Кои са най-честите мускулно-скелетни заболявания?

2019-11-11
287
0
1-3 мин.
Кои са най-честите мускулно-скелетни заболявания?

Мускулно-скелетните заболявания и състояния са голяма група, включваща над 150 различни медицински състояния, които обикновено са прогресивни и свързани с болезненост.


Мускулно-скелетните заболявания с най-голямо социално и икономическо значение са:

1.  Остеоартрит (артроза):

Остеоартритът е дегенеративно ставно заболяване, засягащо най-вече ставния хрущял. Основен рисков фактор при него е напредналата възраст, като първи биват засягани най-натоварваните стави. В огромната част от случаите, това са коленните, тазобедрените, гръбначните и ставите на пръстите на ръцете. Според световната здравна организация, 9,6% от мъжете и 18% от жените над 60-годишна възраст имат клинично изявен остеоартрит. 80% от страдащите от заболяването имат силно ограничаване на подвижността, а 25% от тях не могат да се самообслужват.

2.  Ревматоиден артрит:

Ревматоидният артрит е хронично, системно заболяване, засягащо съединителната тъкан, ставите, мускулите, сухожилията и фиброзната тъкан около тях. Ревматоидният артрит най-често се появява в най-продуктивните години от живота – между 20- и 40-годишна възраст. Той е и една от водещите причини за неработоспособност и инвалидност. По данни на Световната здравна организация, честотата му в различните райони на света е 0,3 – 1%, като по-често засегнати са жените. Също така, статистическите данни на организацията показват, че той е по-често срещан в развитите икономики, отколкото в икономически изостаналите страни. 50% от пациентите, развили ревматоиден артрит, стават неработоспособни на десетата година от диагностицирането.

3.  Травми на крайниците:

В развитите страни, 50% от хоспитализациите, свързани с травма на крайник, се дължат на падане, 15 – 20% - на пътнотранспортни произшествия, 20% - на инциденти при работа с машини или инструменти, а останалата част - на други причини. Случаите са силно концентрирани в две възрастови групи – тази под 34 и тази над 75 години. Пътнотранспортните инциденти са най-чести при първата, а паданията – при втората.

4.  Остеопороза:

Остеопорозата е заболяване, протичащо с намаляване на костната плътност и влошаване на костната структура. Това води до повишена чупливост на костите и чести фрактури на бедрените, гръбначните и китковите кости. Статистиката показва, че остеопорозата засяга 15% от жените от бялата раса на възраст между 50 и 59 години. Процентът на засегнатите нараства до 80 във възрастовата група над 80 години.

5. Увреждания на гръбначния стълб:

Любопитно е да се отбележи, че 85% от случаите на болки в долния отдел на гръбначния стълб се определят като идиопатични, т.е. се появяват без установима причина. Останалите 15% се дължат на травми, възпаление, инфекция, тумор и др. Болката в гърба засяга над 80% от населението в една или друга възраст. До неработоспособност се достига в около 20% от случаите.  


Билките съдействат ефективно за намаляване на ставните подувания, болките и сковаността. Допринасят за облекчаване симптоми на възпалителни ставни смущения. Употребата на АКТИФИКС ще подпомогне да се справите с болките в коленете и да увеличите гъвкавостта.АКТИФИКС е изцяло натурална хранителна добавка с профилактично въздействие върху човешкия организъм.
Подходящ за употреба от хора страдащи от проблеми на костно-ставния апарат, като:

  • От хора страдащи от проблеми на костно-ставния апарат, като:
  • Възпалителни ставни смущения
  • Ревматоиден артрит
  • Остеопороза
  • Скованост и болки в ставите
  • Болки в коленете
  • Артрит
  • Артроза
  • Дископатия
  • Шипове
  • Счупвания
  • Дискова херния


  Босвелия – природното чудо! Основен компонент в състава на АКТИФИКС, това е екстрактът от босвелия. Билка, използвана в продължение на хиляди години като лекарство от индийските лечители за различни общи медицински заболявания, вариращи от болки в ставите до стомашно разстройство.  Билката действа безотказно срещу всевъзможни проблеми със ставите и костите. Срещу него е безсилна дори най-мъчителната мускулна или ставна болка, следствие на артрит, остеоартрит и други ставни заболявания. 

  https://biotica.bg/actifix-pri-artrozi-i-oshipyavaniya

  Сподели:

  Търсене

  Категории

  Реклама

  special
  bilkovi tinkturi
  magazin
  kozmetika

  Коментари

  Все още няма отизиви за тази новина

  Свързани продукти


  Notice: Trying to get property 'keyword' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 218

  Notice: Trying to get property 'rating' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 253

  Notice: Trying to get property 'special' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 271

  Notice: Trying to get property 'price' of non-object in /home/bioticab/biotica/catalog/view/template/desktop/news/view.phtml on line 286
  0.00 лв

  ПОДОБНИ СТАТИИ

  Руската докторка Антонина Шчипина гарантира, че хората, които ежедневно пият чай от живовляк, след т..

  2019-12-18 11:53:04

  Сланината регулира нивото на холестерола в кръвта.Сланината си е чисто славянски продукт. Повечето е..

  2020-04-15 17:07:55

  Определени храни като белтъците пречат на тялото да абсорбира достатъчно желязоБлокирайте пречкитеНя..

  2020-01-08 16:14:07

  ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

  Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

  2024-05-30 11:37:00

  Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

  2024-05-29 11:49:00

  Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

  2024-05-28 12:38:00

  НАЙ-ЧЕТЕНИ

  Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

  2023-05-23 13:13:27

  Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

  2023-02-22 15:34:26

  Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

  2023-02-02 12:51:56