Кои са най-честите мускулно-скелетни заболявания?

2019-11-11 13:43:53
8
0
Biotica

Мускулно-скелетните заболявания и състояния са голяма група, включваща над 150 различни медицински състояния, които обикновено са прогресивни и свързани с болезненост.


Мускулно-скелетните заболявания с най-голямо социално и икономическо значение са:

1.  Остеоартрит (артроза):

Остеоартритът е дегенеративно ставно заболяване, засягащо най-вече ставния хрущял. Основен рисков фактор при него е напредналата възраст, като първи биват засягани най-натоварваните стави. В огромната част от случаите, това са коленните, тазобедрените, гръбначните и ставите на пръстите на ръцете. Според световната здравна организация, 9,6% от мъжете и 18% от жените над 60-годишна възраст имат клинично изявен остеоартрит. 80% от страдащите от заболяването имат силно ограничаване на подвижността, а 25% от тях не могат да се самообслужват.

2.  Ревматоиден артрит:

Ревматоидният артрит е хронично, системно заболяване, засягащо съединителната тъкан, ставите, мускулите, сухожилията и фиброзната тъкан около тях. Ревматоидният артрит най-често се появява в най-продуктивните години от живота – между 20- и 40-годишна възраст. Той е и една от водещите причини за неработоспособност и инвалидност. По данни на Световната здравна организация, честотата му в различните райони на света е 0,3 – 1%, като по-често засегнати са жените. Също така, статистическите данни на организацията показват, че той е по-често срещан в развитите икономики, отколкото в икономически изостаналите страни. 50% от пациентите, развили ревматоиден артрит, стават неработоспособни на десетата година от диагностицирането.

3.  Травми на крайниците:

В развитите страни, 50% от хоспитализациите, свързани с травма на крайник, се дължат на падане, 15 – 20% - на пътнотранспортни произшествия, 20% - на инциденти при работа с машини или инструменти, а останалата част - на други причини. Случаите са силно концентрирани в две възрастови групи – тази под 34 и тази над 75 години. Пътнотранспортните инциденти са най-чести при първата, а паданията – при втората.

4.  Остеопороза:

Остеопорозата е заболяване, протичащо с намаляване на костната плътност и влошаване на костната структура. Това води до повишена чупливост на костите и чести фрактури на бедрените, гръбначните и китковите кости. Статистиката показва, че остеопорозата засяга 15% от жените от бялата раса на възраст между 50 и 59 години. Процентът на засегнатите нараства до 80 във възрастовата група над 80 години.

5. Увреждания на гръбначния стълб:

Любопитно е да се отбележи, че 85% от случаите на болки в долния отдел на гръбначния стълб се определят като идиопатични, т.е. се появяват без установима причина. Останалите 15% се дължат на травми, възпаление, инфекция, тумор и др. Болката в гърба засяга над 80% от населението в една или друга възраст. До неработоспособност се достига в около 20% от случаите.  


Билките съдействат ефективно за намаляване на ставните подувания, болките и сковаността. Допринасят за облекчаване симптоми на възпалителни ставни смущения. Употребата на АКТИФИКС ще подпомогне да се справите с болките в коленете и да увеличите гъвкавостта.АКТИФИКС е изцяло натурална хранителна добавка с профилактично въздействие върху човешкия организъм.
Подходящ за употреба от хора страдащи от проблеми на костно-ставния апарат, като:

  • От хора страдащи от проблеми на костно-ставния апарат, като:
  • Възпалителни ставни смущения
  • Ревматоиден артрит
  • Остеопороза
  • Скованост и болки в ставите
  • Болки в коленете
  • Артрит
  • Артроза
  • Дископатия
  • Шипове
  • Счупвания
  • Дискова херния


  Босвелия – природното чудо! Основен компонент в състава на АКТИФИКС, това е екстрактът от босвелия. Билка, използвана в продължение на хиляди години като лекарство от индийските лечители за различни общи медицински заболявания, вариращи от болки в ставите до стомашно разстройство.  Билката действа безотказно срещу всевъзможни проблеми със ставите и костите. Срещу него е безсилна дори най-мъчителната мускулна или ставна болка, следствие на артрит, остеоартрит и други ставни заболявания. 

  https://biotica.bg/actifix-pri-artrozi-i-oshipyavaniya

  Търсене

  Категории

  Коментари

  Все още няма отизиви за тази новина

  Свързани продукти

  ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

  Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

  2022-11-29 17:04:21

  Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

  2022-11-16 15:28:23

  Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

  2022-11-10 16:52:53

  “Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

  2022-11-08 14:16:42

  Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

  2022-11-03 16:25:31

  Тайната на красивия поглед не е в скъпите процедури и тежката козметикаГрижите за косата при дамите ..

  2022-11-02 16:00:20

  НАЙ-ЧЕТЕНИ

  Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

  2019-08-24 13:32:40

  Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

  2022-09-12 12:16:12

  Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

  2019-08-23 11:14:00