Лечение с прополис: Съветите на професор Неумивакин

2020-04-15
4023
0
1-3 мин.
Лечение с прополис: Съветите на професор Неумивакин

Лечение с прополис: Съветите на професор Неумивакин

Прополисът като антиоксидант не само увеличава продължителността на живота, но и инхибира патологичните процеси, които допринасят за стареенето на органи и тъкани на тялото.
Редовната употреба на прополис и продукти, приготвени на основата на прополис, със сигурност ще допринесе за увеличаване на защитните сили и подмладяване на организма, тоест за увеличаване на активния творчески живот. Всичко това е подробно обяснено в книгата “Прополис – митове и факти” на известният руски професор Иван Павлович Неумивакин.
В нея професорът обширно обяснява как подобно на други биологично активни пчелни продукти, прополисът може не само да лекува, но и да поддържа организма в здравословно състояние. И всичко това се дължи на уникалните му биологични свойства, които са много разнообразни и поради активното действие на всички съставни вещества.

Лечение с прополис: лечебни свойства и приложение

Благодарение на сложния си химичен състав, прополисът има толкова широк спектър от ценни биологични свойства, по-специално толкова важни, като стимулирането на имунобиологичните процеси (прополисът повишава съдържанието на имуноглобулини А и Е, повишава фагоцитната активност на левкоцитите). Прополисът убива различни коки, патогени на туберкулозата, има пагубно влияние върху патогени на салмонелоза, коремен тиф, както и протозои.
През последните две десетилетия на 20 век интересът към “пчелното лепило” като терапевтично средство се увеличи значително. И това се дължи на първо място на факта, че съвременните изследователи са установили доста универсален ефект на прополиса:
 • бактериостатичен (забавя растежа на редица бактерии);
 • бактерициден (убива някои бактерии);
 • фунгициден (вреден за 11 вида повърхностни гъбички и патогени на кожата на краката);
 • анестетик (анестезира 5.2 пъти по-силно от 2% новокаин);
Прополисът е противовъзпалително, насърчаващо епителизирането на раните, повлияващо положително специфичните и неспецифични защитни сили на организма средство.
В същото време, професор Неумивакин ни напомня да не забравяме, че прополисът е вещество, създадено от природата. При цялото богатство на свойства, които са интересни за медицината, той не оказва такова разрушително въздействие върху организма като синтетичните лекарства.
 • Изследователите са открили, че прополисът има антикариени, противотуморни (прополисът потиска растежа на раковите клетки чрез намаляване на съдовия спазъм, противовъзпалителни и бактерицидни ефекти), антирадиационни, геронтологични свойства.
 • Прополисът има антисептично, тоест антимикробно и антивирусно действие
 • В допълнение, той притежава удължаващо действие и неутрализира някои бактериални отрови.
 • В редица изследвания се отбелязват и антиалергичните свойства на прополисовите препарати.
 • Микроелементите желязо, мед, манган, кобалт и др., които са част от прополиса, са полезни за хематопоезата.
Установено е, че прополисът стимулира трофичните функции, както и функционирането на цялата имунна система, благодарение на допълнителното производство, в частност на правилдин, което засилва фагоцитозата. В допълнение – и това е много важно, прополисът поддържа специфичен имунитет, повишавайки нивото на гама глобулини.
Прополисът също така участва в регулацията на ендокринната система, по-специално е установен ефектът му върху надбъбречната кора и хипофизата, което допринася за освобождаването на собствените й хормони.
При заболявания на ендокринната система професор Неумивакин препоръчва да се ползва спиртен извлек на прополис. Може да се закупи от всяка аптека или от местен производител на мед.
Без да оказва негативен ефект върху тялото, прополисът помага за неговото очистване.
Той съдейства за инактивиране на отровите и извеждането им от тялото.
По принцип прополисът и неговите препарати (алкохолни и водни екстракти, мед с прополис, таблетки, мехлеми, свещички и др.)
Имат следния терапевтичен ефект:
 • спират кървенето;
 • омекотяват;
 • облекчават сърбежа;
 • дезодорират;
 • облекчават;
 • действат анти-токсично;
 • тонизират.
Освен това прополисът понижава кръвното налягане, стимулира метаболизма, регенерацията на тъканите (възстановяването), хематопоезата, понижава коагулативността на кръвта и способността й да образува тромби, подобрява храносмилателната функция, повишава издръжливостта и работоспособността на организма, подобрява състоянието на ендокринните жлези.
В миналото прополисът е бил широко използван от народната медицина
Лечителите са го използвали за производството на лечебни мазила за рани, тъй като той действа като омекотяващо и заздравяващо средство за рани.
В момента народната медицина лекува всички кожни заболявания, незарастващи рани, причинени от възпаления, кожни язви и язви на стомаха и дванадесетопръстника, неврити, белодробна туберкулоза и други заболявания.

БИОАКТАЛ - ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ НА МАКС

Произведен по уникална технология с поетапно усвояване на активните компоненти, предлага незаменими за организма вещества, които действат по-бързо и осезаемо от познатите до сега, възстановявайки всички процеси в тялото и връщайки здравето по естествен и здравословен начин.
Живеем в 21 век. Време, когато замърсяването на въздуха, водата и храната не са нещо необичайно, а по-скоро ежедневие. Всекидневно се сблъскваме с мръсотията, газовите изпарения и отровния въздух. 
Доклад на Световната здравна организация (СЗО), публикуван на 15 март 2016 г, алармира за опасностите, които околната среда крие за здравето на хората.
14% от случаите на рак на белия дроб например се дължат на замърсяването на външния въздух
17% от тях – на замърсяването на въздуха на закрито
СЗО изчислява, че до 2030 г. броят на хората в риск ще се увеличи заради климатичните промени. Наскоро проведено проучване на глобалния проблем със заболяванията показа, че то е сред десетте главни рискови фактори за здравето на човечеството в световен мащаб. Статистиката сочи, че над 7 милиона души са починали в следствие на замърсявания на околната среда. В Европейския съюз жертви на преждевременна смърт са над 400 000. Всеки един от нас в различна степен, е усещал негативното влияние на замърсената околна среда. Много от симптомите зaвиcят oт пpичинaтa зa зaбoлявaнeтo.
Ocнoвнитe ca:
 • глaвoбoлиe;
 • кaшлицa;
 • yмopa;
 • гaдeнe;
B някoи cлyчaи пpизнaцитe нa бoлecттa нe ce пpoявявaт дълги гoдини, дoкaтo зaбoлявaнeтo нe пpoгpecиpa. Най-напред биват поразени дихателната, сърдечно-съдовата и нервната система.

БИОАКТАЛ е създаден по рецептата на изключителната лечителка. Ние сме събрали вместо Вас билките и сме подготвили тинктура от екстрактите на трите растения, препоръчвани от Елена Зайцева като извор на здраве и дълголетие. Само след кратък период на прием на БИОАКТАЛ организмът се зарежда с нови жизнени сили, прочиства се и се подобрява външният вид.

ДЕЙСТВИE:

 • Поддържане на всички органи и системи в тялото в нужното здравословно състояние;
 • Предотвратяване появата на тежки заболявания;
 • Укрепването на имунната система;
 • Възстановяване на организма при прекарани вирусни заболявания;
 • Естественото прочистване на тялото от токсини;
 • Подобряване апетита;
 • Подпомагат организма да се зареди с нови жизнени сили, да се прочисти и подобри външният вид;
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
kozmetika
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти


Notice: Trying to get property 'keyword' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 218

Notice: Trying to get property 'rating' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 253

Notice: Trying to get property 'special' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 271

Notice: Trying to get property 'price' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 286
0.00 лв

ПОДОБНИ СТАТИИ

Лидерът на Северен Виетнам открил биологично оръжие, с което направил войниците си имунизирани срещу..

2019-12-03 14:59:32

Реагирайте навреме, за да избегнете хепатит, цироза или рак Нашият черен дроб пада жертва на всич..

2024-03-15 10:15:56

Вижте менюто, с което ще се спасите от цироза, карцином и сърдечни заболяванияОбикновено се сещаме з..

2023-05-04 13:54:07

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Вижте защо дефицитът му е опасен за здравето  Много неразположения и здравословни проблеми м..

2024-04-25 16:37:00

Спасете организма и имунитета си с еликсири от природата Хормоналният дисбаланс и автоимунните за..

2024-04-25 16:31:00

Осъзнайте опасността и вземете бързи мерки сега Статистиката е меко казано шокираща. В България д..

2024-04-25 16:00:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56