▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Как да поддържаме тонус и енергия през студените зимни месеци?

2023-10-23
1723
0
1-3 мин.
Как да поддържаме тонус и енергия през студените зимни месеци?

Направете първата крачка още сега!

Есента и бавно настъпващата след нея зима носят десетки опасни капани за нашето здраве. Преходът към студеното време е зареден с богат вирусен арсенал, който трудно можем да избегнем. Разбира се, чрез естествено подсилване на нашия имунитет можем да се справим по-бързо със сезонните вируси и да не им позволим да доведат до усложнения. 

Дори когато съумеем да се от грипните атаки, често се оказваме в един наглед по-безобиден капан, от който измъкването обаче е трудно. Можем да го кръстим по различни начини: “Дефицит на енергия”, “Липса на тонус”, “Безсилие”, “Немощ” и т.н. Феноменът се наблюдава през всички сезони, но е особено характерен за зимата, когато тялото ни по естествени причини се лишава от много необходими ресурси за своето нормално функциониране.

Защо се чувстваме безсилни, крайно изтощени и дори апатични именно в най-студеното време на годината? Причините са няколко. Първо, промените в атмосферното налягане и климатичните условия, с които може да само да се заблуждаваме, че сме свикнали. Истината е, че зимата натоварва сърцето. Точно тогава най-често се случват инфаркти и инсулти. Повод за това е студеното и сухо време, което активно стеснява кръвоносните съдове. Така се  предизвикват ударни покачвания на кръвното налягане. Получаваме шум в ушите, световъртеж, болезнена мигрена, стягане в гърдите и затруднено дишане. Аномалията изсмуква всичките тонус и енергия от нашето тяло, предизвиквайки умора и изтощение. 

Разбира се, това не се случва на всички. Най-предразположени са възрастните (над 65 г.) и тези, при които вече са налице сърдечно-съдови проблеми. За да се предпазят и да съхранят своите тонус и енергия през зимата, е добре да вземат превантивни мерки за оздравяване на сърцето и кръвоносните съдове още в разгара на есента, за да имат време чистите билкови екстракти да подействат с натрупване. 

Независимо дали ще се ползват изсушени билки за чайове и отвари (добри за сърдечно здраве, тонус и енергия са глог, арония, гинко билоба) или проверени хранителни добавки с чисти екстракти, дайте им време да подействат, преди да настъпи студът и да ви свари неподготвени!

Колкото и странно да звучи, през зимата неусетно, но често се обезводняваме. Това води до остра загуба на тонус и енергия дори за елементарни действия. Обезводняването се получава при дълъг престой на ниски температури вследствие на собственото ни дишане, защото зимният въздух е много по-сух и това кара дробовете ни при всяко издишване да се разделят с част от влагата и водата в организма. Добро решение е поне у дома да се ползват овлажнители за въздух и да се внимава колко време прекарваме навън при опасно ниски стойности на живака. 

Важно е също да се пие много чиста вода или чайове за сметка на алкохолните и подсладени напитки, с които сезонът е традиционно свързан.
Тонус и енергия през зимата губим и заради дефицит на здравословни хранителни режими. Сезонът е, разбира се, най-беден откъм сезонни плодове и зеленчуци, което често води да липси на важни витамини и минерали в нашата диета. 

Ако не успяваме да намерим подходящите храни, трябва да намерим по-удобни и бързи начини да си доставим нужните за здрав имунитет мултивитамини. И тук не си представяйте разтворимите капсули с екзотични вкусове от аптеката! Важните елементи трябва да се набавят от натурални източници, за да имат реален ефект върху напите тонус и енергия.

Добра идея за тонизиране на ума и тялото още сутрин е бързото приготвяне на фреш или смути от пресни плодове и зеленчуци по избор (препоръчват се такива с високо съдържание на витамин С). Добре е свежата напитка да се консумира на гладно - фибрите проникват спокойно в стомашно-чревния тракт, задействат нужните ензими и бързо се разграждат, което генерира ценната енергия за ума и тялото. Пресните сокове са идеални за тонус преди тренировки, особено през зимата, когато тялото трябва бързо да се адаптира към разликата в температурите вън и вътре. 

Физическата активност е сред най-важните неща през зимата. Обездвижването тогава е най-лесно и естествено заради по-суровите атмосферни условия. Това обаче не бива да се допуска. Заседяването води до системи проблеми с нормалните за тялото ни тонус, енергия и сън. Нарушава се обмяната на веществатата, забавя се и метаболизмът. В резултат няма как тялото ни да генерира нужната енергия, а нейната липсва отслабва както мускулния, така и мозъчния тонус. 

Тенденцията е опасна, но не само защото ни прави неефективни. Често тя засяга и нашата психика. Неслучайно зимата е “идеално” време за депресия. Всички условия са налице, а при разстроени енергийни нива, нарушен метаболизъм и практическа апатия вследствие на безсилие нервната ни система е изключително уязвима.

Биотика предлага естествени и доказани решения срещу дефицитът на тонус и енергия. Направете своя избор на онлайн магазин Biotica.bg сред разнообразие от биологично чисти продукти на ниски цени. 
Започнете прием през есента, за да влезете подготвени в зимния период на изпитания за тялото и ума! Запомнете - дефицитът на тонус и енергия не е болест, но бързо води до десетки такива!

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
special
bilkovi tinkturi
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Повишаване на имунитета – през зимата ни е особено нужен поради отпадналост и загуба на сили, тъй ка..

2020-01-31 12:57:51

Спортът е здраве. Когато имаме задоволителна физическа активност и подлагаме тялото си на леки до ум..

2020-10-13 10:49:19

Хроничната венозна болест (ХВБ) започва в сравнително ранна възраст. Засяга около 50% от населението..

2020-07-26 23:00:54

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56