▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Опасни щети, които можем да си причиним с консумация на алкохол

2020-01-21
212
0
Biotica

Щети върху черния дроб и цироза

Хроничната употреба на алкохол е един от най-сериозните проблеми в днешния свят. Редовната му консумация е свързана с неблагоприятни влияния върху редица органи, най-вече върху черния дроб, защото той е основният орган, който метаболизира екзогенните вещества.  Алкохолът е с доказано хепатотоксично действие и е основен причинител на чернодробни заболявания. За да се развие чернодробна патология от много важно значение са:

 • какво е количеството на приемания алкохол.
 • каква е продължителността на консумацията му.
 • индивидуалната чувствителност спрямо него.

Разбира се, че количеството е най-големият фактор. Всекидневната или редовна употреба на около 70 грама за мъже и 40 грама за жени концентрирано питие е предпоставка за развитието на сериозно чернодробно заболяване с алкохолна етиология. Не са изключени също така отключване на автоимунни механизми, които да ускорят развитието на болестта в резултат на злоупотреба.

Алкохолът може да причини: алкохолна чернодробна стеатоза, алкохолен хепатит и алкохолна цироза. При тях има покачване на лабораторните чернодробни показатели: АсАТ (аспартат аминотрансфераза, АлАТ (аланин аминотрансфераза) и ГГТ (гама-глутамилтрансфераза).


Нарушаване на сексуалната функция и качеството на семенната течност.

В миналото да влезе човек в третата възраст в добро сексуално здраве не е било изключение. Днес обаче се оказва, че хора в разцвета на силите си имат проблеми в леглото. Проблемът, от една страна е стреса, но в по-голяма степен той се дължи на фактори, които имат пряка връзка с начина на живот.

Един от тях е прекомерната или честата употреба на алкохол. Оказва се, че той може сериозно да окаже влияние върху секса, тъй като е в пряка връзка с ерекцията. Проблемът,     свързан с нея се нарича ерективна дисфункция.

Тя се изразява в повтаряща се или постоянна неспособност за получаване и  задържане на ерекцията, за да бъде осъществен половия акт.

Качеството на ерекцията, а от там и на сексуалния са в зависимост, освен от алкохола, и от употребата на наркотици, обездвижването, хипертонията и измененията в нивото на холестерола и липидите. Влияние оказват още диабетът, неврологични и психичните заболявания, както и постинфарктните състояния.


Влияние върху мозъка и нервната система.

Дегенерацията на нервната система, предизвикана от алкохол е патологично състояние, което се характеризира с промяна в структурата на нервната система и понижена жизнеспособност на клетките, поради приема на алкохол.

Етиологията на алкохолната енцефалопатия се обуславя от хронична алкохолна консумация - смята се, че редовната употреба на над 50 грама концентриран алкохол ежедневно води до развитие на патологични промени в организма в рамките на шест месеца. Засегнати от дегенеративни промени в организма могат да бъдат не само редовни консуматори на алкохол, но и работещи в промишленост, в която алкохолните деривати са основна изходна суровина.

Като основни патогенетични фактори за развитието на неврологични усложнения при хронично алкохолно влияние се обсъждат:

 • цитотоксичното действие на ацеталдехида, който е разграден продукт на алкохола
 • недоимъчното хранене
 • повишената дневна нужда от витамини, особено витамин В1
 • смутената интестинална (чревна) резорбция на витамини, както и тяхното нарушено складиране в черния дроб
 • увреждане на чернодробната функция


Въздействие върху ендокринната ситема и хормоните .

В човешкото тяло няма орган или система, надеждно защитени от вредните ефекти на алкохола: той има свойството да проникне в клетките и тъканите и да ги унищожи. Тироидната жлеза не е изключение и като се има предвид, че този орган участва в регулирането на хормоналния баланс на организма, трябва да се знае, че щитовидната жлеза и алкохолът са непримирими врагове.


Какво се случва с кръвта ни.

Алкохолът е отровно за клетките химическо съединение, което заради това използваме за дезинфекция.

Когато пием алкохол, той бързо навлиза в кръвта и се разпространява до всички органи на тялото. Затова спиртните напитки имат отрицателен ефект върху всяка част на организма ни, а не само върху мозъка.

Тъй като алкохолът според тялото ни е отрова, то се опитва веднага да го разгради. Способността на черния дроб да разгражда алкохола обаче е ограничена (особено при жени), защото кръвта го разпространява навсякъде из тялото и е необходимо време цялата кръв да мине през черния дроб.

Резултатът е, че дори да поемем малко алкохол, част от него ще остане в кръвта известно време и ще навреди на тялото ни. Ето защо алкохолът е рисков фактор, т.е. увеличава вероятността за появата на огромен брой заболявания. С други думи хората, които не пият спиртни напитки, са по-здрави, по-дълголетни и като цяло по-удовлетворени от живота.


Съветите на Биотика относно консумацията на алкохол.

Здравните власти по целия свят имат препоръки за допустимо количество спиртни напитки за дневна консумация. В Австралия например препоръката е до 30 мл концентрат (40% алк), 100 мл вино (13.5% алк) и около 300 мл бира (5% алк) на ден.

Проблемът е, че дори тези количества не са наистина безопасни за ежедневна употреба. Защо? Причината е, че алкохолът се намира в кръвта, а се премахва от тялото предимно в черния дроб. Докато цялата кръв премине през този орган и се изчисти от алкохола, минава доста време, през което време организмът е увреждан. Това се повтаря всеки ден.

Този на пръв поглед незабележим ефект се натрупва и затова с времето се оказва, че хората, които ежедневно консумират алкохол, живеят по-кратко, имат значително повече и по-тежки здравословни проблеми и по-ниско качество на живот като цяло.

ХЕПАРИКСИН е букет от билкови екстракти създаден по рецептурите на акад. Хлебаров с доказано действие, благодарение на които:

 • Подобрява нормалното функциониране на жлъчката;
 • Оказва благотворен ефект върху всички важни органи;
 • Подпомага неутрализирането на токсини;
 • Подобрява липидната обмяна;
 • Стимулира отделянето на жлъчни сокове и противодейства на образуването на камъни в жлъчката;
 • Подпомага възстановяването на черния дроб след прекаран хепатит и токсично увреждане;


ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

 • Затлъстяване
 • Кожни и козметични проблеми
 • Целулит
 • Главоболие
 • Сърдечно-съдови болести
 • Бъбречни и жлъчни камъни
 • Костно-ставни заболявания
 • Простудни и вирусни инфекции
 • Захарен диабет
 • Запек и констипация

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ?

 • Простуди и вирусни инфекции - Билковата смес подпомага организмът да повиши защитните си сили и да активира имунната система. Така тялото се справя ефективно с грипните състояния, като те могат да протекат в много по-лека форма или изобщо да не настъпи възпалителен процес.
 • Запек - Констипацията е състояние, което все повече засяга съвременния човек предвид заседналия начин на живот и неправилното хранене. С прочистване на черния дроб и изхвърляне на токсините от тялото се подобрява работата на отделителната система и червата.
 • Захарен диабет - Пречистването и изхвърлянето на токсините от тялото позволява на органите да работят по-пълноценно с по-малко разход на енергия. Това, от своя страна, повишава тяхната продуктивност и те са по-ефективни. Това касае и задстомашната жлеза – орган, отговорен за производството на инсулин и въглехидратна обмяна.
 • Затлъстяване - Поради очистителния характер на билките в ХЕПАРИКСИН и изхвърлянето на натрупани токсини, загнездени в черния дроб, продуктът по естествен начин спомага за редукция на излишните килограми.
 • Кожни и козметични проблеми - До 90% от „кожните” заболявания се дължат на натоварване на черния дроб, бъбреците или други органи. 
 • Целулит - Дренирането на отпадните вещества в организма значително намалява ефекта на „портокаловата кожа“.
 • Главоболие - Повечето форми на главоболие са на нервновегетативна основа, дължат се на повишено кръвно налягане или на самоотравяне при стомашно-чревни или жлъчно-чернодробни болести. Хепариксин подпомага за успешно прочистване на черния дроб, с което причините за главоболието се отстраняват и симптомите изчезват.
 • Сърдечно-съдови болести - Изчистването на кръвоносните съдове от натрупаните шлаки повлиява комплексно еластичността на артериите и дейността на сърцето, поддържа нормални нива на лошия холестерол, а това от своя страна е добра превенция за предотвратяване на инсулти и инфаркти.
 • Бъбречни и жлъчни камъни - ХЕПАРИКСИН предлага комплексна грижа за функциите на черния дроб и жлъчката, с което се подобрява значително работата на тези органи и намалява рискът от образуване на жлъчни камъни.
 • Костно-ставни заболявания - След успешно пречистване тялото се освобождава от излишните отлагания и подобрява значително своята работа. Много хора регистрират намаляване на болките в опорно-двигателния апарат и подобряване подвижността на ставите.


ХЕПАРИКСН МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/heparixin-podkrepa-na-cherniya-drob-i-zhlachkata

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
bilkovi tinkturi
kozmetika
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

2023-09-26 15:03:55

Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

2023-09-26 14:44:09

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56