Опасни щети, които можем да си причиним с консумация на алкохол

2020-01-21
380
0
1-3 мин.
Опасни щети, които можем да си причиним с консумация на алкохол

  ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

  ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ?

Щети върху черния дроб и цироза

Хроничната употреба на алкохол е един от най-сериозните проблеми в днешния свят. Редовната му консумация е свързана с неблагоприятни влияния върху редица органи, най-вече върху черния дроб, защото той е основният орган, който метаболизира екзогенните вещества.  Алкохолът е с доказано хепатотоксично действие и е основен причинител на чернодробни заболявания. За да се развие чернодробна патология от много важно значение са:

 • какво е количеството на приемания алкохол.
 • каква е продължителността на консумацията му.
 • индивидуалната чувствителност спрямо него.

Разбира се, че количеството е най-големият фактор. Всекидневната или редовна употреба на около 70 грама за мъже и 40 грама за жени концентрирано питие е предпоставка за развитието на сериозно чернодробно заболяване с алкохолна етиология. Не са изключени също така отключване на автоимунни механизми, които да ускорят развитието на болестта в резултат на злоупотреба.

Алкохолът може да причини: алкохолна чернодробна стеатоза, алкохолен хепатит и алкохолна цироза. При тях има покачване на лабораторните чернодробни показатели: АсАТ (аспартат аминотрансфераза, АлАТ (аланин аминотрансфераза) и ГГТ (гама-глутамилтрансфераза).


Нарушаване на сексуалната функция и качеството на семенната течност.

В миналото да влезе човек в третата възраст в добро сексуално здраве не е било изключение. Днес обаче се оказва, че хора в разцвета на силите си имат проблеми в леглото. Проблемът, от една страна е стреса, но в по-голяма степен той се дължи на фактори, които имат пряка връзка с начина на живот.

Един от тях е прекомерната или честата употреба на алкохол. Оказва се, че той може сериозно да окаже влияние върху секса, тъй като е в пряка връзка с ерекцията. Проблемът,     свързан с нея се нарича ерективна дисфункция.

Тя се изразява в повтаряща се или постоянна неспособност за получаване и  задържане на ерекцията, за да бъде осъществен половия акт.

Качеството на ерекцията, а от там и на сексуалния са в зависимост, освен от алкохола, и от употребата на наркотици, обездвижването, хипертонията и измененията в нивото на холестерола и липидите. Влияние оказват още диабетът, неврологични и психичните заболявания, както и постинфарктните състояния.


Влияние върху мозъка и нервната система.

Дегенерацията на нервната система, предизвикана от алкохол е патологично състояние, което се характеризира с промяна в структурата на нервната система и понижена жизнеспособност на клетките, поради приема на алкохол.

Етиологията на алкохолната енцефалопатия се обуславя от хронична алкохолна консумация - смята се, че редовната употреба на над 50 грама концентриран алкохол ежедневно води до развитие на патологични промени в организма в рамките на шест месеца. Засегнати от дегенеративни промени в организма могат да бъдат не само редовни консуматори на алкохол, но и работещи в промишленост, в която алкохолните деривати са основна изходна суровина.

Като основни патогенетични фактори за развитието на неврологични усложнения при хронично алкохолно влияние се обсъждат:

 • цитотоксичното действие на ацеталдехида, който е разграден продукт на алкохола
 • недоимъчното хранене
 • повишената дневна нужда от витамини, особено витамин В1
 • смутената интестинална (чревна) резорбция на витамини, както и тяхното нарушено складиране в черния дроб
 • увреждане на чернодробната функция


Въздействие върху ендокринната ситема и хормоните .

В човешкото тяло няма орган или система, надеждно защитени от вредните ефекти на алкохола: той има свойството да проникне в клетките и тъканите и да ги унищожи. Тироидната жлеза не е изключение и като се има предвид, че този орган участва в регулирането на хормоналния баланс на организма, трябва да се знае, че щитовидната жлеза и алкохолът са непримирими врагове.


Какво се случва с кръвта ни.

Алкохолът е отровно за клетките химическо съединение, което заради това използваме за дезинфекция.

Когато пием алкохол, той бързо навлиза в кръвта и се разпространява до всички органи на тялото. Затова спиртните напитки имат отрицателен ефект върху всяка част на организма ни, а не само върху мозъка.

Тъй като алкохолът според тялото ни е отрова, то се опитва веднага да го разгради. Способността на черния дроб да разгражда алкохола обаче е ограничена (особено при жени), защото кръвта го разпространява навсякъде из тялото и е необходимо време цялата кръв да мине през черния дроб.

Резултатът е, че дори да поемем малко алкохол, част от него ще остане в кръвта известно време и ще навреди на тялото ни. Ето защо алкохолът е рисков фактор, т.е. увеличава вероятността за появата на огромен брой заболявания. С други думи хората, които не пият спиртни напитки, са по-здрави, по-дълголетни и като цяло по-удовлетворени от живота.


Съветите на Биотика относно консумацията на алкохол.

Здравните власти по целия свят имат препоръки за допустимо количество спиртни напитки за дневна консумация. В Австралия например препоръката е до 30 мл концентрат (40% алк), 100 мл вино (13.5% алк) и около 300 мл бира (5% алк) на ден.

Проблемът е, че дори тези количества не са наистина безопасни за ежедневна употреба. Защо? Причината е, че алкохолът се намира в кръвта, а се премахва от тялото предимно в черния дроб. Докато цялата кръв премине през този орган и се изчисти от алкохола, минава доста време, през което време организмът е увреждан. Това се повтаря всеки ден.

Този на пръв поглед незабележим ефект се натрупва и затова с времето се оказва, че хората, които ежедневно консумират алкохол, живеят по-кратко, имат значително повече и по-тежки здравословни проблеми и по-ниско качество на живот като цяло.

ХЕПАРИКСИН е букет от билкови екстракти създаден по рецептурите на акад. Хлебаров с доказано действие, благодарение на които:

 • Подобрява нормалното функциониране на жлъчката;
 • Оказва благотворен ефект върху всички важни органи;
 • Подпомага неутрализирането на токсини;
 • Подобрява липидната обмяна;
 • Стимулира отделянето на жлъчни сокове и противодейства на образуването на камъни в жлъчката;
 • Подпомага възстановяването на черния дроб след прекаран хепатит и токсично увреждане;


ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

 • Затлъстяване
 • Кожни и козметични проблеми
 • Целулит
 • Главоболие
 • Сърдечно-съдови болести
 • Бъбречни и жлъчни камъни
 • Костно-ставни заболявания
 • Простудни и вирусни инфекции
 • Захарен диабет
 • Запек и констипация

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ?

 • Простуди и вирусни инфекции - Билковата смес подпомага организмът да повиши защитните си сили и да активира имунната система. Така тялото се справя ефективно с грипните състояния, като те могат да протекат в много по-лека форма или изобщо да не настъпи възпалителен процес.
 • Запек - Констипацията е състояние, което все повече засяга съвременния човек предвид заседналия начин на живот и неправилното хранене. С прочистване на черния дроб и изхвърляне на токсините от тялото се подобрява работата на отделителната система и червата.
 • Захарен диабет - Пречистването и изхвърлянето на токсините от тялото позволява на органите да работят по-пълноценно с по-малко разход на енергия. Това, от своя страна, повишава тяхната продуктивност и те са по-ефективни. Това касае и задстомашната жлеза – орган, отговорен за производството на инсулин и въглехидратна обмяна.
 • Затлъстяване - Поради очистителния характер на билките в ХЕПАРИКСИН и изхвърлянето на натрупани токсини, загнездени в черния дроб, продуктът по естествен начин спомага за редукция на излишните килограми.
 • Кожни и козметични проблеми - До 90% от „кожните” заболявания се дължат на натоварване на черния дроб, бъбреците или други органи. 
 • Целулит - Дренирането на отпадните вещества в организма значително намалява ефекта на „портокаловата кожа“.
 • Главоболие - Повечето форми на главоболие са на нервновегетативна основа, дължат се на повишено кръвно налягане или на самоотравяне при стомашно-чревни или жлъчно-чернодробни болести. Хепариксин подпомага за успешно прочистване на черния дроб, с което причините за главоболието се отстраняват и симптомите изчезват.
 • Сърдечно-съдови болести - Изчистването на кръвоносните съдове от натрупаните шлаки повлиява комплексно еластичността на артериите и дейността на сърцето, поддържа нормални нива на лошия холестерол, а това от своя страна е добра превенция за предотвратяване на инсулти и инфаркти.
 • Бъбречни и жлъчни камъни - ХЕПАРИКСИН предлага комплексна грижа за функциите на черния дроб и жлъчката, с което се подобрява значително работата на тези органи и намалява рискът от образуване на жлъчни камъни.
 • Костно-ставни заболявания - След успешно пречистване тялото се освобождава от излишните отлагания и подобрява значително своята работа. Много хора регистрират намаляване на болките в опорно-двигателния апарат и подобряване подвижността на ставите.


ХЕПАРИКСН МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/heparixin-podkrepa-na-cherniya-drob-i-zhlachkata

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
special
bilkovi tinkturi
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Семплото растение, което бъркаме с плевел и расте навсякъде, лекува десетки тежки болестиКогато чуем..

2022-08-31 13:52:50

В Националния център по заразни и паразитни болести няма постъпили проби със съмнение за новия щам н..

2020-02-03 13:09:05

Двама на всеки десет души споделят, че страдат от запек, показват последните световни проучвания. Го..

2021-03-20 10:47:15

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56