БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 80 ЛВ

Какви може да са причините за ускорен пулс и сърцебиене?

2022-12-23 17:21:24
4863
0
Biotica

Вижте откъде идват задъхването и бодежите в сърцето

Случва ли ви се често да се задъхвате от недостиг на въздух? Сърцето ви бие като лудо и усещате остра пробождаща болка? Описаното състояние е съчетание от ускорен пулс и сърцебиене или на медицински език - тахикардия. 

Дискомфортът, дори и временен, не е за подценяване, защото може издава сериозни проблеми в работата на сърцето. При следваща “атака” тези симптоми могат до доведат до фатално състояние като инфаркт на миокарда. Особено опасно е, ако изживявате описаните по-горе мъки, без дори да се напрягате физически. Това е сигурен знак, че имате нужда от лечение. 
Всеки от нас е свикнал със собствения си сърдечен ритъм, но има хора, които винаги са с по-учестен такъв. Може е генетично, но често се дължи и на лоши навици. 

ПРИЧИНИ ЗА УСКОРЕН ПУЛС И СЪРЦЕБИЕНЕ

 • Хронична болест на сърцето - Ако страдате от системно високо (хипертония) или твърде ниско кръвно налягане, попадате в рисковата група за поява на ускорен пулс. Ако пък имате сърдечна недостатъчност, сърцебиенето е задължително явление. До нарушения в честотата на сърдечния ритъм водят също болести като атеросклероза или кардиомиопатия. Същото се отнася и за почти всички вродени пороци на сърцето. 
 • Аритмии - както самото наименование подсказва, идва реч за излизане на сърцето от ритъм или ускорен пулс. Това са състояния, към които често сме рождено предразположени. Могат да бъдат обаче и резултат от сърдечно заболяване, затова трябва да подлежат на мониторинг от лекар.
 • Дехидратирането и изтощението могат да предизвикат и сърцебиене, и ускорен пулс.
 • Анемия - състоянието, свързано със слабост и немощ, което се предизвиква от системен дефицит на желязо, може да причини сериозни проблеми с ритъма на сърцето.
 • Хормонални проблеми - при жените периодите, в които се наблюдават извънредно ускорен пулс и сърцебиене, са свързани с големи хормонални аномалии - бременност, менструален цикъл, менопауза. 
 • Нарушения на функцията на щитовидната жлеза - намалената или увеличена дейност на органа разбутва баланса на хормоните в нашето тяло и причинява срив в метаболизма. В резултат може да усещаме често сърцебиене с бодежи в сърдечната област. 
 • Нарушен приток на кръв - образуването на тромби и опасни заболявания като туморни формации могат също да разтроят кръвообращението и да  стоят зад системно ускорен пулс и по-често сърцебиене. 
 • Проблеми с бъбреците - нарушената функция на бъбреците може рязко да рефлектира върху състоянието на сърдечния ни ритъм. 
 • Ниска кръвна захар - състоянието, известно като хипогликемия, също може да причини опасните аномалии. 
 • Стрес, паника, депресия - интензивните психични натоварвания и извънредни ситуации могат бързо да произведат както сърцебиене, така и ускорен пулс. Когато се касае за системен проблем с психиката, следва да се направят консултации както с психиатър, така и с кардиолог, за да се назначи правилното лечение и за причините, и за последиците за нашето общо здраве. 
 • Пушене и алкохол - системната употреба и на двете субстанции е пряк път за излизане на сърцето от ритъм. 
Независимо какви са причинителите на пристъпите на ускорен сърдечен ритъм, те заслужават сериозно внимание. Ако често се повтарят, могат да доведат до системно задъхване, виене на свят, замайване по време на ежедневието, тотално физическо изтощение, припадъци, причерняване и както вече споменахме - тежки проблеми с нашето сърце. Затова не губете време и при първи симптоми на тахикардия започнете лечение.
Ако не страдате от тежко хронично състояние, може да овладеете и предотвратите бъдещи нарушения на сърдечния ритъм без лекарства - само с естествени лекове от природата. 
ПУЛС ФИКС от Биотика съчетава силата на 4 мощни билки, доказани в битката за здраво сърце. Още био продукти за здраво сърце може да открите в онлайн магазина за натурални добавки Biotica.bg. 

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Вижте рисковете, начините за предпазване и лечение на инфекцията Папилома вирусът е най-често п..

2023-01-27 09:33:53

Вижте как ярки цветове от селската градина спасяват животиПредставете си идеалната бабина градина на..

2023-01-26 21:53:07

Захранва с “хормона на щастието”, връща ни съня и сексуалния апетитХрастовидната Грифония, която про..

2023-01-20 15:15:58

Тонус, отслабване, концентрация - ето какво предлагат зърната като напитка или хранителна добавка&nb..

2023-01-19 14:13:09

Натуралният еликсир замества хиляди козметични продуктиПриродата създава чудеса, които на свой ред п..

2023-01-17 11:05:05

Без дъвки, лепенки и хапчета от аптеката - убийте тютюневия глад с тайна от природата Началото ..

2023-01-16 16:26:04

НАЙ-ЧЕТЕНИ

С Майчин лист топим теглото, забравяме запека и хемороидите  Ако дебелото черво е Ахилесов..

2023-01-09 12:16:45

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00