолни киселини, полизахариди, алкалоиди, етерични масла, сесквитерпени, дъбилни вещества, катехини, витамини, микроелементи и мого други/, които допринасят за балансиране функциите на щитовидната жлеза. Подпомагат сърдечната дейност и нервната система. Помагайки за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, Тиро Екс е подходящ и за целия организъм. 
   

  ТИРО ЕКС ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА:

  ТИРО ЕКС има следните полезни свойства при пациенти с тироид на Хашимото:
  • Поддържане нормалното производство на TSH
  • Поддържане нивата на трийодтиронин и тироксин
  • Хипоталамусът, щитовидната жлеза и хипофизната жлеза контролират отделянето и секрецията на хормони като тироксин и трийодтиронин. Те създават обратна връзка, където спират производството на TSH, когато тези тиреоидни хормони са високи. По този начин те поддържат здравословен баланс на хормоните в тялото. Ако щитовидната жлеза се повреди, хипофизната жлеза няма да има друг избор освен да увеличи нивата на TSH. Дисбалансът на хормоните е това, което уврежда щитовидната жлеза. За да предотвратите това, можете да използвате ТИРО ЕКС, който естествено поддържа тироидните хормони тироксин и трийодтиронин.
  • Поддържа кръвното налягане - Един от симптомите на заболявания, като хипотиреоидизъм е високото кръвно налягане, като водещата причина е дисбалансът в тироидните хормони. Ниските нива на хормоните на щитовидната жлеза могат да причинят забавено сърдечно-събирателно действие. Това от своя страна влияе отрицателно на гъвкавостта на стените на кръвоносните съдове и на изпомпването на сърцето.
  • Поддържа имунната система - Тиреоидни усложнения като тиреоидит на Хашимото отслабват имунната система, като я карат да атакува собственото ви тяло. Ако не поддържате здрава имунна система, тялото ви ще продължи да атакува собствените си органи и жлези, включително щитовидната жлеза.
  • ТИРО ЕКС съдържа големи количества олеуропеин, който играе важна роля за намаляване на възпалението на тялото. Чрез консумацията на екстракт от маслинови листа, можете да намалите възпалението, причинено от усложненията на щитовидната жлеза.
  • Поддържа метаболизма - Когато нивата на хормоните на щитовидната жлеза са ниски, организмът трудно успява да ускори метаболизма си. Освен увеличаване на теглото, бавната скорост на метаболизма може да доведе до умора и мускулна слабост.
  • ТИРО ЕКС спомага за поддържане на баланса на хормоните на щитовидната жлеза, което влияе положително на метаболизма.
  • Безопасен за здравето и без странични ефекти
  Дозировка
  Дневна доза по 40 капки, разтворени в 50 мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 80 капки
  Съставки на база дневен прием
  Етанол 62-68 об. %
  Екстракт от Репей, корен /Arctium lappа/ 80mg
  Екстракт от Витекс, плод /Vitex agnus-castus/ 80mg
  Екстракт от Див ям, корен /Dioscorea villosa/ 80mg
  Екстракт от Ашваганда, корен /Withania somnifera/ 80mg
  Екстракт от Бял трън, семе /Silybum marianum/ 40mg
  Екстракт от Маслина, листа /Olea europaea/ 40mg
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
 • ЕКСТРАКТ ВИТЕКС

  Тази билка е популярна за здравето на жените, но също така е много полезна и за щитовидната жлеза. В тя подпомага  намалената функция на щитовидната жлеза, но също може и да помогне за справяне със симптомите на това състояние, като например намаляване на косопада и при тежък менструален цикъл. 
   

  ЕКСТРАКТ ДИВ ЯМ, КОРЕН

  Добре е познат и като средство за грижа за здравето на ендокринната система, както и средство, което поддържа нивото на хормоните в кръвта. Екстрактът от див ям се използва и за доброто развитие на костната система.
  Дивият ям съдържа диосгенин, който е растителен аналог на стероидните човешки хормони. Налитието му в организма стимулира производството на собствен прогестерон, спомага за понижаване нивото на холестерола и подобрява микроциркулацията на кръвта.
   

  ЕКСТРАКТ АШВАГАНДА

  Ако имате намалена функция на щитовидната, което ви причинява умора, тази билка може да помогне. В допълнение към регулирането на хормоните на щитовидната жлеза, тя също така дава лек тласък на енергия. Като бонус, тази билка съдържа това, което се нарича глицирретинова киселина, която може да блокира растежа на някои видове ракови клетки  на щитовидната жлеза.
   

  ЕКСТРАКТ РЕПЕЙ 

  Репеят може да бъде от полза за тези, които имат и двете:  слабо активна и хиперфункция на щитовидната жлеза. Репеят често се нарича тоник за  щитовидната жлеза, защотото неговото високо съдържание на микроелементи може да помогне за намаляване  на дефици в организма. 
   

  ЕКСТРАКТ БЯЛ ТРЪН, СЕМЕ

  Белият трън е мощно пречистващо средство. Той помага да се възстановят чернодробните клетки, докато се премахват токсините от тялото, които се обработват през черния дроб. Билката е ефективна при естественото изхвърляне на вредните вещества при прекомерна консумация на алкохол, при натравяне с пестициди в храните, тежки метали във водоизточниците, замърсяване във въздуха и отрови от химически заводи.
  *Черният дроб помага за отстраняването на вредните вещества от кръвта, подпомага производството на хормони, детоксикира организма, освобождава глюкозата от кръвта, за да осигури на тялото ни постоянна енергия, спомага разграждането на мазнините.
   

  ЕКСТРАКТ МАСЛИНА, ЛИСТА

  Установено е, че екстрактът от маслинови листа подобрява функцията на щитовидната жлеза, тъй като помага при превръщането на Т4 в неговата активна форма Т3 т.е повишава нивата на Т3. В OLIFE съдържанието полезни за здравето молекули е над 260, включително олеуропеин, хидрокситирозол, флавоноиди (рутин), полифеноли (апигенин, лутеолин) и те доказано инхибират про-възпалителни молекули като IL6 и TNF-алфа.
  Пациентите с тиреоидит на Хашимото често са на високи дози от тиреоиден хормонален заместител. Един от проблемите при тиреоидите на Хашимото е високото ниво на възпаление, което пречи на превръщането и действието на тироидните хормони. Автоимунният тиреоидит може да бъде предотвратен чрез блокада на IL6. Екстрактът от маслинови листа може да помогне за намаляване на тези блокиращи молекули тироиди.
   

  Етанол 62-68 об. %

  • По 40 капки 2 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Мария Лашева
  2023-07-26 19:05:36
  Моля за информация. За колко дни стига една опаковка на ТИРО ЕКС? Отговор Biotica.BG: 25-30 дни.
  Боряна Дончева
  2023-01-03 23:17:07
  Колко мл. са 80 капки, т.е. 100мл за колко дни стигат ?
  Biotica.BG
  2022-12-10 10:22:20
  Препоръчваме поне 7 - 10 дни почивка.
  Тодорка Димитрова
  2022-11-25 08:17:36
  След 3 месец трябва ли да се прави почивка или не е задължително?
  biotica.bg
  2020-12-10 13:34:09
  Здравейте Марина Иванова, медикаменти с лекарско предписание се намаляват или спират само след консултация с лекуващ лекар. Тиро Екс може да го използвате като съпътстваща терапия към назначеното лечение.
  Марина Иванова
  2020-12-09 23:20:20
  Трябва ли да спраптиема на Л-Тироксин ако започна да пия този продукт? Помага ли за косопада и сухата кожа?
  Милена Русева
  2020-07-17 11:07:47
  С Хашимото съм.Приемам Елтероксин.Въпросът ми е-трябва ли да спра лекарството при вземане на Тиро Екс.
  monika kutseva
  2020-01-16 16:00:22
  Продуктът Тиро Екс можем ли да си го поръчаме от Италия Ористано и как да го платим
  Таня Стефанова
  2019-09-16 15:35:51
  Имам хашимото, само хората които са засегнати от това заболяване не знаят какво е - винаги си в депресия, внезапно получаваш сърцебиене, напълняваш и не можеш да се пребориш с това. Открих продукта Тиро екс, след 3 месеца прием хормоналните маркери ми се нормализираха и се чувствам много по -добре.
  Петра
  2019-09-09 15:45:38
  Имам проблем с щитовидната жлеза, започнах по трудно да преглъщам, нервните изблици зачестиха, тогава видях продукта Тиро екс и след втория месец нещата започнаха да се нормализират. Вече съм много по- спокойна.

Сходни продукти