Подарък при поръчки над 150 лв.

Пречистване на лимфната система, как става?

2023-02-27
43885
0
1-3 мин.
Пречистване на лимфната система, как става?

Победете вируси и бактерии, които ви тровят с няколко прости стъпки

Системното чувство на преумора, странно изпотяване, немощ, чувство на тежест, остри инфекции на носоглътката, странни алергични реакции и намаляващи сили на имунната система. Причините се коренят на едно място - в проблеми с функционирането на нашата лимфна система. Тя е прекият отговорник за неутрализацията на всички опасни патогени, които атакуват един организъм. Това я прави най-ценният атрибут на нашата имунна система и налага да се грижим за нейното здраве.

В нейния състав влизат съдовете (лимфни), които разнасят специалната течност (лимфа) с бели кръвни телца до органите в нашето тяло. Белите кръвни телца се произвеждат в лимфните възли като отговор на всички токсични елементи, които нахлуват в нашето тяло. Сливиците също спадат към тази лимфна система, като тяхната задача е да неутрализират вредните бактерии, които поглъщаме при консумация на храни, напитки и лекарства. По същество те са жлези. Всички имаме и носна сливица (намира се в задната част на кухината) с конкретната задача да защитава входа към белите дробове и хранопровода от атаки на патогени. Тимусът и далакът на свой ред правят “филтър” на кръвта и според откритото произвеждат нужното количество бели кръвни телца, с които тялото реагира на опасността. Всички компоненти имат пряка връзка с кръвопреносната система. Здравето на двете е във взаимна зависимост. 

Свободното и нормално оттичане на лимфната течност е от първостепенно значение за нашето здраве. В противен случай съдовете пропускат в посока органи и тъкани. Получава се подуване, най-често при лимфните възли на врата. Нерядко обаче това се случва в областта на гениталии и подмишници, където също има такива жлези. Тези отоци сигнализират за силен възпалителен процес (инфекция), която налага свръхпроизводство на бели кръвни телца (лимфоцити) за битка с голямо количество нашественици. При продължителен оток на лимфни възли, се препоръчва и изследване за развитие на ракови клетки в тялото. Те са най-голямото предизвикателство пред организма. 

Освен че е собствен дренаж на тялото, нашата лимфна система е и главният отговорник за баланса на телесните ни течности. Ако е компрометирана, започваме да задържаме вода и да образуваме своеобразни отоци. 

Бъде ли твърде замърсена и трудно подвижна, тази сложна лимфна система не може да изпълни функциите си и да “изхвърли боклука” от тялото ни. В резултат имунитетът се срива и сме изложени на всякакви опасности. Превенцията на нейното здраве и нормално функциониране е задача номер 1, макар често да е пренебрегвана.

СИМПТОМИ НА ЗАМЪРСЕНА ЛИМФНА СИСТЕМА

Често не можем да разберем какво причинява системният дискомфорт в тялото ни, лишавайки ни от сили и тонус да изпълняваме простите наглед ежедневни задачи. Отговорът много често се крие в необходимостта от детоксикация на каналите за пренос и изхвърляне на отпадъците. 

Ето как организмът сигнализира за проблема:

 • хронична умора
 • лошо качество на съня
 • персистиращи ставни болки
 • задържане на течности
 • болезнено подуване на корема
 • сърбежи, извънредно суха кожа
 • кожни и дихателни алергии
 • обложен език
 • студени крайници
 • обострен синузит
 • мъчителна мигрена
 • влошено храносмилане, независимо от режима на хранене
 • странно изпотяване - предимно нощем, по челото
 • подувания на лимфни възли
 • дехидратация
 • рецидивиращи вирусни и бактериални инфекции;

Дори да не сте жертва на един или група от изброените симптоми, периодичното прочистване на лимфната система е задължително. ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ЛИМФНАТА СИСТЕМА

▶ Пречистването става по няколко начина - с промени в начина на живот, хранителните навици и помощ от природата.

▶ Повече движение - ефективният лимфен детокс през повишена физическа активност. Тя раздвижва телесните течности, помага за оттичането и отмиването на патогените от нашето тяло. При възпаление или профилактика на лимфната система особено се препоръчва скачането на батут или просто енергичните подскоци на място. Разходките в планината са също чудесна идея. 

▶ Отказ от цигари и алкохол - поне временно преустановете вредните навици, за да дадете шанс за пречистване на тялото.

▶ Вода - поглъщайте повече от стандартното си количество дневно

▶ СПА - сауната и специализираните масажи са чудесен способ за детоксикация на задръстената лимфна система. Контрастните душове също се препоръчват.

▶ Балансирано хранене - зеленолистните зеленчуци са приятели на чистата лимфа. Същото се отнася за плодове с по-ниско количество захар в състава, както и за пресните ядки. Изобщо, целете се в храни с много фибри. Ограничете преработените изделия и забравете временно за тлъстите, пържени и силно подсладени изделия. Ползвайте естествени подправки (ехинацея, астрагал, магданоз), без сол и захар. Храните на база на соя също изхвърлете от менюто.

В каузата за чиста лимфна система ни помагат и щедри билки. Шест мощни екстракта от тях са събрани от Биотика в ЛИМФАФИКС. Продуктът гарантира ефективна детоксикация при прием в рамките на 3 месеца. 

Още натурални продукти за здрава лимфа система са налични на достъпни цени в онлайн магазина Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
bilkovi tinkturi
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

При разрушаване на баланса на своите функции имунната система на човека включва съответните защитни ..

2019-11-05 14:49:51

Масло от “дървото на живота” днес лекува всички дихателни инфекции и рани в цял свят Не други, а ..

2023-10-25 09:55:32

Бъбреците са една от „пречиствателните станции” на тялото. Нарушените им функции могат да доведат до..

2020-01-30 22:08:14

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Последното откритие на съвременната фитотерапия е продуктът Голфикс за разграждането на жлъчни камън..

2019-05-22 14:07:15

Хранителната добавка Гликофикс е резултат от множество клинични проучвания върху екстракти на растен..

2019-06-18 12:49:06

Има два начина да бъдеш незабравим в секса. Да се представиш страхотно и да побъркаш от удоволствие ..

2019-06-27 13:36:49

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56