Бял трън – много повече от билка за черния дроб

2019-10-29
1044
0
1-3 мин.
Бял трън – много повече от билка за черния дроб

Билката бял трън (Silybum marianum) е известна като едно от най-мощните природни средства за детоксикация и подпомагане дейността на черния дроб.


Хепатопротективният ефект се дължи на високото съдържание на мощния антиоксидант силимарин. Редица клинични проучвания са доказали, че силимаринът стимулира естествената регенерация на черния дроб, подпомагайки синтезата на структурни белтъци в чернодробните клетки (хепатоцити). Силимаринът обаче далеч не е единствената важна биоактивна съставка на белия трън и билката може да се използва в още няколко важни направления, освен като хепатопротектор.

Най-голям медицински интерес будят твърдите, овални плодове на белия трън, където са концентрирани най-голяма част от полезните вещества. Те определят лечебния ефект на билката по отношение на няколко здравословни проблема.

Овладяване на диабет тип 2

Хора, диагностицирани с диабет тип 2, може да се повлияят много добре от редовната консумация на билкови продукти, съдържащи екстракт от бял трън. Клинични проучвания сочат, че шестмесечен прием на такива продукти помага за постигане на траен контрол върху кръвната захар и за овладяване на инсулиновата резистентност – основната проява на диабета тип 2. Мощните антиоксидантни свойства на силимарина се свързват и с успешна превенция на някои от усложненията на диабета, например диабетната нефропатия или периферната невропатия.

Стимулиране на имунната система

Високият оксидативен стрес вследствие на прекомерното образуване на свободни радикали се асоциира със значително отслабване на имунната система. Тя не успява да неутрализира своевременно дори по-безобидни болестотворни агенти и в резултат е налице често боледуване или имунен срив. Антиоксидантните свойства на белия трън оказват много мощен протективен ефект, неутрализирайки голяма част от свободните радикали в организма. В допълнение екстрактът от бял трън стимулира производството на бели кръвни клетки – основните компоненти на имунната система.

Подпомагане на храносмилането

Установено е, че белият трън има жлъчкогонен ефект за усилване секрецията на жлъчен сок и подобряване метаболизма на мазнините. Освен това билката стимулира производството и на други типове храносмилателни ензими и действа много добре на лигавицата на храносмилателния тракт за подобряване на храносмилането и превенция на възпалителните процеси по нея.

Помощ при натравяне с гъби

Белият трън е известен като едно от малкото природни средства, действащи като противоотрова при отравяне с отровните гъби от род Amanita (мухоморки). Клиничната практика сочи, че дори смъртоносни дози от токсините, съдържащи се в тези гъби, може да бъдат неутралзирани в рамките на броени минути с помощта на белия трън. Приет в рамките на 24 часа след консумация на такива гъби, екстрактът от бял трън може значително да редуцира риска от животозастрашаващи увреждания на черния дроб.

ЕКСТРАКТ БЯЛ ТРЪН

Използва се за:

  • Чернодробна детоксикация.
  • Помага на чернодробните клетки да елиминират натрупаните токсини и подобрява функционирането на черния дроб след прием на медикаменти и храни, които го увреждат.
  • Профилактика и третиране на алкохолна интоксикация.
  • Активизира дейността на чернодробните ензими при злоупотреба с алкохол и др. токсични вещества. Значително намалява последствията, настъпили в резултат от дълго продължила във времето злоупотреба с алкохол.
  • Успокояване на кожата и възвръщане на равния й тен.
  • Според народната медицина много често влошеното здраве на кожата е пряк резултат от нарушения в дейността на черния дроб, който губи способността си да филтрира токсините. Белият трън има омекотяващ, овлажняващ и успокояващ кожата ефект. Редовният прием на екстракта, води до намаляване на възпалението, сухотата и зачервяването.

КАКВО Е ХЕПА КЛИЙНЪР?

ХЕПА КЛИЙНЪР е балансиран микс от изцяло натурални съставки – екстракти от бял трън, корен от глухарче, артишок, шизандра. Комбинираното действие на тези дарове от природата съдейства за отделянето на токсичните вещества от организма и пречиства черния дрoб и жлъчката на клетъчно ниво. Изцяло натурална хранителна добавка с профилактично въздействие върху човешкия организъм. Билките в състава на тази хранителна добавка съдействат за поддържането на здравето на черния дроб по естествен начин, като подпомага пречистването от вредните въздействия. Черният дроб играе много важна роля за здравето на организма, като филтрира, разгражда и обезврежда токсините и отпадните вещества, попаднали в кръвта. Има детоксикиращо действие и подпомага лимфната система. Действа на клетъчно ниво и помага за поддържането на здравословна вътрешна телесна среда.


ТУК МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ХЕПА КЛИЙНЪР И ДА НАПРАВИТЕ ПОРЪЧКА

https://biotica.bg/hepa-cleaner-prechistvane-na-cherniya-drob-i-detoks-za-tyaloto

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
kozmetika
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вижте менюто, с което ще се спасите от цироза, карцином и сърдечни заболяванияОбикновено се сещаме з..

2023-05-04 13:54:07

Махнете отровите сега за силен имунитет през есента и зимата От десетилетия е добре известно, че ..

2023-09-01 11:44:53

Лидерът на Северен Виетнам открил биологично оръжие, с което направил войниците си имунизирани срещу..

2019-12-03 14:59:32

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56