▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Пречистване на лимфната система, как става?

2023-02-27
45271
0
1-3 мин.
Пречистване на лимфната система, как става?

Победете вируси и бактерии, които ви тровят с няколко прости стъпки

Системното чувство на преумора, странно изпотяване, немощ, чувство на тежест, остри инфекции на носоглътката, странни алергични реакции и намаляващи сили на имунната система. Причините се коренят на едно място - в проблеми с функционирането на нашата лимфна система. Тя е прекият отговорник за неутрализацията на всички опасни патогени, които атакуват един организъм. Това я прави най-ценният атрибут на нашата имунна система и налага да се грижим за нейното здраве.

В нейния състав влизат съдовете (лимфни), които разнасят специалната течност (лимфа) с бели кръвни телца до органите в нашето тяло. Белите кръвни телца се произвеждат в лимфните възли като отговор на всички токсични елементи, които нахлуват в нашето тяло. Сливиците също спадат към тази лимфна система, като тяхната задача е да неутрализират вредните бактерии, които поглъщаме при консумация на храни, напитки и лекарства. По същество те са жлези. Всички имаме и носна сливица (намира се в задната част на кухината) с конкретната задача да защитава входа към белите дробове и хранопровода от атаки на патогени. Тимусът и далакът на свой ред правят “филтър” на кръвта и според откритото произвеждат нужното количество бели кръвни телца, с които тялото реагира на опасността. Всички компоненти имат пряка връзка с кръвопреносната система. Здравето на двете е във взаимна зависимост. 

Свободното и нормално оттичане на лимфната течност е от първостепенно значение за нашето здраве. В противен случай съдовете пропускат в посока органи и тъкани. Получава се подуване, най-често при лимфните възли на врата. Нерядко обаче това се случва в областта на гениталии и подмишници, където също има такива жлези. Тези отоци сигнализират за силен възпалителен процес (инфекция), която налага свръхпроизводство на бели кръвни телца (лимфоцити) за битка с голямо количество нашественици. При продължителен оток на лимфни възли, се препоръчва и изследване за развитие на ракови клетки в тялото. Те са най-голямото предизвикателство пред организма. 

Освен че е собствен дренаж на тялото, нашата лимфна система е и главният отговорник за баланса на телесните ни течности. Ако е компрометирана, започваме да задържаме вода и да образуваме своеобразни отоци. 

Бъде ли твърде замърсена и трудно подвижна, тази сложна лимфна система не може да изпълни функциите си и да “изхвърли боклука” от тялото ни. В резултат имунитетът се срива и сме изложени на всякакви опасности. Превенцията на нейното здраве и нормално функциониране е задача номер 1, макар често да е пренебрегвана.

СИМПТОМИ НА ЗАМЪРСЕНА ЛИМФНА СИСТЕМА

Често не можем да разберем какво причинява системният дискомфорт в тялото ни, лишавайки ни от сили и тонус да изпълняваме простите наглед ежедневни задачи. Отговорът много често се крие в необходимостта от детоксикация на каналите за пренос и изхвърляне на отпадъците. 

Ето как организмът сигнализира за проблема:

 • хронична умора
 • лошо качество на съня
 • персистиращи ставни болки
 • задържане на течности
 • болезнено подуване на корема
 • сърбежи, извънредно суха кожа
 • кожни и дихателни алергии
 • обложен език
 • студени крайници
 • обострен синузит
 • мъчителна мигрена
 • влошено храносмилане, независимо от режима на хранене
 • странно изпотяване - предимно нощем, по челото
 • подувания на лимфни възли
 • дехидратация
 • рецидивиращи вирусни и бактериални инфекции;

Дори да не сте жертва на един или група от изброените симптоми, периодичното прочистване на лимфната система е задължително. ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ЛИМФНАТА СИСТЕМА

▶ Пречистването става по няколко начина - с промени в начина на живот, хранителните навици и помощ от природата.

▶ Повече движение - ефективният лимфен детокс през повишена физическа активност. Тя раздвижва телесните течности, помага за оттичането и отмиването на патогените от нашето тяло. При възпаление или профилактика на лимфната система особено се препоръчва скачането на батут или просто енергичните подскоци на място. Разходките в планината са също чудесна идея. 

▶ Отказ от цигари и алкохол - поне временно преустановете вредните навици, за да дадете шанс за пречистване на тялото.

▶ Вода - поглъщайте повече от стандартното си количество дневно

▶ СПА - сауната и специализираните масажи са чудесен способ за детоксикация на задръстената лимфна система. Контрастните душове също се препоръчват.

▶ Балансирано хранене - зеленолистните зеленчуци са приятели на чистата лимфа. Същото се отнася за плодове с по-ниско количество захар в състава, както и за пресните ядки. Изобщо, целете се в храни с много фибри. Ограничете преработените изделия и забравете временно за тлъстите, пържени и силно подсладени изделия. Ползвайте естествени подправки (ехинацея, астрагал, магданоз), без сол и захар. Храните на база на соя също изхвърлете от менюто.

В каузата за чиста лимфна система ни помагат и щедри билки. Шест мощни екстракта от тях са събрани от Биотика в ЛИМФАФИКС. Продуктът гарантира ефективна детоксикация при прием в рамките на 3 месеца. 

Още натурални продукти за здрава лимфа система са налични на достъпни цени в онлайн магазина Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
kozmetika
special
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Д-р Радослав Начев е специалист по пневмология и фтизиатрия и медицина на съня. Той е един от шестим..

2019-12-03 10:12:16

Пикантният път към свободното движение без болка Хроничните болки в костите и ставите отдавна н..

2023-05-08 14:03:47

Автоимунният тиреоидит  представлява  възпаление на щитовидната жлеза . При него имунната ..

2019-12-22 21:43:56

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56