▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Кои са най-честите мускулно-скелетни заболявания?

2019-11-11
146
0
Biotica

Мускулно-скелетните заболявания и състояния са голяма група, включваща над 150 различни медицински състояния, които обикновено са прогресивни и свързани с болезненост.


Мускулно-скелетните заболявания с най-голямо социално и икономическо значение са:

1.  Остеоартрит (артроза):

Остеоартритът е дегенеративно ставно заболяване, засягащо най-вече ставния хрущял. Основен рисков фактор при него е напредналата възраст, като първи биват засягани най-натоварваните стави. В огромната част от случаите, това са коленните, тазобедрените, гръбначните и ставите на пръстите на ръцете. Според световната здравна организация, 9,6% от мъжете и 18% от жените над 60-годишна възраст имат клинично изявен остеоартрит. 80% от страдащите от заболяването имат силно ограничаване на подвижността, а 25% от тях не могат да се самообслужват.

2.  Ревматоиден артрит:

Ревматоидният артрит е хронично, системно заболяване, засягащо съединителната тъкан, ставите, мускулите, сухожилията и фиброзната тъкан около тях. Ревматоидният артрит най-често се появява в най-продуктивните години от живота – между 20- и 40-годишна възраст. Той е и една от водещите причини за неработоспособност и инвалидност. По данни на Световната здравна организация, честотата му в различните райони на света е 0,3 – 1%, като по-често засегнати са жените. Също така, статистическите данни на организацията показват, че той е по-често срещан в развитите икономики, отколкото в икономически изостаналите страни. 50% от пациентите, развили ревматоиден артрит, стават неработоспособни на десетата година от диагностицирането.

3.  Травми на крайниците:

В развитите страни, 50% от хоспитализациите, свързани с травма на крайник, се дължат на падане, 15 – 20% - на пътнотранспортни произшествия, 20% - на инциденти при работа с машини или инструменти, а останалата част - на други причини. Случаите са силно концентрирани в две възрастови групи – тази под 34 и тази над 75 години. Пътнотранспортните инциденти са най-чести при първата, а паданията – при втората.

4.  Остеопороза:

Остеопорозата е заболяване, протичащо с намаляване на костната плътност и влошаване на костната структура. Това води до повишена чупливост на костите и чести фрактури на бедрените, гръбначните и китковите кости. Статистиката показва, че остеопорозата засяга 15% от жените от бялата раса на възраст между 50 и 59 години. Процентът на засегнатите нараства до 80 във възрастовата група над 80 години.

5. Увреждания на гръбначния стълб:

Любопитно е да се отбележи, че 85% от случаите на болки в долния отдел на гръбначния стълб се определят като идиопатични, т.е. се появяват без установима причина. Останалите 15% се дължат на травми, възпаление, инфекция, тумор и др. Болката в гърба засяга над 80% от населението в една или друга възраст. До неработоспособност се достига в около 20% от случаите.  


Билките съдействат ефективно за намаляване на ставните подувания, болките и сковаността. Допринасят за облекчаване симптоми на възпалителни ставни смущения. Употребата на АКТИФИКС ще подпомогне да се справите с болките в коленете и да увеличите гъвкавостта.АКТИФИКС е изцяло натурална хранителна добавка с профилактично въздействие върху човешкия организъм.
Подходящ за употреба от хора страдащи от проблеми на костно-ставния апарат, като:

  • От хора страдащи от проблеми на костно-ставния апарат, като:
  • Възпалителни ставни смущения
  • Ревматоиден артрит
  • Остеопороза
  • Скованост и болки в ставите
  • Болки в коленете
  • Артрит
  • Артроза
  • Дископатия
  • Шипове
  • Счупвания
  • Дискова херния


  Босвелия – природното чудо! Основен компонент в състава на АКТИФИКС, това е екстрактът от босвелия. Билка, използвана в продължение на хиляди години като лекарство от индийските лечители за различни общи медицински заболявания, вариращи от болки в ставите до стомашно разстройство.  Билката действа безотказно срещу всевъзможни проблеми със ставите и костите. Срещу него е безсилна дори най-мъчителната мускулна или ставна болка, следствие на артрит, остеоартрит и други ставни заболявания. 

  https://biotica.bg/actifix-pri-artrozi-i-oshipyavaniya

  Сподели:

  Търсене

  Категории

  Реклама

  magazin
  special
  kozmetika
  bilkovi tinkturi

  Коментари

  Все още няма отизиви за тази новина

  Свързани продукти

  ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

  Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

  2023-09-28 09:52:22

  Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

  2023-09-28 09:42:28

  Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

  2023-09-27 10:05:46

  На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

  2023-09-27 09:53:02

  Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

  2023-09-26 15:03:55

  Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

  2023-09-26 14:44:09

  НАЙ-ЧЕТЕНИ

  Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

  2023-05-23 13:13:27

  Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

  2023-02-22 15:34:26

  Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

  2023-02-02 12:51:56