▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Пречистване на организма с лечебни гъби

2024-04-25
474
0
1-3 мин.
Пречистване на организма с лечебни гъби

Научете древните формули за здраве и дълголетие

Мъдростта и древните тайни на източната медицина днес променят модерната западна лечебна практика. В Древен Китай например, отдавна открили лечебната сила на някои видове гъби, характерни за тези географски ширини.

Макар да не познавали в детайли свойствата и състава им, местните установили, че като пият отвари от тях, получават ценни ползи за своето здраве - преборват тежки вируси, побеждават хронични заболявания, подобряват тонуса и физическата си издръжливост и дори - удължават продължителността на живота си. Чудодейните свойства на природните дарове станали толкова популярни, че около тях се съчинявали митове и легенди за божествена намеса в действието им. В резултат след време тези вълшебни според местните лечебни гъби станали приоритет само на управленския елит в страната.

Славата им днес надхвърля границите не само на Китай, а и на Азия. Популярността на потентните лечебни гъби се изследва широко от западната медицина и вече знаем, че те имат уникален биохимичен състав и уникални ползи за нашето здраве, които значително надхвърлят тези на другите отдавна познати и ползвани в лекарства растения по света.  

Защо лечебните гъби? Общ преглед на техните ползи

Уникалните им свойства и действие се дължат на различния начин, по който растат и се развиват спрямо останалите природни дарове. В съдържанието на лечебните гъби от Изтока се откриват поредица вещества, които отникъде не могат да се добавят в тази концентрация и съответно - да донесат толкова отчетливи ползи.

Сред тях са:

 • бета-глюкани - щедрите им дози пречистват ефективно лошия холестерол от кръвната ни плазма и носят редки ползи за укрепване на нашия имунитет;
   
 • лектини - регулират имунната реакция за бързо и ефективно неутрализиране на вирусни атаки и инфекции;
   
 • полизахариди - както намеква тяхното име, имат важна регулираща нивата на кръвната ни захар функция. Тонизират и спомагат и за детоксикацията на черния дроб;
   
 • трипертени - стопират всякакви инфекциозни процеси в нашите органи;
   
 • полипептиди - притежават ярко изразени антигъбични и противовъзпалителни свойства;
   
 • ерготионеин - един от най-редките и ценни антиоксиданти в природата, които качествено неутрализират свободните радикали и предотвратяват пагубни увреждания на нашите клетки;
   
 • Освен тях в лечебните гъби се откриват и високи нива на иначе по-лесни за откриване минерали като калий, желязо и магнезий. Заедно, те формират оздравителните функции по отношение на сърдечно-съдовата и нервната системи в организма.

 

Видове лечебни гъби и значение за пречистване на организма

Ето ги разновидностите с най-много известни здравословни ползи:

 • Рейши (Ганодерма) - мощен имуномодулатор със силата да потиска растежа на раковите клетки, особено при тумори на гърдата, простатата, яйчниците и дебелото ни черво. Отличава се със силно противовирусни свойства, спира различни възпаления, пречиства от бактерии и трайно оздравява дихателната система. Счита се за лечебна при хронични респираторни инфекции и заболявания като астма, бронхит и туберкулоза. Потиска реакцията на организма към сезонните алергени.
   
 • Чага - за китайците тези лечебни гъби са Божи дар за безсмъртие, а японците ги наричат “диамантът на гората”. Най-популярни са с доказани и силно изразени противоракови свойства, открити за света през 1968 г. от руски Нобелов лауреат. 
  Чага е паразитен организъм, който живее по кората на брезите и изсмуква техните сокове. Зрее 20 години, а през това време е твърда и сраснала с дървото. За да живеят дълго в тежките климатични условия, тези лечебни гъби кътат огромен концентрат от полезни вещества (глюкани, полизахариди, минерали), а паралелно “работят” и в полза на дървото гостоприемник, като произвеждат ценни стероли и ензими. Затова и често ги присаждат на болни дървета без шансове за оцеляване. В Чага се откриват и дълга поредица редки минерали. Тези лечебни гъби са сред най-мощните естествени адаптогени в природата, способно да лекуват едни от най-тежките здравословни проблеми на планетата. Терапия с тях се препоръчва при онкозаболявания, психически проблеми, дегенеративни заболявания на нервната система, автоимунни нарушения, храносмилателни проблеми от всякакъв характер, както и сърдечни аномалии. С Чага се регулира нормалният метаболизъм, укрепва се осезаемо атакуваната имунна система, спират се патогенните процеси, унищожават се бактерии и ракови клетки, предотвратява се преждевременното стареене на клетките. В Изтока от хилядолетия вярват (а и модерните изследвания го доказват!), че с прием на Чага можем да удължим живота и неговото качество.
   
 • Майтаке - наричат я “Кралица на лечебните гъби”, защото освен здравословна, е и много вкусна. Заредена с много бета-глюкани и полизахариди, тя е безценен тоник за женско здраве, имунитет, черен дроб и метаболизъм. Също като Чага и Рейши, инхибира растежа на туморните клетки и елиминира възможността от нови разсейки. Действа отлично при наднормено тегло, автоимунни болести, репродуктивни проблеми, кисти и миоми.
   
 • Шийтаке - позната на Изток и като “еликсир на живота”, тя е от лечебните гъби с наситено съдържание на антиоксиданти, които спират стареенето, грижат се за мозъка, кожата и дихателната система. Безценен тоник за имунитет, който доказано засилва действието на противораковите медикаменти и се препоръчва като съпътстваща терапия при лъчелечение. Бори се с холестерола, спомага за пречистване на кръвта и укрепване на сърцето.
   
 • Кордицепс - замества всички анаболи за активни спортисти. Тонизира тялото, ободрява ума, подкрепя здравословното натрупване на мускулна маса и отнема умората. Стимулира транспорта на кислорода до всички клетки на тялото, грижи се детоксикацията на кръвта и белите дробове. Ползва се при респираторни и неврологични смущения, свързани с памет, тревожност, безпокойство. Има и свойства на афродизиак при мъжете - стимулира ерекцията, увеличава сексуалното удоволствие и подхранва либидото. Ценен еликсир за имунитет със свойства на широкоспектърен антибиотик.
   
 • Лъвска грива - кръстени така заради подобната на грива окраска, тези гъби са с уникални свойства за лечение и поддържане на мозъчните функции. Подобряват когнитивните процеси и паметта, намаляват стреса и напрежението, успокояват сърцето и улесняват концентрацията. Данни сочат, че имат осезаем ефект както за превенция, така и за лечение на дегенеративни заболявания като деменция, Паркинсон, Алцхаймер, шизофрения и някои форми на аутизъм. Също като другите видове укрепват нашата имунна система и подобряват храносмилането. Лекуват язви, гастрит, колит.
   
 • Агарикус Блазей - счита се за най-успешната в битката с онкозаболявания. Пречиства кръвта и забавя осезаемо процесите на стареене в организма. Участва и в процесите по детокс на черния дроб. Спомага за редукция на излишните килограми чрез засилване на метаболизма и детоксикацията.

 

Различни форми на прием: чай, екстракти, прахове

Доброто познаване на уникалните ползи от лечебните гъби ги направи хит на пазара за хранителни добавки в цял свят. Предлагат се под различни форми - капсули, таблетки, стрит екстракт на прах (с процент съдържание на растението) и т.н.

Най-качествената, концентрирана и бързо усвоима форма за прием на еликсирите за здраве и дълголетие обаче е като биологично чисти тинктури с много наситени екстракти. Точно така се предлагат на трайно намалени цени в онлайн магазина на Биотика - Biotica.bg.

 

Лечение и профилактика с лечебни гъби 

Независимо дали ще изберете да приемате тинктури от лечебни гъби като превенция или съпътстваща терапия на лечение, спазвайте разписаната дозировка и се консултирайте с лекуващия лекар. Не са известни никакви странични ефекти от приема им, но е добре да са съобразени с другите медикаменти, които приемате.

С уникалния си химичен състав тези природни лекове повлияват организма на клетъчно ниво и оптимизират естествените защити на имунната система. Ако искате да лекувате хронични заболявания, да си направите активна профилактика или просто да пречистите тялото от бактерии, токсини и патогени, няма по-добър избор от потентните лечебни гъби.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
kozmetika
special
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Камъните в жлъчката са често срещано заболяване. Обикновено са безсимптомни, докато не блокират отти..

2019-12-19 11:19:48

Ето как да избегнете цироза, хепатит и жълтеница  Билки за пречистване на черен дроб търсим,..

2024-06-06 10:00:00

Вижте менюто, с което ще се спасите от цироза, карцином и сърдечни заболяванияОбикновено се сещаме з..

2023-05-04 13:54:07

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56