Как да преодолеем безпокойството с помощта на билкови продукти

Разликата между тревожност и страх:


Всички хора изпитват тревожност и страх и това им е заложено вродено. Страхът е алармена реакция, която е нужна за нашето оцеляване. Тя  предизвиква обичайните симптоми на прилив на  енергия, високо кръвно, изтегляне на кръвта към крайниците (заради което се получава характерното „побеляване” от страх)  и др., причинени от отделения адреналин. Страхът е реакция към това, което се случва сега и може да спаси живота ни, като ни накара бързо да отскочим встрани от летяща към нас кола.
За разлика от страха, тревожността е ориентирана към бъдещето. Хронично тревожните хора изпитват силно, постоянно притеснение  и напрежение в мускулите. Промените в тялото са много по-драстични и неблагоприятни и за разлика от реакцията при страх  могат да продължат с години. Причината е, че за разлика от страха, тревожността се подхранва от мислите ни, че нещо би могло да се случи, а не от реална физическа опасност.  

Много от симптомите на стреса и тревожността си приличат:

  • напрежение
  • емоционална нестабилност
  • загуба на фокус
  • сърцебиене и проблеми с дишането

Какви са симптомите, че е време да вземете мерки;


Много хора често прибягват до „помощта" на алкохола, цигарите, успокояващите храни и дори наркотиците, за да намерят изход.
Основната разлика между стреса и тревожността е, че ситуации, предизвикващи стрес, обикновено са ни известни: неблагоприятна работна обстановка, напрежение от приближаващите крайни срокове, проблеми във взаимоотношенията ни с хората или финансови несгоди. Ако просто премахнем стресиращата ситуация, оставим я на заден план или предприемем нещо за подобряване на условията, в които живеем и работим, ще се върнем към по-спокойния начин на живот - без стрес.
Тревожността обаче е потискащо неопределено чувство, че нещо лошо ще се случи, и може да погълне изцяло живота ни, дори да не намираме очевидна в момента причина.
  • Пасифлората е добре известен и мощен релаксант за нервната система. Популярна е в много страни, а германската Комисия Е дори я е одобрила за лечение на нервни разстройства, проблеми със съня и тревожност. Билката съдържа антиоксиданти и по някои данни има още противовъзпалителни и антиракови свойства.
  • Свещеният босилек (всъщност съвсем близък родственик на познатия ни босилек) е друга билка с широк обхват от ползи за здравето, сред които и облекчаване на стреса и тревожността. Той се използва от практикуващите аюрведа от над 5000 години. Свещеният босилек е адаптогенна билка, която може да се справи с много фактори, пораждащи стрес.- Коренът от женско биле (популярен и с другото си име - сладък корен или сладник) помага на тялото да се справи със стресиращи ситуации, да нормализира кръвното налягане и да стимулира работата на надбъбречната жлеза. Също така стимулира черепните и цереброспиналните течности, което помага за успокояването на ума.
  • Жълтият кантарион е може би най-добре известното билково средство против стрес и тревожност. Използва се от векове и е било прилагано за облекчаване на психичните разстройства по време на Ренесанса и викторианската епоха.Според резултатите от скорошно изследване тази билка е толкова ефективна при депресия, колкото и "Прозак". Жълтият кантарион е целогодишно цъфтящо растение, чиито екстракти могат да се намерят под формата на капсули, таблетки и тинктури.
  • Чай от корен на валериана (дилянка), цвят от лайка и листа от маточина често се използва при безпокойство и безсъние, като действа и при умерен стрес или тревожност и има успокояващо действие. Може да се използва и в комбинация от посочените по-горе билки, ако все още имаме проблеми със заспиването и качеството на съня.

Кога чувството за тревожност може да стане хронично:

Тревожността се определя като „преживяване на емоционален дискомфорт, предчувствие за грозяща опасност“, „състояние, което възниква като емоционална реакция на стресова ситуация и по време на което усещаме напрежение, безпокойство”. Тези емоции отключват освобождаването на един хормон (адреналин), който предизвиква телесни и психически промени, които ни предупреждават, че е налице заплашителна ситуация. След като опасността е преминала, тези временни промени отзвучават. От друга страна обаче, притесненията, страхът и тревожността са от жизнена важност за нашето оцеляване, защото ни подготвят да се справяме със стреса и опасностите.
Ако реакцията към стрес се превърне в хронична или прекомерна, ние преминаваме върховата си форма и действената активност започва да спада. 
Симптоми:
Телесните усещания стават много неприятни, мускулното напрежение преминава в мускулен дискомфорт в цялото тяло. Това може да се прояви като главоболие, болки в раменете, врата и гърдите, затруднено дишане, треперене и слабост в крайниците, ускорен пулс (сърцебиене), виене на свят. Тогава вече може да говорим за постоянна тревожност.

АЛЕРГОКСИН е билков продукт, създаден по рецептурите на акад. Хлебаров, чийто състав влияе благоприятно при повишена чувствителност на организма към някои субстанции и оказва положително действие върху състоянието, и функциите на нервната система.


АЛЕРГОКСИН използва дадените ни от природата точни инструменти за борба с тези състояния. Той е комбинация от билки, действащи синергично помежду си. Вложените в АЛЕРГОКСИН билки въздействат върху функцията на организма да поддържа в норма биохимичните си процеси, рецепторите и реакциите спрямо агенти, разпознавани като “чужди нашественици” и предизвикващи кожни реакции. 

Билкови екстракти  съдържащи се в Алергоксин при безпокойство:


ЕКСТРАКТ МЕНТА-Според народната медицина помага за успокояване на кожата при възникнали раздразнения, облекчава болката при ухапване от насекоми, уртикарии и обриви. Редовната употреба на мента е много полезна за хора с астма, тъй като е много добър релаксант.

ЕКСТРАКТ ГЛОГ-Билколечителите твърдят, че успокоява нервната система и се прилага при безсъние. Изключително добре повлиява и при алергични кризи, които се обострят при нервно безпокойство и понижен имунитет.

ЕКСТРАКТ ВАЛЕРИАНА-Използва се от народната медицина за успокояване на нервната система, при невроза на сърдечно съдовата система, невротично главоболие, базедова болест и някои проблеми на стомашно-чревния тракт. Билката валериана е известна и със свойствата си да успокоява и отбъбва лигавиците, които при алергични реакции отичат и затрудняват дишането. Влияе успокояващо при кожни раздразнения, сърбежи, невродермити, фотодерматити, ухапвания от насекоми, контактен дерматит, атопичен дерматит.

ЕКСТРАКТ САЛВИЯ-Билколечителите използват листчетата на тази билка за отнемане на нервното напрежение, успокояват депресията и главоболието. Салвията (градински чай) е известна от хилядолетия с терапевтичното си действие при заболявания като алергичен ринит, риносинуит, риноконюктивит, алергични реакции в устната кухина, хранителни алергии и такива, предизвикани от ухапване от насекоми.

ЕКСТРАКТ МАТОЧИНА-Билкотерапията твърди, че има анестетично, антибактериално, антивирусно, антиоксидантно, антиспазмолитично, болко- и нервоуспокояващо действие. Понижава високата температура. Отбъбва отеклата лигавица и премахва неприятните симптоми на парене и дискомфорт при алергични състояния. Успокоява очното сълзене.

ЕКСТРАКТ КОПРИВА -Народната медицина твърди че притежава, изключително антихистаминово действие, копривата е най-силният природен лечител на алергии. Освен, че влияе мощно върху овладяването на симптомите на различни алергични състояния, при по-продължителен прием копривата има силата да лекува множество алергии: към насекоми, лекарствени, хранителни и кожни алергии, уртикария, екзема и атопичен дерматит, контактен дерматит, респираторни алергии, алергичен ринит, астма, дори и тежки състояния на анафилаксия. Главното при тази комбинация от концентрирани екстракти на растенията е грижа за състоянието на организма като цяло, а именно въздействие върху всичките „слаби звена“, които са отговорни за възникване на алергична реакция – нервното напрежение, резистентността към неспецифичните алегрени и имунният отговор на организма.

Защо да гласувате доверие на Биотика?

Биотика създава продукти, които носят реална промяна за здравето и красотата. Продукти толкова чисти, че можем да сме сигурни, че няма да навредят.

Търсене

Категории

Реклама

ss
ar
af
pk
rr
ba

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина