Син излекува майка си от рак и иска да сподели рецептата, за да помогне и на други хора

2020-01-31
7371
0
1-3 мин.
Син излекува майка си от рак и иска да сподели рецептата, за да помогне и на други хора

В днешните времена, в които всеки ден умират  хиляди хора от най-коварната болест-рака, решихме да споделим историята на Милен Антонов, който разказва как само за месец е излекувал майка си от онкологично заболяване. То е било установено от 4 – членна комисия.

 

Замислих се дали трудно взех решението, но си спомних, че го направих спонтанно и напълно уверено.


Зададох ясен и точен въпрос на най-близкия си човек, по най-сериозния начин:  „-Необходимо е да направиш избор между мен и химиотерапията”.


Тя избра мен. Трудно решение за човек хранещ се и мислещ както се хранят, и мислят 99% от населението (обикновен човек от матрицата). През годините съм намеквал, подсказвал и говорил на различни теми по различни начини, и с различни подходи, но навика и начина на мислене обусловен от родители, общество, традиция, медия, национализъм, религия и среда ми пречеха да бъда чут и разбран.

 

До момента, в който трябваше да се избира между живота и смъртта. Тогава се запитах – нужно ли е всеки да стигне до ръба, за да направи промяна в живота си, да премахне радиоактивния ум и киселинната среда на тялото!? Тя ми сподели, че решението не е било лесно, защото си е мислела, че ако ми се довери и нещо й се случи, аз не бих си го простил, и ще ми тежи на съвеста. Но аз бях сигурен, знаех какво e нужно да направи, знаех скритата простичка истина.

 

Години наред изследвах религиите (Християнство, Будизъм, Херметизъм, Индуизъм, Дзен и др.), занимавах се с бойни изкуства, йога, чи гун, в търсене на истината. Дълбоко в себе си знаех, че трябва да е нещо обикновенно и просто. В един момент осъзнах, че търся отговора вън от себе си. „Очаквах” разните практики да ме доведат до определено състояние, както и ставаше. Но прекрасното състояние се задържаше само за известно време, след което изчезваше – то бе непостоянно. До момента, в който срещнах Кришнамурти и Шибендо Лахири. Ясно и точно бе казано: „Осъзнавай всички чувства и емоции надигащи се в ума и в това осъзнаване те ще се разтопят”. 

 

Много просто послание – да не бъдем кукли на конци водени от обусловения ни ум. Изчезна страхът от бъдещето, тъгата по миналото, съденето и много други. Започнах да присъствам в живота! Сетивата започнаха да работят с пълния си капацитет.

 

Простичката истина, която се откри бе: „Спокоен ум => отпуснато тяло => спокойно протичане на енергията, кръвта и лимфата в целия организъм => висока имунна система”. Тялото е съвършена система. Имунната система е тази, която може да се справи с абсолютно всички болести без изключение (забравен факт). Благодарение на съвършенството си и на имунната си система, тялото може да излекува, изчисти и възстанови всичко нарушено (дори има случай при деца да се възстанови ампутиран крайник).

 

За да се постигне пълно изцеление е необходима коренна и постоянна промяна в начина на живот: мисли, чувства, емоции, навици, убеждения, хранене и др. (понеже начина на живот до момента е довел нещата до това състояние). Хилядолетия наред хората са убеждавни, че са слаби, зависими, безпомощни и, че е нормално да се боледува. Отнета им е силата, или по точно казано доброволно са я предали (всичко е въпрос на избор).

 

Друго необходимо условие е хората да поемат лична отговорност за себе си, за изборите които правят, за чувствата и емоциите. Да поемеш отговорност значи да не чакаш на хапчето, антибиотика, доктора, гледача, баяча и магьосника да свърши работата вместо теб, защото изпитанието ще те сполети отново, няколко дена или месеца след това. Дълбока вътрешна свобода, сила и промяна е нужна, и ще дойде ден в който думата „болест” ще стане чужда. Десетки методи, техники и билки излязоха за лечение на нелечими болести, но те отново карат хората да гледат вън от себе си, да чакат без да променят нищо. Чакат да бъдат излекувани вместо да се стремят да бъдат здрави! Когато вътрешната революция настъпи, ще се промени и външния свят!

Знаейки всичко това започнах:

 

Обясних й, че няма да поема нейния товар (за да не я направя слаба и зависима), аз не съм лечителят, нито пък има и е нужно някакво лечение. Необходимо е само да започне промяната и всичко ще се нареди. Болестта е маркер, който казва „Време е за промяна”. Беше ясно и на двамата, че начинът й на живот до този момент я е довел до това състояние (спряхме да обвиняваме микроорганизмите във въздуха, почвата и водата). Начина на мислене и реакция към околния свят, начина на хранене, отношението и връзката с природата и животните бе нарушен или липсваше, както липсва при 99% от населението по света. Дори и голяма част от тези хора, които имат прекрасната възможност да живеят на село, седят по цял ден пред телевизора с любимите си сериали и ходят до магазина за продукти.

 

Започнахме да работим върху спокойствието. Търсехме заедно стресовите фактори в живота й, които караха тялото да се стяга и затрудняваха свободното движение на енергията. Навлизахме дълбоко в ума и заедно търсихме защо реагира емоционално на определени неща. Разбра, че избора й да има отношение към определена дума, ситуация и човек е изцяло неин. Тя пое отговорност и започна да избира да не реагира емоционално на каквото и да е.

 

Силно обусловеният й ум от родители, общество, работа, традиции и други, лека-полека започна да се отпуска. Навиците започнаха да се стопяват.

„Чашата бе почти изпразнена”(все пак е на 58г. и трудно би могла да се изпразни цялата)! Вечер преди заспиване отпускаше мислено тялото част по част, орган по орган от пръстите на краката до върха на главата. Спеше непробудно, за разлика от преди!

 

Паралелно с това се ориентирахме към храната, която беше основно алкална. Хранеше се предимно с плодове и зеленчуци в суров вид (тези с люспи и ципи се белеха) пасирани/блендирани с вода. По обяд си правеше варени (неутрална храна) за разнообразие. Идеята беше стомахът да отделя малко енергия за обработката на храната и да усвоява почти всичко. Нужна ни беше енергия, и колкото повече – толкова по-добре. 

 

Купих лакмусови лентички (правоъгълни картонени лентички с жълто и оранжево квадратче в единия край), за да следим PH-то на тялото.

На втората седмица тя имаше PH – 8.0, което аз няма как да постигна в София, при този въздух и облъчване. Тези показатели бяха красноречиви и аз знаех, че имунната система е започнала да си върши необходимата работа. Един от дните тя изгуби баланс и реагира емоционално на майка си, с което показателните на РН на следващия ден паднаха на 6.0, и това сериозно я убеди, че умът влияе на тялото!!! Лентичките се оказаха велик учител.

 

Тук не бих дал рецепта на хората какви точно плодове и зеленчуци да ползват и по колко. Бих ги посъветвал да усещат тялото си и да консумират такива каквито тялото/същноста желае (интуитивно да се избират продуктите). Нека не се преяжда. Докато се храните, се „хранете”, усещайте храната, насладете й се, станете част от храненето, благодарете й (това е вашата молитва).

 

Понеже знам, че само с правилно дишане може да се постигнат невиждани резултати, започнахме да се учим как да го правим правилно (започнах да й го припомням), понеже при нея то беше плитко, накъсано и само от гърдите. Дишането е необходимо да е бавно и дълбоко с леко задържане след вдишване и без задържане след издишване, като участват и корема, и гърдите, без усилие. И при вдишване, и при издишване първо се пълни/издува корема и след това гърдите. И тук отново е необходимо всеки сам за себе си да усети ритъма, с който да го прави. Вярвам в това, че не можеш да сложиш в калъп 8 милярда биологични единици (хора), хранещи се, мислещи и чувстващи по различен начин, и да им наложиш един и същи метод/ритъм.

Ускорихме процеса на оздравяване с разни методи на изчистване на тялото. 

 

Сутрин на гладно пиеше топла вода(веднага след като заври се слагат 2-3 ледчета, като ведната след разтопяване се изпива). Един изключителен лечител билкар, предписа да се пие хума (препоръча да вземем на thalloderma) и хуск сутрин на гладно. Вечер с дървена лъжица се взима от хумата (супена лъжица) и се поставя във вода, след което сутрин се разбърква и се пие. Хуск-а се ползва сутрин (след хумата) и вечер преди храна по една лъжица. Простичко, не скъпо и вършещо прекрасна работа.

След като тялото се стабилизира и е изчистило почти всичко ненужно, може да започне да се приемат накиснати пасирани/блендирани ядки и семена. За тях е нужно малко повече енергия за обработка и затова не се ползват от самото начало.

 

В началото с описания режим на хранене беше постоянно гладна, умчето търсеше стандартното усещане за тежест в стомаха от тежка храна и преяждане, което в случая не му се даваше. Беше малко пухкавичка, но скоро след това стана фина и енергична.

Оздравяването беше във всички посоки, 30 годишната дълбока дращеща кашлица изчезна, здравият сън се завърна, изчезна обилното изпотяване, задуха и умората, дори спря да се обажда дископатията – вече 10-ти месец. Всичко това бяха красноречиви знаци за мен, че тялото и умът са в баланс. Изследванията които си направи не показаха наличие на каквото и да било онкологично заболяване.


В Сибир я наричат „Гъба на безсмъртието“ и „Дар от Боговете“. В Китай я възприемат като „Цар на растенията“ (макар че гъбата не е растение), а за японците, тя е „Диамантът на гората“.
Гъба Чага е била напълно непозната в Западния свят, докато руският автор и по-късно Нобелов лауреат, Александър Солженицин я включва в романа си The Cancer Ward, публикуван през 1968 година. В него се разказва за местен лекар, който забелязал, че бедните селяни никога не страдали от рак. Той отдал това на факта, че те не можели да си позволят скъпи чайове и лекарства и използвали настойка от Чага. Смята се, че този роман е биографичен, тъй като самият Солженицин е страдал от рак.

КАКВО Е ЧАГА (БРЕЗОВАТА ГЪБА ЧАГА)? 

Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. Необходими са около 20 години, за да узрее и да бъде готова за използване. Тя е богата на полизахариди и имуномодулираща бетулинова киселина. За да оцелее в суровия климат, където обикновено вирее, гъбата Чага концентрира определени натурални съставки и това я прави толкова силна. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят,  а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.
Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.
Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. 

 Онсовен компонент в ЧАГА ЕКС е екстракт от гъба Чага. Характерно за нея е:
  • Притежава противораково и имуномодулиращо действие;
  • Подобрява метаболизма в тъканите на мозъка;
  • Понижава нивата на кръвната захар;
  • Стабилизира кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм;
  • Регулира дейността на стомашно-чревния тракт, както и някои смущения в храносмилането;
  • Понижава стреса и оптимизира работата на нервната система;
  • Стимулира имунната система;
  • Богата е на полизахариди

НАУЧИ ОЩЕ ЗА ЧАГА ЕКС ТУК 

https://biotica.bg/chaga-ex-gaba-chaga-ekstrakt

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Отлично здраве, спокоен стомах, стопени килограми - вижте какВсички сме чували сме за артишок, но ис..

2023-04-24 10:34:31

Ето кои сортове ще съхранят здравето и младостта виАлоето със своя лечебен гел е истинска звезда в м..

2022-06-21 10:41:47

Китайски лечители преди векове го признават за лек номер 1 за кръвта   Отвари от пъпките и..

2022-02-07 17:32:18

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56