ЗАЩО ОРЕХОВАТА КОРА Е ПОЛЕЗНА?
Неслучайно орехът е определян като едно от най-уникалните плодни растения, тъй като всичките му части съдържат богат комплекс от витамини и биологично активни вещества, необходими на организма и следователно имат подчертани полезни свойства.
Освен хранителната стойност на ядките, има още една част от дървото, което е изключително полезна и лечебна - кората на ядката. Перикарпът съдържа много от същите витамини и хранителни вещества, както в самата ядка, но концентрацията им е малко по-ниска. Той обаче има компоненти, които липсват в плода.
ТИНКТУРА, БОГАТА НА ВИТАМИНИ
В кората на ореха има толкова много полезни вещества, че обхватът му на приложение почти не познава граници. Съдържа невероятно голям комплекс от хранителни вещества. Освен, че тук са представени витамини от групи А, В, С, Е, Р, кората е богата и на желязо, магнезий, калций, йод, цинк и кобалт.
- Насърчава естественото пречистване на червата от патогени;
- Подобрява имунната система;
- Действа тонизиращо върху организма;
- Балансира нивата на холестерол;
- Поддържа сърдечно-съдовата система;
Дозировка |
Дневна доза |
по 30 капки, разтворени в 50мл минерална вода или сок, 2 пъти на ден. |
Съдържание в опаковка |
Нетно количество: 100мл |
Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: |
60 капки |
Съставки на база дневен прием |
Етанол 62-68 об. % |
|
Екстракт от орех, зелени обелки /Juglans regia/ |
400mg |
Съхранение |
На сухо и тъмно място при температура под 30°С |
|
Произход на съставките: |
ЕС |
|
Свиленска
К. Константинова